Autor Wątek: Witam wszystkich bardzo serdecznie  (Przeczytany 1784 razy)

wioskarowerowa.

• Gość
Witam wszystkich bardzo serdecznie
« 18 Mar 2009, 11:21 »
Witam,
nazywam się Alicja i jestem tu zawodowo. Moim zadaniem jest zwrócić Waszą uwagę na Mazury i na nasz obiekt Wioskę Rowerową, która leży w Krainie Wielkich Jezior Mazurskich nad brzegiem Jeziora Bełdany w pobliżu Rucianego-Nida.

Prywatnie zaś zdradzę, że kocham te nasze warmińsko-mazurskie i świadomie wybrałam je na moje miejsce do życia. Po pracy przy sprzyjającej pogodzie zabieram moje dzieci na krótkie wyprawy rowerowe w najbliższą okolicę, tzn. jedno 3-letnie do koszyka, a drugie 7-letnie jeździ swoim małym rowerkiem.

Mamy właśnie marzec i nie mogę się doczekać rozpoczęcia naszego sezonu.

Zapraszam na stronę www.wioskarowerowa.pl

Pozdrawiam
Alicja

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
« 18 Mar 2009, 11:29 »
Witaj Alicjo, ja również mam 2 dzieci, 3 i 8 latka więc kto wie, może kiedyś...

wioskarowerowa.

• Gość
« 18 Mar 2009, 12:00 »
Ej! Zamiast traktować mnie jako spamerkę, proszę pomyśleć, że mogę się podzielić doświadczeniem swoim i kolegów organizujących wycieczki rowerowe od lat.

Warmia i Mazury są cudowne na rower i nie tylko: jeziora, lasy, przestrzeń.
Dodam, że Wielkie Jeziora Mazurskie są oficjalnym kandydatem w konkursie na siedem cudów świata.

I może zdzarzy się cud, że sami Polacy zaczną o nie dbać i rozwijać całą infrastrukturę.

wioskarowerowa.

• Gość
« 18 Mar 2009, 12:35 »
No tak, do Norwegii nam daleko. Do lat 50-60 nie da się cofnąć. Też bym chciała, żeby jeziora były czyste. Niestety w tej naszej Polsce nie wszystko jest ok.
Mimo to jestem lokalną patriotką i polecam poczytać:
http://www.new7wonders.com/nature/en/

Faktycznie rozpędziliśmy się do światowych tematów.
To może wrócmy do tematu jazdy z dziećmi na rowerze... :wink:

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 18 Mar 2009, 14:06 »
Witaj Alicjo. Mazuzys? ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

wioskarowerowa.

• Gość
« 18 Mar 2009, 14:11 »
Witaj.
Nie Mazuze, moja rodzina to element napływowy.
Dla potrzeb komercyjnych sprecham

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
« 18 Mar 2009, 18:33 »
I ja witam serdecznie. Czekamy/czekam na fajne relacje i zdjęcia z mazurskich i niemazurskich wycieczek :wink:
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 20 Mar 2009, 16:19 »
Absolutnie zgadzam sie z kolega Michalem, nie cierpie ludzi, ktorzy sie gdzies wciskaja i konieczniu usiluja cos wcisnac, sprzedac, zareklamowac:/ Mauzry sa wspaniale, chyba kazdy o tym wie i nie trzeba tego reklamowac, nie nalezy ich tez reklamowac z tego powdu, aby zostaly takie jakie jeszcze sa! zeby ich nie rozdeptano, nie rozjezdzono i nie zasmiecono! Jezeli zamierzasz nadal rozglaszac te propagande, to moze zmien forum!
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
« 20 Mar 2009, 18:26 »
Cytat: "Marta"
Jezeli zamierzasz nadal rozglaszac te propagande, to moze zmien forum!
Zazwyczaj nie włączam się w takie dyskusje ale proponuję wrzucić na luz :D .

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 23 Mar 2009, 21:22 »
Mauzry sa wspaniale, chyba kazdy o tym wie i nie trzeba tego reklamowac, nie nalezy ich tez reklamowac z tego powdu, aby zostaly takie jakie jeszcze sa! zeby ich nie rozdeptano, nie rozjezdzono i nie zasmiecono!

hm, czyli jak cos jest 'fajne' to lepiej tego nei reklamowac tylko dla siebie zostawic? reklama dzwignia handlu, i wszystko nalezy reklamowac. Polska poza tym ze jest tania, nie jest zbytnio znana/doceniania na swiecie jako 'atrakcja' turystyczna, i jesli my boimy sie rozreklamowania naszych rejonow pomiedzy wspoltowarzyszami Polakami, to co dopiero mowic o zagranicznych turystach, z ktorymi neistety wiaze sie kasa ? bez 'obcych' niektore rejony beda dzikie i zaniedbane. nadal.
tatry sa rozreklamowane, i trzeba przyznac ze na drodze nad moorskie oko jest ludzi mniej wiecej tyle ile na krakowskiej 'florianskiej', ale czy to zle? trzeba wiedziec czego gdzie sie mozna spodziewac.... na mazurskich jeziorach jeszcze dlugo nei zabraknie miejsca na kolejne żaglowki i hotele  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 23 Mar 2009, 23:12 »
Cytat: "Waxmund"
Polska poza tym ze jest tania, nie jest zbytnio znana/doceniania na swiecie jako 'atrakcja' turystyczna,

Ja 2 lata mieszkałem w Irlandii i gdy koleżance z pracy - szukającej ciekawego miejsce na weekendowy wypad - próbowałem zareklamować Kraków to usłyszałem - w bardzo poważnym tonie - pytanie czy "jest tam na tyle bezpiecznie by jechać z dziećmi" :shock:  Było to tym bardziej zaskakujące, że owa pani była kilkakrotnie w RPA gdzie jak wiadomo jest najwyższy współczynnik morderstw na świecie (a przynajmniej to ścisła czołówka). Pojechała w końcu do jakieś Hiszpanii.

Myślę więc, że Polska wcale nie jest tak dobrze postrzegana - choćby w sensie atrakcyjności turystycznej - jak nam się wydaje. Polskę czeka jeszcze dużo pracy w tym zakresie.

Offline Mężczyzna mordimer

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.06.2006
    • http://www.wyprawy.yoyo.pl
« 26 Cze 2009, 11:07 »
Jak ktoś reklamuje Mazury to ja reklamuje Śląsk!!!
Kopalnie 8 cudem świata!! 8)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum