przeczytałem wiele starych wątków [zwłaszcza dotyczących osprzętu] i mam jedna propozycję: kiedy wstawiamy linki z allegro warto byłoby dodawać przynajmniej pełną nazwę przedmiotu, o którym mówimy. Na allegro stare aukcje są bardzo szybko kasowane z serwerów i wtedy nie sposób dojść o czym mówił ktoś w poście sprzed 3, 6 miesięcy czy sprzed roku. Gdyby podać pełną nazwę przedmiotu i jego markę, można zawsze znaleźć jego zdjęcie/opis wtedy, gdy już aukcja została usunięta z serwerów allegro.
No świetnie, pewnie że można w ten sposób, ale można też inaczej. Można poświęcić jakieś 2-3 sekundy i wklejając link napisać do czego prowadzi.
Wtedy połowa czytających w ogóle nie będzie musiała dekodować linka bo np. od razu wie, że nie jest zainteresowana karbonową sztycą pod siodełko.
Trochę wygodniej, a wystarczy do tego odrobinka dobrej woli piszącego.
Rozumiem o co Ci chodzi Borafu, ale to forum nie jest całym internetem. Często spotykam "martwe" linki z allegro i wtedy zamiast nakłaniania ludzi o podawanie tytułów aukcji i czekania na efekty takiego apelu, po prostu sam sprawdzam co to jest.
Rozumiem o co Ci chodzi Borafu, ale to forum nie jest całym internetem. Często spotykam "martwe" linki z allegro i wtedy zamiast nakłaniania ludzi o podawanie tytułów aukcji i czekania na efekty takiego apelu, po prostu sam sprawdzam co to jest.
ta metoda działa niestety tylko na aukcje z przed kilku miesięcy.
W przypadku kiedy link ma 2-3 lata żadna wyszukiwarka nie pomoże.
Temat umierajacych linków to temat rzeka i zmora adminów wszystkich forów.
To ciekawe co xArEs piszesz, bo strona www.paa.pl działa, jeśli się nie mylę, od 2006 roku. Jest jeszcze http://www.allegro.archiver.pl/ (archiwum od 2005 do 2008), ale z tego nie korzystam.
Chciałem tylko pomóc, bo opisana sytuacja z pierwszego postu nie podoba się również mi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum