Autor Wątek: Majówka "Wzdłuż wybrzeża" 2013r.  (Przeczytany 1599 razy)

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Majówka "Wzdłuż wybrzeża" 2013r.
« 8 Maj 2013, 07:15 »
Heja!
Na pierwszy rzut wrzucam kolaż zajawkę oraz opis sprzętu. Fotogaleria oraz relacja wkrótce. ;)

http://wciazwdrodze.blogspot.com/2013/05/majowka-wzduz-wybrzeza-sprzet-prawie.html

Offline Mężczyzna zywiol

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 24.04.2012
Fajna wyprawa :) ja planuję wybrzeże ale z wyłączniem Niemiec na początek czerwca. Mam nadzieję że dobra pogoda dopisze bo z tego co widzę u was całkiem sie udała :)

Fajnie że opisujesz plusy i minusy sprzętu :) Jak widać jednak amortyzatory powietrzno-olejowe to nie najlepszy wybór na wyjazd. Ja mam zwykłego XCR-a sprężynowego ale też zastanawiałem się nad wymianą na sztywny bo to czyszczenie goleni po każdym wyjeździe jest trochę męczące :)

Offline Mężczyzna rafalb

• Wciąż w drodze...
Zapraszam do obejrzenia galerii:
https://picasaweb.google.com/117878597098839672747/MajowkaWzdUzWybrzeza2013r#5876315885647537218

Po obejrzeniu (mam nadzieję, że dotrwacie do końca:) chciałbym dowiedzieć się co sądzicie o kolażach w galeriach zdjęć, dobry pomysł czy słaby? :)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Fajowa ta wycieczka, gratuluję.
Do tego mało wozisz. Możesz coś więcej o tarpie, którego używasz?  Widziałem listę, linki na Twej stronie dot. Podróżowania na lekko, może będziesz mi mógł pomóc. Szukam alternatywy do The harness revelate designs. Od wielu miesięcy czekam na dostępność, pomimo zapowiedzi 'wczesna wiosna' jeszcze go nie ma. Może wiesz kto? Robi coś alternatywnie solidnego.

Jeszcze raz gratuluję, zwłaszcza powściągliwości we wleczeniu klamotów.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Super.

Pytanie sprawdzające: jakiego koloru jest karbon? ;]

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna bialypawel

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 19.02.2013
Zdjęcia fajne, trasa też super, kolaże bardzo dobry pomysł.
Z przyjemnością oglądnąłem jako że jechałem od Koszalina do Helu Waszym śladem.
Gratuluje.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
No, ładnie pojechaliście. :)

co sądzicie o kolażach w galeriach zdjęć, dobry pomysł czy słaby?

Fajne, nie za dużo ich, więc nie przeszkadzają. W ogóle ładne zdjęcia (i podpisy).

P.S. Nie wiem jak inni, ale ja wolę oglądać zdjęcia w starej wersji Picasy. W Google+ źle mi się czyta podpisy umieszczone obok zdjęcia - mieśnie oczne od tego mnie bolą.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Super galeria! Tam z Kluk szlakiem, to też się przedzieraliśmy z wiewiórkami i mikim, ale było zdecydowanie mniej błota wtedy :)

Po uważnym obejrzeniu zdjęć z Twojej galerii  okazuje się ,że nawet załapałem się na fotę na promie jak naprawiałem przebitą dętkę. Czyli płynęliśmy razem. A dętke przebiliśmy w samym Helu po 320km wycieczki. Pozdro

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
  • Na forum od: 11.10.2011
    • rowerkiem.eu
Zdjęcia bardzo ciekawe,  gratuluję wyprawy. Też planuję w tym roku podobną trasę Szczecin - Piaski. :)

Offline Mężczyzna rafalb

• Wciąż w drodze...
Możesz coś więcej o tarpie, którego używasz?

Tu odsyłam na swojego bloga:
http://wciazwdrodze.blogspot.com/2012/04/tarp-spinnaker.html
W skrócie, jechał ze mną Alpy, zaliczył dwa solidniejsze deszcze. Dla mnie ideał, choć trzeba przyznać, że z rana, jak rosa opada to śpiwór jest zawilgocony. Ale do czasu spakowania wysycha, jeśli dobra pogoda. Mi to nie przeszkadza i dla tarpa takiego jeśli o ultralight chodzi, nie widzę lepszej alternatywy. Jak jest zagrożenie deszczem to tak się jeszcze zabezpieczam:

a rozkładam tak:

Z jednej strony odwrócony rower z przeciwnym odciągiem tak by się na mnie nie wywrócił, z drugiej koło i również odciąg.

Może wiesz kto? Robi coś alternatywnie solidnego.
Ja robię.;) Odezwij się na bucy23[at]wp.pl to się z pewnością dogadamy.

Pytanie sprawdzające: jakiego koloru jest karbon? ;]
Ja mam problem z kolorami. Dla mnie jest grafitowy, ciemny grafitowy. ;)

Dzięki wszystkim za miłe słowa!:D

Offline Mężczyzna rafalb

• Wciąż w drodze...
Po uważnym obejrzeniu zdjęć z Twojej galerii  okazuje się ,że nawet załapałem się na fotę na promie jak naprawiałem przebitą dętkę.

Ty to ten w czerwonej koszulce? Ale beka!:D

Czerwona koszulka jest moja. Byłem zaaferowany wymianą dętki w rowerze siostry i  na nikogo nie patrzyłem.  A z rowerami na promie to też ciekawa historia. Dzwoniliśmy aby zarezerwować bilety i powiedzieli że łaskawie sprzedadzą ostatnie 3 miejsca. I że niby biorą tylko 6 rowerów.
Zdumiewające bo prom jest przecież wielki. A potem wzięli chyba z 15 rowerów, bez większych problemów. I gdzie tu jakaś logika.
Potem podobnie było z pociągiem do Poznania, biletów na rowery już nam nie sprzedali ale okazało się, że weszło znacznie więcej niż 3 wieszakowe miejsca.
Dzięki uprzejmości sakwiarzy z Bydgoszczy nasze rowery wisiały do samego Poznania.
Najważniejsze , że wszystko się udało.

Offline Mężczyzna rafalb

• Wciąż w drodze...
Zrozum tu Żeglugę Gdańską i PKP. ;D Dzięki nim przynajmniej mamy przygody na trasie.

Gratuluję i Wam trasy bo ta, niczego sobie!

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Majówka majówką a BSy leżą ;)

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?