Autor Wątek: Jesienne kolory w Karpatach Wschodnich  (Przeczytany 1814 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Jesienne kolory w Karpatach Wschodnich
« 1 Wrz 2013, 17:49 »
G...
« Ostatnia zmiana: 6 Cze 2021, 21:04 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna Rabarbar

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 18.03.2012
Jestem chętny :) Od 15 września do początku października jestem praktycznie wolny. Tylko jeszcze muszę napęd wymienić bo już ma ponad 9k kilometrów :o

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Mój napęd ma jeszcze większy przebieg, a do tego mam złamany obojczyk, ale jakby wyjazd był we Wszystkich Świętych to może bym się zdążył pozbierać :)

Offline CarpeDiemCzleniu

• Miasto:
  • Na forum od: 13.07.2013
Też się chętnie przyłączę. Mam czas od 16 do 29 go września i planowałem podobną wyprawę.

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
jw

Kwestia dogadania urlopu w pracy.

Offline Mężczyzna D_DIESEL

• Miasto: Wrocław/Rybnik
  • Na forum od: 17.03.2013
Wstępnie jestem zainteresowany :)
Im trudniej tym lepiej! Przygotowuję się do "mojej wyprawy życia", więc potraktuję to jako dobry trening i miło spędzony czas w dobrym forumowym towarzystwie :D Ze względu na fakt, iż zaliczyłem w tym roku już dwa wyjazdu, mam ograniczony czas. Ilu dniowy będzie wyjazd Twojego pomysłu?

...a jak kolejnym razem będziesz miał problem z noclegiem na Śląsku lub we Wrocku, to zgłoś się do mnie. Czasami nocuję (lub moi znajomi) rowerowych maniaków :)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Ależ bym chętnie pojechał - zamysł mi się podoba (no może oprócz tego czajenia się na zdjęcia ;))
Niestety - urlopu już brak :(
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna D_DIESEL

• Miasto: Wrocław/Rybnik
  • Na forum od: 17.03.2013
Wszystko pięknie i ładnie :) W przyszłym tygodniu rozeznam temat urlopu i się określę, a potem już tylko czekać na pogodę.

sarmata39

• Gość
Witam  myślę że z twojego punktu pierwszego raczej nici , albowiem hotel Arłamów jest zamknięty gdyż przeprowadza się tam remont kapitalny połączony z rozbudową ( około 360 mln zł) ma być otwarty w czwartym kwartale tego roku . Spanie na tej polance równa się wizytą Straży Granicznej oraz wysokim mandatem (jest ich punkt obserwacyjny ) więc choć widoki są ładne szczerze odradzam nocleg w tamtym rejonie .

Offline miki150

• Użytkownik forum
Straż nie wystawi raczej mandatu za sam nocleg na dziko, jeśli już to za nocleg w pasie przygranicznym. Jest jakiś tam przepis, że o noclegu należy poinformować, itp, ale nie wiem na ile jest egzekwowany. Żałuję, że nie spytałem się strażników jak miałem okazję. Tak czy inaczej nie warto się pchać, bo sama kontrola długo trwa a funkcjonariusze niezbyt mili są jak kogoś w nocy spotkają. Gdzie jest ta polanka na której chciałeś spać? Przy skrzyżowaniu do hotelu?

Z tego co wiem to hotel ma być wielki i ultraluksusowy, więc o korzystaniu raczej nie ma mowy.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
O zamiarze wykonywania czynności, o których mowa w ust. 1 i 2, osoba fizyczna, a w przypadku imprez zorganizowanych - jej organizator, powiadamia właściwego miejscowo komendanta placówki Straży Granicznej nie później niż na 2 godziny przed rozpoczęciem planowanych czynności lub imprezy.

źródło: http://www.abc.com.pl/du-akt/-/akt/dz-u-2008-80-481

Offline miki150

• Użytkownik forum
Myślałem, że dużo drożej. To jest raczej pod konferencje na wysokim szczeblu.

Offline miki150

• Użytkownik forum
A nie rozważałeś noclegu na polu w Brzegach Górnych i kopsnięcia się z buta na wschód/zachód na którąś z połonin?

Offline miki150

• Użytkownik forum
To tam też masz duże szanse na bliskie spotkanie z SG :). W okolicy przełęczy jest jakaś wygodna wiata jakby co.

Offline Mężczyzna photographux

• Miasto: Otwock
  • Na forum od: 23.06.2013
Super wyjazd wam się szykuje. Też o tym myślałem, ale muszę odłożyć na przyszły rok. Nocleg w okolicach Brzegów Górnych to byłaby dobra opcja - a na wschód Słońca wystarczy skoczyć rowerem po serpentynach na Przełęcz Wyżną. Stamtąd jest rewelacyjny widok na wschód słońca z Połoniną Caryńską w centrum kadru :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum