Tylko, że na maratonie nie jeździ się 30km/h, a z reguły koło 20km/h, pod górę jeszcze mniej
tryb migający, którego wcale nie powinna mieć
To jest masło maślane, rower touringowy (czyli nieco uszosowiony trekingowy) to jest dokładnie to samo co rozumiesz pod słowem randonneur, nie wiem w ogóle skąd wytrzasnąłeś taką nazwę jeśli chodzi o typ roweru; bo na zawodach typu randonneur (jak brevety, PBP, czy BBTour) 90% ludzi jedzie na klasycznych szosówkach.
Te szacunki dla 1,1 km/h przy 20km/h to są dla raczej dobrego dynama, jak pamiętam testy te gorsze miały koło 2km/h
Tabelka to jest mocno orientacyjna, to nie są żadne realne wyliczenia - to są szacunki na podstawie strat na mocy, nie uwzględniają choćby tego ile waży taka piasta, ile waży element typu charbike, który trzeba podłączyć, by coś z dynama ładować itd.
Podobnie mocno optymistyczne są szacunki na temat skuteczności takich dynam, kolega miał coś takiego na wyprawie z charbike'm i przez dzień jazdy nie był w stanie naładować do 100% dwóch AA; tak więc Twoje wyliczenia to o kant d. można potłuc
Bo z możliwością ładowania różnie bywa,
Jak ktoś dotrwał do końca, to zapraszam na piwo
Wot - reklamiarz, dla swojej relacji osobny wątek musiał założyć
Do tego zwraca uwagę na moje buty, które nie dają oparcia ścięgnu. Wg niego, przez to mogę mieć problemu.
akimś wyjściem jest mocna lampka na li-jon i jako zapas coś na paluszki; gdybym miał jeszcze raz jechać taką trasę to pewnie tak bym zrobił; trochę więcej do wiezienia, ale jaka taka pewność, choć mój przykład rozwalenia dwóch lampek udowadnia, że i to nie musi wystarczyć
Wax .. literat Nie wiem skąd Ty masz tyle poczucia humoru, ale zawsze dobrze mi robi ps. Następnym razem makaron będzie jeszcze lepszy i dogonisz Wilka.
ps.2 Czy tłum Sióstr Niewyżytek goniących Cię na trasie byłby motywacją? Jak tak to się zorganizuje
Uciekających
Co w Twoich butach było nie tak? Jakie powinny być "dobre" buty?Pytam, bo jeżdżę chyba w bardzo podobnym obuwiu i podczas czerwcowej pięćsetki pod koniec trasy też dokuczało mi ścięgno achillesa.