Autor Wątek: Nowy łańcuch na starą kasetę.  (Przeczytany 1675 razy)

Offline Mężczyzna ink3

• Miasto: s.o.
  • Na forum od: 22.08.2011
Nowy łańcuch na starą kasetę.
« 3 Wrz 2013, 19:17 »
Takie mam luźne pytanko;)

Zajeździłem 2 łańcuchy (używane zamiennie) - tak wytrzymały 8-9tys zanim się wyciągneły poza normę i postanowiłem kupić 3 nowy.
Łańcuch się przyjął i napęd pracuje o wiele lepiej. I tak zastanawiam się czy kupić 4 taki sam jak 3 i znów używać wymiennie?

Offline Mężczyzna ink3

Odp: Nowy łańcuch na starą kasetę.
« 7 Wrz 2013, 10:30 »
Naprawdę nikt nic nie doradzi?

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 7 Wrz 2013, 10:55 »
Przeważnie używa się wszystkich zamiennie.

Nikt Ci nie napisze czy warto gdy nawet nie ma zdjęcia kasety.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna ink3

« 8 Wrz 2013, 10:09 »
Ok ;)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 8 Wrz 2013, 12:44 »
Kup nowy łańcuch i sprawdź póki tego nie zrobisz nie przekonasz się czy kaseta przyjmie.To jest loteria.Raz się uda inny raz nie.Są tacy co twierdzą,że po 2tyś. km nowego łańcucha kaseta nie przyjęła.
Powieś wszystkie łańcuchy za ostatnie ogniwo i wybieraj zawsze najkrótszy.
Kaseta widać,że używana ale nie jest jakoś ekstremalnie wyeksploatowana.

ps [edit]
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.Teraz kupiłeś ten trzeci łańcuch? I działa dobrze.I nie zrobiłeś za dużego przebiegu.Jeżeli tak,to kup drugi i znowu stosuj zamiennie.
« Ostatnia zmiana: 8 Wrz 2013, 12:49 Mariusz »
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 8 Wrz 2013, 18:22 »
Wg mnie to loteria - nawet jak zdjęcia pokażesz. Ja kupiłem kiedyś łańcuch "nowy bo poprzedni urwałem plącząc go przy korbie był zdewastowany i pogięty. Kaseta wyglądała na nietknięta około 4 tyś przebiegu(2 łańcuchy), ale na ulubionym biegu jak dałem nowy łańcuch i  w pedał na górce mało zębów nie straciłem.

Jeśli skacze tylko na jednym, to niby można założyć i jeździć na innych biegach aż się "dociągnie", ale weź tu sie przestaw ze swoich przyzwyczajeń kadencji na te 2-3 tyś km.
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 8 Wrz 2013, 18:47 »
kaseta ledwo dotarta, ja bym wziął najmniej rozciągnięty z tych 3 i ją po prostu zaczął eksploatować.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna ink3

« 8 Wrz 2013, 20:43 »
Cytat: Mariusz
ps [edit]
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.Teraz kupiłeś ten trzeci łańcuch? I działa dobrze.I nie zrobiłeś za dużego przebiegu.Jeżeli tak,to kup drugi i znowu stosuj zamiennie.

Dokładnie tak jest.

W sumie jest to logiczne żeby dokupić drugi nowy skoro to działa dobrze i na tych 2 nowych jeździć.

A te 2 stare zostawić sobie póki co.
Wolałbym ich narazie nie używać bo nie pracują dobrze przy zmianie trybów ;) Mimo tego że nic nie przeskakuje, dość denerwujące jest zmienianie na wyższy niż się chce i zrzucanie później na ten który się się chce.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum