Autor Wątek: sposoby na nudę w trakcie jazdy  (Przeczytany 1821 razy)

Offline Mężczyzna brodacz

• Miasto: Legionowo
  • Na forum od: 06.06.2013
sposoby na nudę w trakcie jazdy
« 7 Sie 2013, 21:30 »
co koleżanki i koledzy robią kiedy jadą przez miejsca gdzie nie ma na czym zawiesić oka a nie ma się do kogo odezwać bo jedzie się samemu. u mnie najpierw pojawia się zainteresowanie dzwonkiem i licznikiem, przynosi krótkotrwała ulgę. później zaczynam śpiewać, najpierw coś ambitniejszego  ;) SDM, Dom o zielonych progach czy Myśli Rozczochrane Wiatrem Zapisane. kiedy nuda postępuje zaczynają się mniej ambitne piosenki jak "ona tańczy dla mnie", kończąc na przerabianiu piosenek "ja, uwielbiam ją, ona to wie i boi się" albo "przedni wiatr, delikatny jak muśniecie warg". ostatnia faza to rozmowa  z samym sobą ::)
« Ostatnia zmiana: 7 Sie 2013, 23:21 olo »
Ortografia? A co to?

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Odp: nuda
« 7 Sie 2013, 21:33 »
Ja nigdy się nie nudzę na rowerze bo jestem na rowerze. :)

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 7 Sie 2013, 22:21 »
Ja nie jeżdżę przez miejsca, w których nie ma na czym oka zawiesić ;)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 7 Sie 2013, 22:22 »
Ja względnie mieszkam w takim miejscu i może dlatego już nudny krajobraz nie robi na mnie wrażenia. ;)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 7 Sie 2013, 22:34 »
Gadanie ze sobą, albo z kimś bliskim kto jest akurat daleko, jakieś wspomnienia, albo lepiej plany - nudy nie ma nigdy. A śpiew od czoła to klasyka. Czaszka zawsze ma zajęcie. Nigdy nie potrzebowałem żadnej słuchawki w uchu.  Po prostu jestem atrakcyjnym towarzystwem :)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 7 Sie 2013, 22:40 »
Ja tez raczej sie nie nudze podczas jazdy (jedynie w drodze do/z pracy), albo mozolę się pod górkę, albo upajam się jazdąz górki ;)
A co do durnych piosenkek, to ja mam lepsze fazy, nachodza mnie teksty typu "ogórek, ogórek, ogórek zielony ma garniturek"  ;D
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Bitels

• Gość
« 7 Sie 2013, 22:42 »
Ja tez raczej sie nie nudze podczas jazdy (jedynie w drodze do/z pracy), albo mozolę się pod górkę, albo upajam się jazdąz górki ;)
A co do durnych piosenkek, to ja mam lepsze fazy, nachodza mnie teksty typu "ogórek, ogórek, ogórek zielony ma garniturek"  ;D

Jak jechałem z Filipem 2 lata temu do Białegostoku to na trasie śpiewaliśmy "My jesteśmy krasnoludki, hop, sasa" :)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 7 Sie 2013, 22:56 »
Witaj w klubie :D
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 7 Sie 2013, 23:21 »
 :D to dobrze, bo myslalam ze tylko mnie nachodza piosenki z dziecinsta
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Odp: sposoby na nudę w trakcie jazdy
« 7 Sie 2013, 23:46 »
A gdzie tam - zresztą tylko to potrafię śpiewać hahaha.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 8 Sie 2013, 00:09 »
Zestaw durnowatych i mniej durnowatych piosenek mam bogaty. Do moich ulubionych należy przekrzykiwanie wiatru na zjazdach za pomocą tego kawałka. I nie, nie wiem, czemu tak się do mnie przyczepił.

A w swoim towarzystwie nigdy się nie nudzę... Przeciwnie, nudzi mnie gdy muszę komuś dotrzymywać towarzystwa; nie dotyczy to ofc mojej Pani.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta Alpaka

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 28.05.2013
« 8 Sie 2013, 01:30 »
Ja się przyznam, że czasem jestem znużona ciągle tą samą trasą dom-uczelnia, więc sobie podśpiewuję. Nie wiem czemu zazwyczaj nachodzą mnie piosenki kościelno-pielgrzymkowo-oazowe xD
Ale najczęściej snuję plany na przyszłość.. :>
No i czasem jak chcę być gdzieś szybciej to mp3

Offline Mężczyzna foka

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 21.10.2012
« 8 Sie 2013, 08:00 »
Brodacz - Ty nie masz moze czegos wspolnego z grupa Krazek? Ja jak jade to zdarza mi sie spiewac szanty, albo cos z repertuaru Slodkiego Calusa. Lecz, szczegolnie nad ranem tez przychodzi "ogorek, ogorek" albo inne piosenki, ktore wpadaja do mojej chorej glowy. Mp3 to malo kiedy,ale jak napisala Alpaka, w potrzebie szybkiej jazdy ( mimo, ze nie moje klimaty polecam ost, z filmu "Stick it").

Pozdrawiam,
--
F.

Offline Mężczyzna rjanus

• Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 27.02.2012
« 8 Sie 2013, 08:14 »
O, okazuje się że jednak nie odstaję od normy (a przynajmniej nie sam ;) ).
Gadać do siebie lub śpiewać zaczynam zwykle po kilku godzinach.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 8 Sie 2013, 10:28 »
Właściwie zawsze jeżdżę z odtwarzaczem - a jeśli robi się już bardzo nudno, to zamiast muzyki włączam audiobooki, tempo spada, ale myśli czymś się zajmują.
Wracam do jeżdżenia.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum