Autor Wątek: Nogawki SoftShell czy TermoLight  (Przeczytany 742 razy)

Offline Mężczyzna Mi5iek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 30.01.2013
Nogawki SoftShell czy TermoLight
« 30 Sie 2013, 17:33 »
Cześć

Wieczory coraz chłodniejsze - czas zakupić nogawki..

Mam dwa typy:
Cieplejsze:
http://www.mikesport.pl/rogelli-nogawki-rowerowe-softshell.html

Lekko ocieplane:
http://www.mikesport.pl/rogelli-nogawki-rowerowe-thermo-light.html

Które będą lepsze na okres wrzesień - listopad? Czy macie może jakieś doświadczenie z wyrobami Rogelli lub możecie polecić coś innej firmy?

Pozdrawiam,

Michał

Offline Mężczyzna foka

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 21.10.2012
Odp: Nogawki SoftShell czy TermoLight
« 30 Sie 2013, 17:52 »
 Hello,

Ja niestety nie znam za bardzo sie bo sam bede w tym miesiacu kupowal podobna odziez tylko ze z : http://attiq.net/category/kolarstwo-ocieplacze-kolarskie

Pozdrawiam,
--
F.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 31 Sie 2013, 10:32 »
Moim zdaniem lepsze będą bez membrany. Co z tego, że nogi będą chronione przed wiatrem skoro trochę wyżej wszystko będzie przewiewane? :P Obawiałbym się, że ciągle będzie albo za ciepło albo za zimno.

Polecam nogawki Stanteks, są cińsze od Rogelli, tańsze i do tego dłuuugie. Jedynie przeszkadza to, że są zbyt szerokie na dole.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 2 Wrz 2013, 09:45 »
Ja na wrzesień- listopad używam tańszych nogawek z GoSportu i się sprawdzają. Jak jest chłodniej (parę stopni na plusie) dorzucam pod spód kalesony termiczne.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 2 Wrz 2013, 10:32 »
Ja po wielu latach używania nogawek wpadłem na chyba genialny sposób:D Zakładam na wierzch na kolarskie spodenki - spodenki do biegania kalenji cienkie nogawki mi się ściągały z czasem wyrobienia gumek. A całe spodnie łatwo zdjać i dodatkowo jeszcze tyłek dogrzewają jak zimno. Bez kłopotu znajdziesz różne spodnie do biegania nawet 3/4 jak nie potrzebujesz nogawek do samych kostek. Takie rozwiązanie wydaje mi sie obecnie najwygodniejsze.
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna Mi5iek

• Na forum od: 30.01.2013
« 2 Wrz 2013, 14:27 »
Słyszałem też o patencie kalesony termiczne i na to spodenki kolarskie...

Z odzieżą rowerową jest o tyle problem że większość towarów dostępnych jest online i nie ma gdzie tego oglądnąć/porównać etc.

W Krk jest presto mają stanteksa dużo ciuchów skoczę oglądnąć ich nogawki skoro polecane i trochę tańsze od rogelli.

Z rogelli nie mam doświadczenia jeśli chodzi o markę jedni mówią że to super rzeczy są, inni że totalny low-end - ilu użytkowników tyle opinii...

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 2 Wrz 2013, 14:42 »
Z rogelli nie mam doświadczenia jeśli chodzi o markę jedni mówią że to super rzeczy są, inni że totalny low-end - ilu użytkowników tyle opinii...
wszystko zależy co miałeś wcześniej, jakaś super wysoka półka jakościowa to to nie jest...

My home is where my bike is.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum