Autor Wątek: Trasa wyjazdu oraz aktualna sytuacja w Medyce.  (Przeczytany 1183 razy)

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Ostatnio wracaliśmy z Ukrainy przez Medykę, było szybko i przyjemnie.
Zdecydowanie poprawiło wprowadzenie osobnego przejścia dla unijnych po polskiej stronie.

Obśmiałem się bo kumpel musiał wyjmować wszystko z sakw  a do mnie:
 A pan co przewozi?
 Litra, 2 paczki fajek, parę browarów.
 U kolegi było wszystko w porządku to pana nie muszę sprawdzać. Dziękuję.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
W moim przypadku kazał otwierac sakwy i pytał się czy nie przewożę środków stymulujących :o

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna krzychu

• Miasto: Rzeszów/Rymanów
  • Na forum od: 04.07.2011
Miesiąc temu przekraczałem granicę w Medyce nad ranem z soboty na niedzielę. Na przejściu pusto, celnicy znudzeni. Pewnie przez to Polak oglądał wnikliwie paszport i wypytywał co tam robie o 4 i gdzie jade, Ukrainiec kazał ściągnąć sakwy i puszczał przez rentgena, najbardziej zainteresował się zawartością worka z namiotem, tłumaczyłem, że tam są śledzie :) Takie sytuacje należą do rzadkości, z powrotem czekałem tylko po kilka minut w kolejce, kontrola paszportowa, bez sprawdzania bagaży.

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Na Krymie trasa omija wszystko co ciekawe ale już chyba po ptokach 

W Odessie zresztą też.

Dlaczego po ptakach? Dawaj jak masz coś ciekawego, po to chyba jest wątek. Trasę lekko zweryfikowałem i teraz z Symferopola jadę na wschód od razu na Feodosiye i Koktebel, Sudak i Jałte jedziemy do Sewastopola i dalej na północ.

Zapewne odpuścimy Węgry skoro mówicie, że tak słabo się tam jeździ i dużo tirów to od granicy do Budapesztu wskoczymy w pociąg. Polskę jeszcze zobaczę ale pewnie też będę jechał inaczej bo chcę zahaczyć jeszcze o Łuków. Możliwe że też w ogóle pociąg.

A to, że trasa akurat nie biegnie przez daną atrakcję bezpośrednio to się nie sugerujcie. Do miasta po prostu wjeżdżamy i zwiedzamy.

Tak to teraz może wyglądać:
http://tinyurl.com/l45prbb
« Ostatnia zmiana: 20 Sie 2013, 17:12 rafalb »

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Niedoprecyzowałeś w którą niedzielę jedziesz.
Tu masz małą ściągawkę:
https://picasaweb.google.com/menel13/Krym2011#

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum