Ankieta

Opcje Remigiusza

opcja A - start w Swornychgacach, nocleg Woziwoda
0 (0%)
opcja B - start w Chojnicach, nocleg Woziwoda
0 (0%)
opcja C - start i nocleg w Woziwodzie
4 (100%)

Głosów w sumie: 4

Głosowanie skończone: 23 Lip 2011, 09:37

Autor Wątek: Wyprawka z dziećmi na azymut  (Przeczytany 13287 razy)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Wyprawka z dziećmi na azymut
« 7 Lip 2011, 10:54 »
Ostatnio dziecięcy zlot się nie udał, to może uda się zrobić wyprawkę. Ja proponuję ostatni weekend lipca lub pierwszy w sierpniu. Miejsca, które znam:

1. Borne Sulinowo - kamping, pole namiotowe i asfaltowe leśne puste drogi
2. Swornegacie (koło Chojnic) - pole namiotowe, urocze leśne drogi, jeziora
3. Szklarska Poręba (U Rumcajsa) - pole namiotowe, kuchnia, prysznic, łazienka, łatwy wypad w Góry Izerskie

Co myślicie o tym? Ma ktoś ochotę?
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Odp: Wyprawka z dziećmi na azymut
« 7 Lip 2011, 13:43 »
swornegacie, koło CHojnic, ostatni weekend lipca. To biorę pod uwagę. Będę robił wszystko aby być. Podaj tylko jakieś szczegóły a propo noclegu i ewentualnie co robimy w ciągu dnia.
Mam nadzieję, że wypali.

« 7 Lip 2011, 16:20 »
Wersja dłuższa: całodniowa wycieczka w sobotę i dwa noclegi
W piątek się spotykamy wieczorem na kampingu, ognisko, rano zwiedzamy okolicę, od 10-40 km, to jest do dogadania, zależnie jaki dzieci mają zasięg. Drugi nocleg i w niedzielę wracamy.

Wersja krótsza: jeden nocleg, dojazd i wyjazd jako wycieczka
Można zrobić wyjazd w sobotę od rana z Chojnic do Swornegacie, to jest ok. 25 km, potem nocleg i następnego dnia powrót do Chojnic inną drogą.

Nocleg, jeszcze poszukam innych:
http://www.kajaki.swornegacie.biz/camping
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

« 8 Lip 2011, 11:58 »
Więc niech będzie ostatnio weekend lipca, Swornegacie, ja na pewno jadę, Easyrider77 chyba też. Jak ktoś ma ochotę, to zapraszamy. Ja jeszcze się dowiem jak wygląda sprawa z dodatkowymi namiotami i ogniskiem.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 11 Lip 2011, 15:26 »
Ale na Azymut to było z noclegami na dziko. Dla dzieci taryfa ulgowa?

Ja nie wiem jak czasowo będę w pisany weekend dostępny, ale jest możliwe, że uda się pojechać.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 11 Lip 2011, 16:10 »
My podobnie, jak tomzoo. Też postaramy się dołączyć, jak tylko czas pozwoli. W zasadzie organizujecie to tak blisko, że grzechem by było się nie pojawić :)

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 11 Lip 2011, 20:20 »
Druga Natalka podobnież, jak czas pozwoli :)
A "azymuty" skądinąd to nie zawsze na dziko były (Krzyżotopór..), więc chyba forma jest dozwolona. Chociaż ostatnio osobiście mieliśmy okazję zaliczyć "pole namiotowe" i przeżycie było mocno traumatyczne. W sezonie to jest bardzo zły pomysł..
Trole są samotnikami i unikają słońca.

« 11 Lip 2011, 21:35 »
Nam nie zależy na polu namiotowym, sprawdziłem tylko że jest jako punkt zaczepienia. Jutro tam zadzwonię i wywiem się co i jak, ale jeśli macie jakieś propozycje alternatywne, to można obgadać i ewentualnie ankieta :)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
« 11 Lip 2011, 22:03 »
1. Borne Sulinowo - kamping, pole namiotowe i asfaltowe leśne puste drogi

Jeżeli chodzi o kamping Galeria PRL to bylismy tam z Jacem w zeszły weekend. Samo pole ok, opiekun pola ok - ale trafiło nam się towarzystwo wydzierające ryja do 4 nad ranem, jak to Jacu określił "nie dość że na tematy polityczne to jeszcze brednie" :D . Zanim zaczęli się drzeć, robili dość słaby fajerszoł...:/ Nad ranem przyszedł młodzieżowy obóz paintballowy poćwiczyć strzelanie z łuku w miejscu gdzie postawiliśmy nasz namiot:D jednak poczekali aż go złozymy;)
Natomiast całkiem oki miejsca pola biwakowe są po drugiej stronie Jeziora Pile. Tzn. tylko tam przejeżdżaliśmy - na oko spokojni ludzie w camperach oraz młodzież na obozie;) miejsca na tyle sporo by się odosobnić. Tylko jak na chwilę stanęliśmy, to prawie nas komary zeżarły!

Edit: Jeżeli to nie NASZA ekipa drze geby, to jest to nie do zniesienia;)

Edit 2: Okolice Bornego świetne, dokładnie jak Pustelnik pisze - jeśli chce się jeździć asfaltami- to wiele dróg do wyboru i pełno ciekawych miejsc!

Edit 3: Swornegatki tez oczywiście są super. ;D
« Ostatnia zmiana: 11 Lip 2011, 22:11 martwawiewiórka »
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

« 11 Lip 2011, 22:12 »
martwawiewiórka: Może na II Kinderwyprawkę na azymut pojedziemy do Bornego, bo na razie jest opcja Swornegacie. :) Dzięki za info.

« 13 Lip 2011, 11:39 »
W Swornegaciach sezon w pełni. Dzwoniłem na pole namiotowe, pan powiedział, że w lipcu nie ma problemu, ale pokoje są zajęte u niego, u sąsiada też zajęte do połowy sierpnia. Z tego wynika, że noclegi w pokojach każdy by musiał na własną rękę szukać. Ja wybieram opcję namiot. Na polu nie ma prysznica, jest woda, są trzy wiaty do ogniska i grilla. Kajaki porezerwowane, jak ktoś chciałby popływać po jeziorze, to jeśli będą pojedyncze sztuki wolne to tak, ale pan nie obiecywał.

Tutaj jest lista noclegów w pokojach i agroturystyka:
http://noclegi.swornegacie.pl/

EDIT: Czy ma ktoś już jakiś pomysł na trasę? Może jakieś preferencje typu: nawierzchnia, dystans?
« Ostatnia zmiana: 13 Lip 2011, 11:46 Pustelnik »

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 13 Lip 2011, 15:15 »
mnie już chyba znacie na tyle, że wiecie iż preferuję asfalt, nawet dziurawy ale coś twardego pod kołem (takie typowo asfalowe opony mamy), w miarę płasko bo żona się buntuje. Woda do patrzenia i kąpieli, oby ciepło było. Ładne widoki, mogą być zabytki przy okazji, ale przede wszystkim dobra zabawa w Waszym towarzystwie.
Co do noclegu, to rozumiem, że ruszamy na przejażdżkę i wracamy z jakiejś bazy, w tym przypadku kempingu.
Dobrze rozumiem zamysł?
 Było by tO dobre, zostawie tam auto i namiot. Nie będę targał tylu rzeczy.

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 13 Lip 2011, 16:13 »
Nam odpowiada każda nawierzchnia, dopasujemy się. Rozumiem, żę ruszamy w sobotę rano ze Swornychgac. My przyjedziemy w takim razie w piątek wieczorem.

« 13 Lip 2011, 16:34 »
Z naszych postów wywnioskowałem, że plan jest następujący:
- kto da radę przyjeżdża w piątek po południu/wieczorem + ognisko/grill, rozbijamy się na polu namiotowym, jak ktoś chce to na własną rękę szuka obok kwatery i po ognisku tam śpi, kto nie da rady przyjeżdża w sobotę rano
- w sobotę zostawiamy namioty, samochody w Swornegaciach i jedziemy na przejażdżkę (trasa do ustalenia), wieczorem ognisko/grill
- w niedzielę, zwijamy się do domu

Nie wiem czy już ustalać trasę, czy na miejscu wspólnie ugadamy?

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 13 Lip 2011, 22:29 »
Plan jest dobry, ale jak już mielibyśmy jechać, to nasza rodzinka niedzielę też by wykorzystała na wycieczkę po okolicy i powrót do domu tak około 15-16. Bo tak pozostawiać niedzielę na straty, nijak mi się nie widzi.
No i może uda się nam wyciągnąć jeszcze jedną rodzinkę przyczepkową (z półtoraroczniakiem) - ale oni piszą się na kwaterę.

Drogi - dowolne, byle nie piaszczyste za bardzo (byliśmy kiedyś w okolicach Rolbiku - Zaborski PK i wiem jakie tam są możliwości piaskowe), a z trasą nie powinno być moim zdaniem problemów.
EASYRIDER77 na dobrej gruntówce jedzie się nie gorzej niż na parszywym asfalcie, więc też bym je wziął pod uwagę :)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?