Autor Wątek: Nowy pomysł trasy! - Syberia -Pekin  (Przeczytany 551 razy)

Offline Mężczyzna Recon

• Go Hard or go Home ^^
  • Miasto: Warszawa/Radom
  • Na forum od: 27.08.2012
Nowy pomysł trasy! - Syberia -Pekin
« 31 Sie 2013, 12:12 »
Witam, jako, że miesiąc temu udało mi się szczęśliwie wrócić z wyprawy rowerowej do Turcji(niedługo może wrzucę jakiś opis/zdjęcia), minęło już wystarczająco dużo czasu by zacząć myśleć o nowych przygodach. Myślałem o kilku kierunkach, ale od jakiegoś czasu jeden szczególnie namieszał mi w głowie:

1. Pociąg/samolot(jeśli okazyjna cena) do Warszawy do Moskwy.
2. Moskwa - Władywostok kolej transsyberyjska
3. Władywostok - Suifenhe (granica z chinami) rowerem
4. Suifenhe - Szanghaj rowerem i autostopem
5. Szanghaj - Pekin autostopem/pociągiem/autokarem
6. Pekin - Warszawa samolotem.

Całość w ramach czasowych miesiąca, może z hakiem. Budżet w przybliżeniu 3000zł (tak mi się wydaje po wstępnych oględzinach cenowych biletów.

Co o tym myślicie, jakie są ukryte haczyki/minusy tego wyjazdu, czy jest to kiepski pomysł i dlaczego? :p

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
W kalkulacji kosztów uwzględniałeś wizy?

W zasadzie jest to kwestia gustu, ale około połowy wyjazdu spędzisz w pociągu, łapiąc stopa albo jeżdżąc po 20-milionowych miastach, może prościej byłoby bez roweru?

Offline Mężczyzna Recon

• Go Hard or go Home ^^
  • Miasto: Warszawa/Radom
  • Na forum od: 27.08.2012
Tak, wliczałem, ok 400zł (chyba że jeszcze trzeba dodać pośrednictwo). Druga opcja była taka właśnie aby załatwić to autostopem jakoś.

Znowu trzecia opcja to czysty przelot samolotem po Pekinu, potem jakieś ładne kółko po Chinach ew nawet z powrotem pociagiem do Pekinu i samolot do Polski. Jedyny minus to właśnie brak kolei transsyberyjskiej, która od zawsze mi się kojarzyła z czymś mocno ciekawym, tajemniczym itp. Choć patrząc na chore wymagania wizowe do Rosji...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum