Autor Wątek: Trasa Gliwice - Kraśnik/Janów Lub./Biłgoraj  (Przeczytany 551 razy)

Opis: Proszę o pomoc w wyznaczeniu trasy.

Offline Mężczyzna delarte

• Miasto: Knurów/Gliwice
  • Na forum od: 30.03.2013
Witajcie.

Za kilka dni zamierzam wybrać się do babci na wieś na rowerze, w przybliżeniu z Gliwic do Biłgoraja (dokładniej to Knurów, gm. Knurów -> Zagrody, gm. Goraj)

Czy ktoś jechał w tamtych okolicach i mógłby się podzielić jakąś trasą? Których tras mam unikać?

Interesuje mnie typowe nabijanie km, chcę się tam dostać w 2 dni. Nie zastanawiam się nad zwiedzaniem czegoś po drodze, drogi lokalne raczej też odpadają.

Moglibyście pomóc? Co roku jak jeździliśmy autem to jeździliśmy mniej więcej tak: TRASA 1

Ewentualnie druga opcja:
TRASA 2

pierwszy wariant jest o tyle dobry, że prowadzi przez Kielce, gdzie mógłbym liczyć na darmowy nocleg, a wypada na ok dwusetnym kilometrze, więc optymalnie.

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 15 Sie 2013, 21:15 delarte »

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Trasa 1 na odcinku Opatów-Krasnik droga o dużym natężeniu ruchu bez pobocza, więc dość niebezpieczna, natomiast trasa 2 przez jakiś czas jechałbyś drogą DK 79 i też do przyjemnych nie należy, brak pobocza (chodzi o kwestie Tirów)
Szukałbym drogi na wysokości Pińczowa, Buska-Zdrój, Staszowa,i dalej na Sandomierz do Zaklikowa i na Frampol

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum