Aaaa, jeszcze coś! czy on ma otwory pod tylny bagażnik? (górne i dolne? na zdjęciu wygląda, jakby nie miał!) Bo jak nie, to ja bym jednak pomyslał nad innym rowerkiem
Ale akurat do Norwegii poważnie rozważyłbym oba pozostałe, bo mają do dyspozycji mocniejsze (wolniejsze) przełożenia, co może Ci uratować przyjemność z jazdy na co ostrzejszych podjazdach, jakich w Norwegii nie brak.
Acha i warto jednak mieć plastikową osłonę między kasetą a szprychami, bo łańcuch gdy tam wpadnie niszczy szprychy...
Joseph, dolnego nie zauważyłem. Zresztą właściwie nadal nie widzę, choć zakładam, że jest tam, gdzie zaznaczyłeś Zaś to coś, co ma być górnym, widziałem. Ale głowy nie dam, że to to
Cytat: "Artur"Acha i warto jednak mieć plastikową osłonę między kasetą a szprychami, bo łańcuch gdy tam wpadnie niszczy szprychy...Jak dobrze ograniczysz przerzutkę śrubami to nic nie spada.
To może słówko ode mnie. Jeśli Ci ten Giant pasuje, to po prostu go bierz. Nie jest ani lepszy ani gorszy od authora, ma po prostu nieco inną geometrię. Dopóki ona Ci odpowiada, to się nie stresuj Teraz co do wyboru modelu (3, 4 czy 5), to tak: najlepszy stosunek cena/ jakość ma według mnie X-sport 4 i one własnie powinien Ci się najlepiej sprawdzić na wyprawie. Ale akurat do Norwegii poważnie rozważyłbym oba pozostałe, bo mają do dyspozycji mocniejsze (wolniejsze) przełożenia, co może Ci uratować przyjemność z jazdy na co ostrzejszych podjazdach, jakich w Norwegii nie brak. Jeśli miałbym wybierać między modelem 3 a 5, to - podobnie jak poprzednicy - wybrałbym ten tańszy.Aczkolwiek mam jeszcze jedną sugestię: kup X-Sport 4 i wymień kasetę na taką: http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=32_106&products_id=934 Będziesz miał sensowny zakres przełożeń, a tę "oryginalną" kasetę sprzedasz.Ciekawa sugestia co do zmiany kasety w X-Sport 4.Co dokladnie oznacza ze ma inna geometrie?Bardziej agresywna?Sylwetka jest bardziej pochylona?
faktem jest że ten element był wyjątkowo słabowity w Unibike Viperze, teraz w Meridzie wygląda znacznie solidniej
Co dokladnie oznacza ze ma inna geometrie?Bardziej agresywna?Sylwetka jest bardziej pochylona?