Autor Wątek: lusterko rowerowe jakie?  (Przeczytany 57209 razy)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Odp: lusterko rowerowe jakie?
« 18 Wrz 2011, 19:25 »
Też ostatnio przechodzę przez myśli o lusterku i jak do tej pory mam takie same wnioski jak aard.

Samo lusterko wydaje mi się nadmiarowe. Gdyby ktoś był z Zielonej Góry albo okolic i posiadał take lusterko to z miłą chęcią podjadę, żeby sprawdzić jak to się sprawdza faktycznie.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna mario409

• Miasto: sosnowiec
  • Na forum od: 10.10.2011

Offline Mężczyzna Freud

« 21 Paź 2011, 16:14 »
Zajmuje ten wygodny czasem przydatny chwyt kierownicy. Nie lepsze takie z dodatkowym mocowaniem?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 21 Paź 2011, 16:26 »
jak nie widzisz na obrazku to demonstrują mocowanie w różnych miejscach, a nie że to lusterko jest przeznaczone na róg kierownicy

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna maciekkk

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 29.05.2011
« 21 Paź 2011, 16:43 »

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
« 21 Paź 2011, 17:34 »
Moja żona ma takie (firmy Zefal) i sobie bardzo chwali:

Offline Mężczyzna Freud

« 21 Paź 2011, 18:24 »
Ciekawe, ciekawe :) Ciekawe też na ile w nim widać a na ile nie widać tego co za nami ;)
To chyba już tylko poznam po organoleptycznym sprawdzeniu.

Offline m+k

• Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 21 Paź 2011, 18:30 »
Podobne lusterko jak to przedstawione na zdjęciu powyżej mam zamontowane na swoim rowerze.Osobiście jestem z niego bardzo zadowolona. Sprawdziłam je na kilku wyprawach.Łatwe do ustawienia, nie zmienia pozycji podczas jazdy, jednym ruchem można je zdemontować, wystarczająco dobra widoczność tego co za mną. Tak się przyzwyczaiłam do jazdy z lusterkiem, że nie wyobrażam sobie wyjazdu bez niego. Kupiłam je za bardzo niską cenę (8zł). :)

Offline Mężczyzna Freud

« 21 Paź 2011, 18:42 »
Jak to mawiają: cool yeah szatan. 8zł za lusterko to nawet jak się nie sprawdzi mogę wydać :D

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 21 Paź 2011, 19:03 »
Mam takie samo jak żona Viracochy (albo prawie identyczne - w każdym razie ten sam kształt i mocowanie) i je uwielbiam. Lusterko przeżyło wiele gleb (oczywiście na stronę lusterka), niestety ostatnio zahaczyłam nim o poręcz na schodach (mam potwornie ciasną klatkę schodową) i jeszcze straciłam przy tym równowagę. Niestety siła (hmm... albo mój ciężar ;)) okazała się zbyt duża i lusterko się urwało :( Na szczęście da się wymienić mocowanie. Na pewno to zrobię, jak tylko będę mieć okazję, bo jadąc po ulicy czuję się bez niego jak bez ręki :/

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 21 Paź 2011, 22:42 »
Zajmuje ten wygodny czasem przydatny chwyt kierownicy. Nie lepsze takie z dodatkowym mocowaniem?
Zaraz tam zajmuje!
Mam takie, umocowane na końcu lewego rogu i niczego nie zajmuje, spokojnie mogę trzymać za ten róg. Po prostu na tym zdjęciu jest założone byle jak, byle szybko fotkę walnąć.

Jestem bardzo zadowolony z tego Zefala Spy

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 9 Gru 2011, 22:47 »
@ ostry7
jak nadal szukasz lusterka to to może Cię zainteresować  :)
http://www.szumgum.com/lusterko-rowerowe-zefal-z-eye.html
« Ostatnia zmiana: 9 Gru 2011, 22:48 Dream Maker »
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
  • Na forum od: 11.10.2011
    • rowerkiem.eu
« 10 Gru 2011, 16:54 »
Moja żona ma takie (firmy Zefal) i sobie bardzo chwali:

Ja też mam takie. Kupiłem tutaj:
http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_lusterko-cyclop-ZEFAL.html?PT=53218138&PZTA=A&HNT=T&PD=&WSZDZ=T

Bardzo sobie chwalę. Lusterko przeżyło jeden upadek i jedno uderzenie o drzewo na wąskiej ścieżce. Powierzchni lusterka nic się nie stało ale mocowanie dwa razy pękło. Dwa razy je sklejałem i póki co nadal ma się dobrze. Tak się do niego przyzwyczaiłem, że nie wyobrażam sobie jazdy bez lusterka.
« Ostatnia zmiana: 10 Gru 2011, 16:57 AdamS »

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
« 10 Gru 2011, 18:33 »
mocowanie dwa razy pękło
Niedawno załatwiłem mocowanie swojego lusterka. Czym to skleiłeś?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum