Autor Wątek: Ultramaratony rowerowe i tego typu długie przejazdy  (Przeczytany 1011 razy)

Offline Mężczyzna tytan

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 26.01.2013
    • naszprychowani | blog
Ostatnio trochę jeździłem i stwierdziłem, że 600km w dwa dni to nie tak dużo ;) Dowiedziałem się też, że są tego typu maratony (taki kalendarz znalazłem http://supermaratony.org/?page_id=4304 ). Czy to są wszystkie imprezy tego typu? Może są jeszcze jakieś nieoficjalne, nie będące w pucharze?
Dodam tylko, że żaden ze mnie kolarz ;p Jak mam zajawkę to po prostu jadę przed siebie ;)
Gdyby ktoś miał podobne skłonności to możemy się kiedyś wybrać na wycieczkę któregoś weekendu. Wyjazd pewnie z Warszawy albo okolic.

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
Oj jest kilka osób na forum, które mają takie skłonności, trójka z nich właśnie jedzie w Maratonie Rowerowym Dookoła Polski:
http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=9974.0

Są mniej więcej w połowie ;-)

Offline Mężczyzna tytan

• naszprychowani | blog

No to wznawiając temat, może ktoś chętny na "spontan przejażdżkę" rowerową?
Kiedy: jutro jakoś po południu
Start: PKP Wawa Śródmieście i jazda pociągiem do Siedlec. (czyli siedlce defacto)
Koniec: Garwolin, pewnie będzie już ciemno
Po drodze (tzn wcale nie po drodze, ale i tak zajadę!): Biała Podlaska, może Radzyń Podlaski i Łuków. Czyli set (~200?) kilometrów ;) i wiatr (zawsze) w plecy :D

Z A P R A S Z A M    !   !   !

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Zapraszam na kawe :-)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Yoshko, do Zakopanego zapraszasz?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
O widzę, że Tytan z Warszawy z podobnymi zacięciami długodystansowymi co ja;D Pewnie się jeszcze zobaczymy. Jutro akurat chyba nie pojadę tak daleko. Miałem w planach jakąś traskę, ale w związku z pogodą i obowiązkami "przed-1szo-listopadowymi" raczej się nie zdecyduje. Natomiast liczę na więcej takich inicjatyw.

Napisz troszkę o swoim stylu jazdy itp. Boje się, żeś taki sam tytan jak Wilk, a ja w sumie tytanem długich dystansów nie czuje się - no może taką dobrą stalą jestem:P do tytanu mi brakuje "trośku".
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna tytan

• naszprychowani | blog
A na kawę serio mogę wpaść? :D Taki przerywnik byłby całkiem przyjemny ;)

Styl jazdy, hmm.
Prędkość jakoś między 20 a 30kmh. Zależy, czy z wiatrem ;p Bezwietrznie na takich trasach do 25kmh. Krótkie przerwy co 2h albo coś koło tego na jedzenie. Wcale nie cisnę tak mocno ;) No i jakby był pomysł na wyjazd to też zawsze jestem chętny ;)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Za dwie godziny w Bialej będę.
Daj znać o ktorej byś był bo jutro siedze w domu.

tel. sze sze jed 554 dzie pie dzie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum