Autor Wątek: Ahoj!  (Przeczytany 1134 razy)

Offline Mężczyzna Mestwin

• Nec temere, nec timide
  • Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 09.01.2013
Ahoj!
« 10 Sty 2013, 00:25 »
Witam i pozdrawiam!

Jak zapewne "wszyscy", tak i ja od dłuższego czasu czytałem to forum, no i przyszedł czas na skorzystanie z niego w sposób bardziej aktywny. A ponieważ zaniedługo skorzystam z działu Szukam..., to potraktuję tę wiadomość jako napisanie paru słów o sobie, by było wiadomo, co ze mnie za łamaga.

Jeżdżę komunikacyjnie intensywnie, cały rok, od ośmiu lat, choć do pracy nie mam daleko - tylko 5 km. No ale że prawka nie mam, a kartę miejską ostatnio zasilałem chyba sześć lat temu, to nie tylko do pracy się kręci #-) Natomiast rowerowo-turystycznie mam doświadczenia raczej nieduże. Często jeżdżę po Pomorzu na 1-2 dni, ale przynajmniej 3-dniowe wyprawy "zaliczyłem" jak dotąd tylko 4: 5 dni po Wielkopolsce, 2 tygodnie po Beneluksie, tydzień po Masywie Czeskomorawskim i - co chyba najambitniejsze jak dotąd - przejechanie w 3 dni Szlaku Liczyrzepy. Natomiast mam - jak sądzę - dość duże doświadczenie z pieszych wypraw górskich (jak dotąd najwyżej Similaun w Alpach Ötztalskich 3600 m npm) o różnych porach roku, choć tylko trekingowych - nigdy się nie wspinałem. Generalnie podróżowałem dość sporo, ale jak dotąd tylko po Europie. Moje ulubione kierunki zagraniczne to Republika Czeska i Bałkany.

Mam dwa rowery: na miasto zarżniętego Kenhilla, na niemiasto Centuriona Backfire. Co do rodzaju wypraw, to jestem elastyczny, może być zarówno sam asfalt, jak i same drogi gruntowe, tylko fanem hardkorowego offroadu raczej nie jestem. Ogólnie żeby był albo zielono, albo coś, co nie jest idealnie płaskie (uraz psychiczny po kręceniu po Niderlandach).

Jeśli chodzi o języki, to znam angielski, czeski i (kulawo, ale jakoś się dogadam) niemiecki. Nie znam niestety rosyjskiego, ale znam cyrylicę (pamiątka z wypraw bałkańskich).

Jestem także budowniczym trasy rowerowej dużego pomorskiego InO Kaszubska Włóczęga, na które przy okazji serdecznie zapraszam!

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Odp: Ahoj!
« 10 Sty 2013, 00:45 »
Ahoj ;-)

Jsem moc rad, ze prisel tady nekdo kto mluvi cestinou. Doufam, ze budes mit skvely cas ;-)

Pozdrav ;-)

Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

• Nec temere, nec timide
« 10 Sty 2013, 01:10 »
Jóóó, asi bych měl #-)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 10 Sty 2013, 01:32 »
wracając do języka ojczystego... :D

fajna ta Kaszubska Włóczęga, szkoda że w terminie forumowego Zlotu. może bym namówił Magdę na stworzenie jednego teamu, a tak to niestety ale Zlot jest priorytetem ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

• Nec temere, nec timide
« 10 Sty 2013, 09:15 »
Ale na stronie jest jeszcze zeszłoroczna data #-) W tym roku będzie 18 maja. Chyba, że znowu się to pokryje ze zlotem, ale wtedy już niczego nie poradzę...

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 10 Sty 2013, 09:29 »
Ano znowu się pokryje ;) Ale nie jest powiedziane, że na zlot pojadę  :icon_twisted:
Jeśli masz chęć czasem na wypady w gronie forumowiczów, to grupa trójmiejska zaprasza :)
Trochę jeździmy, niektórzy morsują.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 10 Sty 2013, 10:11 »
Witam i pozdrawiam! :)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

• Nec temere, nec timide
« 10 Sty 2013, 12:54 »
Jeśli masz chęć czasem na wypady w gronie forumowiczów, to grupa trójmiejska zaprasza

O, fajno. A zimą też kręcicie?

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 10 Sty 2013, 13:28 »
Oczywiście! :) Tutaj się umawiamy, jest trochę relacji, a jak masz chęć to też swoje plany wpisuj, może ktoś się skusi.

Offline Mężczyzna Turysta

• Na forum od: 15.06.2011
« 10 Sty 2013, 17:22 »
Witaj, Mestwin!

Kaszubska Włóczęga chodzi za mną od jakiegoś czasu... Chyba się w końcu wybiorę. :)

Offline Mężczyzna szy

• Na forum od: 29.04.2009
« 15 Sty 2013, 22:42 »
Zapraszam na Kaszubską Włóczęgę!

... chyba ze dwa razy byłem zapisany... :]

Cześć! Fajnie tu zobaczyć kogoś 'znajomego' :]

Szy.

PS. A Gruzja (z Armenią) też nam chodzi po głowach.
Między innymi ;)

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 15 Sty 2013, 22:43 »
Witam :)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Tomassac

• Miasto: Jámy (CZ)
  • Na forum od: 17.09.2012
    • na leżato
« 16 Sty 2013, 09:38 »
Ahoj, tak tě zdravím pěkně z České republiky!
Czeskomorawski masyw - ciekaw jestem czy to twoja nazwa czy może w j. polskim to tak się nazywa. Bo pewnie chodzi o to co w ČR nazywa się "Vysočina" albo "českomoravská vrchovina".   
Ja to na polski tłumaczę zazwyczaj jako wyźynę czeskomorawską. Ale może funkcjonuje inna nazwa w j. polskim.
Tak nazdar,
Tomek

• Nec temere, nec timide
« 16 Sty 2013, 13:15 »
Cześć! Fajnie tu zobaczyć kogoś 'znajomego' :]

No wiesz, Trójmiastko to jednak wielka wiocha, tu każdy z każdym gdzieś się spotka #-)

A Gruzja (z Armenią) też nam chodzi po głowach.

To niech wychodzi, a raczej wyjeżdża #-) Armenia tyż może być, ile że wolałbym jednak jedno państwo (albo Gruzja, albo Armenia).

Czeskomorawski masyw - ciekaw jestem czy to twoja nazwa czy może w j. polskim to tak się nazywa. Bo pewnie chodzi o to co w ČR nazywa się "Vysočina" albo "českomoravská vrchovina".
Ja to na polski tłumaczę zazwyczaj jako wyźynę czeskomorawską. Ale może funkcjonuje inna nazwa w j. polskim.

Ano, jde o Českomoravskou vrchovinu. Tak je to nazvané v polské Wikipedii, naopak Wyżyna Czeskomorawska je Česko-moravská subprovincie. Vždy je to problem s překladem českého vrchovina  , není v polštině odpovídající slovo (polsky ekvivalent wierzchowina znamená raději plošina, nejbliž je fakt wyżyna, ale pořad to není stejné). V každém případě musí to být řešené v souvislosti s individuální geomorfologickou charakteristikou.

Mimochodem Českomoravská vrchovina je pro mně opravdu cyklistický objev!

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 16 Sty 2013, 13:19 »
Witamy i pozdrawiamy :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?