Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
24 Lis 2024, 01:17
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Odzież i obuwie rowerowe
»
Rękawki i nogawki.
Strony: [
1
]
2
3
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Rękawki i nogawki. (Przeczytany 7606 razy)
rafalb
Miasto: Łuków/ Gdynia
Na forum od: 26.03.2008
Rękawki i nogawki.
«
1 Sie 2013, 20:24 »
Mam nogawki accenta z lycry lombardia czyli ocieplane. A teraz chcę zakupić jeszcze rękawki i nie wiem...
...ocieplane czy ze zwykłej lycry?
Moje wątpliwości wynikają z tego, że jak będę miał zwykłą koszulkę rowerową i do tego założę ocieplane rękawki to w tors będzie chłodno, a w ręce ciepło. Tak jak mam teraz...powyżej nogawek odczuwam bardziej chłód.
A jak będzie na tyle ciepło, że w koszulce będzie ok to znów ocieplane rękawki będą za ciepłe...
...czy coś przegapiłem i w praktyce jest tak, że np. ręce bardziej się wychładzają niż tors w czasie jazdy?
Jakich Wy używacie? Decyzję muszę podjąć na dniach. Rafał
www.wciazwdrodze.blogspot.com
wojtek
Użytkownik forum
Miasto:
Na forum od: 02.03.2010
Odp: Rękawki i nogawki.
«
1 Sie 2013, 20:35 »
Rękawków używałem nieocieplanych, ale bardziej jako osłony przed słońcem niż ocieplenia. A nogawki mam ocieplane
Dusza
✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
Miasto: Opole
Na forum od: 23.02.2010
«
1 Sie 2013, 20:56 »
Mam tak samo jak wilcze_stado. Nogi długo mi wytrzymują niższą temperaturę, a rękawki używam zazwyczaj pod wieczór na pierwsze chłody, albo jak jest pogoda w kratkę. Jak robi się chłodniej i tak zakładam jakąś bluzę.
między szprychami
memorek
Miasto: Szczecin
Na forum od: 12.05.2007
«
1 Sie 2013, 21:26 »
A ja właśnie lubię mieć ocieplane rękawki do zwykłej koszulki. W klatę jak zimno, to idzie jechać, ale jak łokcie zaczną boleć, to koniec.
Mi zawsze najpierw jest zimno w łokcie i kolana, a potem dopiero w korpus. Ale mam trochę więcej lat, niż Ty, Rafał. Kiedyś tak nie było
Marek
chesteroni
Miasto: Toruń
Na forum od: 14.07.2012
«
1 Sie 2013, 21:31 »
Ja mam ocieplane rękawki i u mnie to jest tak, że jak mam krótką koszulkę, to ręce marzną pierwsze. Ocieplane rękawki załatwiają temat na sporo czasu gdyż tors jednak nieco mniej jest wystawiony i cieplej mi jakoś. Aczkolwiek gdy chłód przypili to jednak rękawki zamieniam na kurtkę.
miki150
Użytkownik forum
Miasto: Jeteborno
Na forum od: 05.07.2010
«
1 Sie 2013, 22:08 »
Każdemu co innego najszybciej marznie, musisz sam ocenić. Mi szybko marzną nadgarstki i kolana, co się kończy strasznym bólem.
gagarin
Miasto: Wrocław
Na forum od: 10.12.2010
«
1 Sie 2013, 22:29 »
Tak jak większość mam ocieplane nogawki i nieocieplane rękawki. Rękawki używam paradoksalnie tylko w upały, już czuję że skóra więcej słońca nie zniesie. Wtedy bardziej chłodzą niż grzeją. W Polsce praktycznie nie zakładam.
Chyba lepiej kup ocieplane, bo lycra niewiele grzeje.
Jeżdżę aby jeść.
yoshko
Administrator
Kto smaruje ten jedzie.
Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
Na forum od: 11.06.2009
«
1 Sie 2013, 22:30 »
...a zamiast rękawków jakaś porządną wiatrówkę.
https://www.facebook.com/ZroweremWpodrozy
Popiel
Miasto: Kraków
Na forum od: 01.06.2011
«
2 Sie 2013, 13:46 »
U mnie nieocieplane rękawki ale w wersji termoaktywnej Brubecka. Zakładane gdy jest chłodniej, a za ciepło na bluzę. Dodatkowo jako ochrona przed słońcem. Już raz sobie łapy poparzyłem, że aż bąble miałem.
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.
Jelona
Miasto: Wałbrzych
Na forum od: 26.12.2013
«
11 Lip 2014, 17:58 »
A ja dziś zrobiłam sobie czaderskie rękawki :
85% poliamid , 15% elastan, DEN 200 rozmiar S marki OEMEN za 12,99 zł
Końcówki nogawek leginsów dzielnie trzymają się nadgarstków, a miejsca oderwania od całości nie strzępią się a co najważniejsze, trzymają
być może kiedyś zainstaluję gumkę na przedramiona, a całość jakoś przyozdobię farbą
Jakość to będzie Website
The Awesome Nomad
siendziaty
Miasto: Tarnów
Na forum od: 04.02.2014
«
11 Lip 2014, 19:15 »
Chyba sobie kupię legginsy
rafalb
Miasto: Łuków/ Gdynia
Na forum od: 26.03.2008
«
11 Lip 2014, 19:25 »
Jak już temat odgrzany to może powiem na com się zdecydował wreszcie. Mianowicie: ocieplane nogawki i OCIEPLANE rękawki. Jechałem z nimi na Czarnym->Bałtyckim i dużo dużo krótszych wycieczek i było idealo. Polecam ocieplane.
www.wciazwdrodze.blogspot.com
Felek
Miasto: Warszawa
Na forum od: 09.11.2017
«
23 Mar 2018, 11:52 »
Trochę w temacie, latem zdarza się, że wyjeżdżam z domu koło 3 nad ranem. W zeszłym roku kupiłem nakolanniki z Decathlonu z silikonową opaską. Po pierwszych testach oddałem je do sklepu ponieważ niestety się zsuwały, rozmiar raczej był dobry ponieważ mocno przylegały.
Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Dodam, że nóg nigdy nie goliłem i nie zamierzam, wystarczy że na twarzy muszę się codziennie golić (mam mocny zarost). Czy są tu osoby, które nie golą nóg a nakolanniki im nie spadają? Jak tak jakiej firmy są?
Proszę, tylko bez śmiechów, pytam poważnie 😀
Podróże z dziećmi
www.tataimapa.pl
furman
Miasto: Kraków
Na forum od: 02.09.2010
«
23 Mar 2018, 12:05 »
Ja mam Rogelli, nóg nie golę, zarost raczej słabszy niż Wielka Stopa
dają radę.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny
sierra
Miasto: Elbląg
Na forum od: 06.09.2017
«
23 Mar 2018, 12:14 »
Jak mi padły fobello, to Adam Wadecki zasugerował bym zamiast kolejnych zimówek, nabył ocieplane nogawki. I tak jestem dumnym właścicielem Vikinga, a kiedy w prezencie urodzinowym dostałem jakieś topowe silvini (w których pampers padł po Mrozach Wielkich), to pod nie zacząłem zakładać krótkie gatki gianta i właśnie te nogawki.
Jazda w temperaturze -10 (kolejna "księżycowa Roberta") nie była problemem.
U mnie obserwuję, że jak nie docieplam torsu, to szybciej marzną mi dłonie i stopy. Krótkich rękawków (nieocieplanych), chyba accenta używam jako dogrzanie, kiedy jadę na krótko i temperatura się obniża.
Na bardzo upalne (słoneczne) dni używam czegoś z długim rękawem, bo jazda z odkrytymi ramionami, kończy się "lekkim" oparzeniem słonecznym.
Kiedyś zakupiłem w drodze nabycia jakiegoś przewiewnego gianta i spokojnie daje radę.
http://sierra.bikestats.pl/1701454,Dwanascie-na-dziesiec.html
Drukuj
Strony: [
1
]
2
3
Następna >>
Wszystkie
Do góry
Tagi:
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt