Najważniejsze to fakt że nie zostało za dużo czasu a termin jest dla mnie sztywny (urlop).
Szukam więc chętnego lub chętnych do wyprawy, raczej w kierunku Alpejsko - Bałkańskim.
Z pewnych elementów:
- 24.08 - 08.09.2013
- średni dystans dzienny ok. 120/130 km, w górach możliwe jest z 50 km a na dojeździe z 200 km.
- dystans wyprawy ok. 1500 - 2000 km
- noclegi namiot, możliwe że zdarzą się kempingi oraz gościna u miejscowych. Wyjazd o świcie.
- wyżywienie w zakresie własnym
- liczą przede wszystkim krajobrazy, górskie krajobrazy + trochę zwiedzania.
- w razie deszczu mobilność, możliwa zmiana planów ale jedziemy.
- nawierzchnia asfalt, w miarę opłacalności boczny, preferuję co jakiś czas odwiedzić mniej dostępne miejsce w górach, często zostawiając bagaż lub pieszo.
Nie pewne jest miejsce wyjazdu. Jestem otwarty na propozycje, samemu skłaniam się ku połączeniu Słowenii z Istrią i Karyntią, może Dolomity, Taury albo Chorwackie Wyspy. Dojazd jest możliwy pociągiem łączonym z rowerem do Villach/ Salzburga/ Insbrucka lub autokarem do Klagenfurtu/ Salzburga/ Splitu.
Ciekawą opcją na przełom sierpnia/ września wydaję się też Gryzonia/ Stelvio/ Otzal/ Dolomity - dojazd kolejami niemieckimi lub Rumunia głównie Karpaty - dojazd pociągami.
Mam rower trekingowy, 23 lata, Chorzów, za sobą mam do dwutygodniowe wyjazdy, głównie po górach, często po schroniskach.
Mogę się też podłączyć na fragment dłuższego wyjazdu.
Zapraszam do kontaktu > turdus235@interia.pl