Autor Wątek: Imprezy długodystansowe w Polsce.  (Przeczytany 3792 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Imprezy długodystansowe w Polsce.
« 19 Wrz 2013, 22:24 »
Dokładnie. Rozróżnijmy imprezy trudne, od imprez długodystansowych. Przypominam, że temat wątku nawiązuje do tych drugich ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 23 Wrz 2013, 19:28 »
Już w sobotę kolejna długodystansowa impreza: www.trudy.pl. Tym razem na orientację. Jedziemy!  :). W tę sobotę też Iława: www.supermaratony.org
Aż by się chciało rozdwoić i zaliczyć obie te imprezy.

To może wydzielić ten post do nowego wątku "Rowerowe imprezy na orientację"? Nie będzie trzeba ustalać, co jest już długim dystansem, a co jeszcze nie. A przy okazji będzie można tam czasem coś nie-harpaganowego wrzucić.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 25 Wrz 2013, 15:06 »
... a w międzyczasie ruszyły zapisy na BB Tour 2014. Niektórzy zdążyli się już zgłosić.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
« 25 Wrz 2013, 17:18 »
i to nawet dosyć dużo tych zgłoszonych :D
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
« 26 Wrz 2013, 10:31 »
Może forum wystawi z 10 osób. Ja planuje znów się przejechać.

Offline Mężczyzna Endriunh

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 16.02.2012
« 26 Wrz 2013, 20:33 »
Mimo za młodego wieku ja również postaram się zapisać na BBtour  :)

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 5 Paź 2013, 19:55 »
Ja mam pytanie dotyczące przyszłorocznego BB Tour.Różne były zasady kwalifikacji do tego maratonu od samodzielnych tras,śladu GPS i zgłaszaniu tego do organizatora, osiągnięć itp,a ostatnio poprzez start w trzech maratonach.W Radlinie np.w zeszłym roku kwalifikacje dawało ukończenie 450 i 600 km w 24h.W tym roku był to dystans 600 km.Wiecie może jakie zasady będą obowiązywać w przyszłym roku?Czy 600km w 24h to nie przesada.Jak to się ma do 1008 w 72h.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 5 Paź 2013, 20:02 »
Najprościej będzie napisać maila (tour@1008.pl) do organizatora i u niego uzyskać informację. Nie jesteśmy tajnymi współpracownikami BBT. Poza tym osoby, które już startowały w BBT nie zwracają uwagi na tej zapis, bo już mają zaliczoną kwalifikację. Jednak trzeba szukać imprez, które dadzą najprostszy sposób na zdobycie kwalifikacji np. w zeszłym roku Brevet600 był znacznie łatwiejszy do ukończenia niż rajd w Radlinie z kwalifikacją.

Jak życie napisze dobry scenariusz to na forum postanie kwalifikacyjny maraton na dystansie ok. 500 km.

Offline Mężczyzna Tomassac

• Miasto: Jámy (CZ)
  • Na forum od: 17.09.2012
    • na leżato
« 5 Paź 2013, 22:23 »
"Inne maratony powyżej 600km lub 24 godz zgłoszone wcześniej do org. BBTour."
600km lub 24 h - a nie 600km/24h
Ja jechałem 24h maraton w Czeskiej Republice, najechałem 450 km i to wystarczyło. Zresztą chodzi o to aby samemu sprawdzić jak się jedzie w nocy, czy też po 23 godzinach kręcenia.   

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 6 Paź 2013, 12:34 »
Najprościej będzie napisać maila (tour@1008.pl) do organizatora i u niego uzyskać informację. Nie jesteśmy tajnymi współpracownikami BBT. Poza tym osoby, które już startowały w BBT nie zwracają uwagi na tej zapis, bo już mają zaliczoną kwalifikację. Jednak trzeba szukać imprez, które dadzą najprostszy sposób na zdobycie kwalifikacji np. w zeszłym roku Brevet600 był znacznie łatwiejszy do ukończenia niż rajd w Radlinie z kwalifikacją.

Jak życie napisze dobry scenariusz to na forum postanie kwalifikacyjny maraton na dystansie ok. 500 km.
Czytałem o tym pomyśle.Fajna sprawa,dla mnie szczególnie interesująca ze względu na to,że tereny Białej Podlaskiej(druga opcja)są dla mnie zupełnie dziewicze. Wersja świętokrzyska z kolei nieodległa.Napisz proszę jeszcze yoshko o kosztach.Tak mniej więcej.Z tego co wiem z poprzednich lat wpisowe w dwóch ratach (+- 400) zł plus noclegi i dojazd.Nie wiem jak ze strojem .To dodatkowy koszt?
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 6 Paź 2013, 20:29 »
Mój szacunek kosztów jest podobny do tego co wilk pisze, z tym że wpisowe wynosiło ostatnio 400 zł.

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 6 Paź 2013, 20:43 »
Mój jest trochę mniejszy, a chcę go jeszcze ukrócić śpiąc na mecie w namiocie ;)

Dojazd i powrót to koszt rzędu 100zł, 400zł wpisowe, nocleg na miejscu i na końcu ~30zł za noc, po drodze nie wydałem więcej niż 40zł, co daje łącznie kwotę koło 650zł.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 6 Paź 2013, 21:08 »
Obiad w Świnoujściu/Ustrzykach to już jest opcjonalny (nawet na BBT nie jadąc, kasę na żarcie się wydaje). Równie dobrze mógłbym policzyć gazetę na drogę do pociągu ;)

www.waxmund.pl

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 6 Paź 2013, 21:09 »
A wydatki na ortopedów?  ;)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 6 Paź 2013, 21:15 »
Za BBT zapłaciłem 490 zł +  pociąg ok. 70 zł + kolacja U skrzata ok 20 zł + śniadanie w Ustrzykach 20 zł = ok. 600 zł

Posiłek przed startem miałem własny odgrzany w Szczecinie. :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum