Autor Wątek: Chorwacja(Makarska)-Czarnogóra(Budwa) 15.09-26.09  (Przeczytany 845 razy)

Offline Mężczyzna Expert

• Zapraszam do Kontaktu&Wspólnych dzikich Podróży:)
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.07.2012
    • Podróże Z Expertem -  relacje video z podróży
Pilne!
Szukam kogoś kto by się wybrał ze mną na wyprawę rowerową: Chorwacja Makarska - Czarnogóra Budwa, lub też w odwrotnym kierunku w terminie:
15.09 - 26.09 - dzienny dystans konieczny 35 km. tyle że teren pagórkowaty więc troszke pedałowania i troszkę zjazdów - trasa wzdłuż morza. Spanie w namiotach, w miarę możliwości na dziko. Celem jest łapanie promieni ciepła i ogólny relax, zwiedzanie atrakcji po drodze, podziwianie krajobrazów..a nie nabijanie kilometrów. Przejazdy mam już załatwione, wystarczy tylko je szybko zaklepać. koszt przejazdów w obie strony z rowerem na osobę 650 zł. Wyjazd z Warszawy . Ktoś zainteresowany?

pisać na priv z nr telefonu.
Szukam Kompanów:), Jestem otwarty na propozycje.

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 15 441
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
Hm, 35 km dziennie? Z szacunkiem,  tyle można przejść...

Offline Mężczyzna blackiwan

• Miasto: k.Gliwice
  • Na forum od: 26.08.2012
Ja bym chętnie pojechał,ale trochę mało kilometrów jak na 12dni. Dlaczego taka krótka trasa licząca zaledwie +-244km. Wczoraj np. zrobiłem 254km w 9:34 na trekkingu z sakwą,a na wyprawie w Alpach średnia wychodziła po 125km dziennie.(przez 18dni).
Myślę,że dziennie dałbyś radę przejechać przynajmniej te 100km. To tylko 5h pedałowania spokojnym tempem.
Co masz zamiar robić przez cały dzień? Dlaczego akurat taka trasa?
Trasę można by "trochę" rozbudować tak,żeby przynajmniej 1000km zrobić. Można zapuścić się gdzieś w głąb Czarnogóry i Serbii. Np Park Narodowy Durmitor - kaniony Tary, Pivy i Suszicy, Zatoka Kotarska. Idzie naprawdę zrobić fajną trasę w te kilkanaście dni.

Offline Mężczyzna Expert

Trasa taka krótka ponieważ chodzi głownie o wypoczynek bierny, leniuchowanie na plaży, wyjazd typowo rekreacyjny dlatego też chce aby biegła nad samym  morzem. W sumie można byłoby ją troszkę rozbudować np o jakaś wsypę np Brać albo Hvar zwiedzić ją albo zahaczyć o Mostar ale koniec musi być w Budvie. 35 km to mało ale myślę że więcej niż 50 km dziennie , nie ma sensu robić kosztem leniuchowania, trzeba też pamiętać że to teren górzysty a ta droga z tego co pamiętam naogól nie ma pobocza więc wyjątkowo trzeba uważać.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Jedź jak lubisz, mnie tylko zawsze dziwiło że się komuś chce zwijać namioty, pakować, a potem jechać dwie godziny i rozkładać to znowu.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
wzdłuz morza jest bardzo duzy ruch samochodowy. Niektórym to zupełnie nie przeszkadza (np. naszym długodystansowcom), zalezy jak się pojmuje 'rekreację"  - dla mnie to taka drogę dyskwalifikuje natychmiast. Nie wiem, chyba zalezy jak bardzo się lubi morze, widok jest owszem przepiękny, ale ja po 3 dniach miałam go kompletnie dosyć. Wzdłuż morza macie tez największą ilośc turystów, co za tym idzie, największe ceny itp. We wrześniu pewnie jest mniej turystow i mniej samochodów, wiec może nie bedzie tak źle. Jednak ciągle jak dla mnie, to najnudniejsza opcja, jaka można wyszukać w takich ciekawych krajach.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna ink3

• Miasto: s.o.
  • Na forum od: 22.08.2011
Z drugiej strony, szuka on kogoś do jazdy. A wy mu tu porady dajecie :P
Nachalni jesteście  :lol:

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Przepraszam, już nie będę  ;)

Ale ja to tak naprawdę liczyłem, że ktoś mi kiedyś rozświetli ideę jeżdżenia z namiotem po 35 km/dzień. Poważnie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Kolega już wyjaśnił, ze zależy mu na relaksingu wraz z plażingiem.
Może szuka fajnych dziewczyn tam się szwendających. Każdy ma inny priorytet podróżowania. ;)

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Ale ja to tak naprawdę liczyłem, że ktoś mi kiedyś rozświetli ideę jeżdżenia z namiotem po 35 km/dzień.

Spanie w namiotach, w miarę możliwości na dziko.

Borafu, przecież nic kolega nie pisał, że to jego namiot musi być ;)

Offline Mężczyzna Expert

heeh, w ciepłe noce, nie trzeba namiotu, wystarczy śpiworek ;) no chyba że Bora przyjdzie :)

z tego co pamiętam, fakt droga jest niefajna jeśli chodzi o auta, zakrętasy i brak pobocza,

nie upieram się na te 35 km dziennie, jednego dnia można nie jechać , leniuchować , napić się, zwiedzić, napatrzyć się na widoku,  a drugiego zrobić podwójnie , myślę ze to jest do ogarnięcia, może nie jestem na chwilę obecną w takiej formie żeby nabijać 250 km dziennie jak kolega powyżej pisze ale 120 km jednego dnia już robiłem miesiąc temu.
 wszystko  do dogadania byle celem nie było tracenie całego dnia na przejazdach.

Offline Kobieta gruszka08

• Miasto: mazowieckie
  • Na forum od: 30.07.2013
A jak załatwiasz transport ?? 

Offline Kobieta gruszka08

• Miasto: mazowieckie
  • Na forum od: 30.07.2013

20.09 - 29.09 dojazd do Makarskiej  autokarem 400zl w obie str , a do Budvy 450zl+ za rower 100 zl,
Moze ktos chetny?

gruszka08@gmail.com

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum