Autor Wątek: Thorn -słychać głosy o nowe- dla celu rowerowej turystyki ponolepiej niż Kona  (Przeczytany 615 razy)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Nie chce mi sie czytac zbyt dokladnie, bo to marketingowe paplanie, ale to zacna ramka, a rowery Thorna juz dawno chodza mi po glowie...

Tylko niestety w ilosci posiadanych rowerów osiagnalem juz nasycenie formuły n-1, gdzie n to liczba wywołująca rozwód...  :P

• Skup i ubój. Rozbiór.

Thorn, Claud Butler -jak w 'teście'- i różne inne. Wstawiłem, bowiem coraz częściej słychać głosy o nowe. Życzeniem jest dalej, więc lżej i szybciej. Jednak jest to również styl, rozwiązanie prawie wszystkich rowerowych potrzeb w postaci jednego roweru. (Osobiście wybieram 26".)

Szukając alternatywy na rynku, znajduje się raczej mniej właściwe pod turystykę, rodzaju kolarek przełajowych. Stąd wskazanie.

Oczywiście chodzi o ramę, pomysł.

Ostatnią uwagę bardzo dobrze rozumiem.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Nie rozumiem idei takich rowerów, w teren się nie nadają, a na asfalt to zbytek. Moim zdaniem dla kolekcjonerów bardziej.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Ale co masz na myśli pisząc "na asfalt to zbytek"?
Że można taniej?

Oczywiście że można, ale z ludźmi już tak jest - jedni kupują rower do 1000zł, a drudzy chcą ramy Surly  ;)

• Skup i ubój. Rozbiór.
Frank van Rijn. Używa tylko 'takich rowerów', dokładniej marki Gazelle. Kiedy zaczynał, 'terenu' było wielokrotnie więcej niż teraz.

https://www.google.pl/search?q=fiets+frank+van+rijn&client=safari&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=7ucNUp31IIu3hAf5lYGYAw&ved=0CD8QsAQ&biw=1024&bih=672#biv=i%7C0%3Bd%7CQgQkt24hBX4M7M%3A

Przerowerował 'kichś miljonik /informacja zaczerpnięta z innej niderlandzkojęzycznej strony/.
Skromny, rowerowy podróżnik, ciekawa osobowość.

http://www.frankvanrijn.nl/?page_id=482

http://www.frankvanrijn.nl/?page_id=483

http://www.frankvanrijn.nl/?page_id=5

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
O to, że taniej i po prostu mniej wypaśnie. Surly jest jednak konkretnie pod długie podróże zrobione i na przykład przyjmuje szerokie opony (choć na pewno daleko mu do ideału).

Jak ktoś chciałby ładnie wyglądający rower do mniej ambitnej turystyki, to moim zdaniem dużo lepiej kupić jakieś używane retro z Allegro, takie jak ma parę osób na forum.

Używa tylko 'takich rowerów'
Może się trochę mało precyzyjnie wyraziłem, chodziło mi o rowery z wąskimi oponami (i bez możliwości zmiany na szersze), z biegami typowo na asfalt. Ten koleś którego wrzuciłeś na pewno jeździ na rowerach odpowiednio dostosowanych do warunków.

• Skup i ubój. Rozbiór.
Używa tylko 'takich rowerów'
Może się trochę mało precyzyjnie wyraziłem, chodziło mi o rowery z wąskimi oponami (i bez możliwości zmiany na szersze), z biegami typowo na asfalt. Ten koleś którego wrzuciłeś na pewno jeździ na rowerach odpowiednio dostosowanych do warunków.

Na to (możliwość założenia szerszych opon) się - oczywiście - zwraca uwagę, biegi się przecież zmienia. 'Koleś' - jak i my - z pewnością dostosowuje osprzęt do charakterystyki planowanej trasy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum