Autor Wątek: Przenośna ładowarka do smartfonów  (Przeczytany 7641 razy)

Offline Mężczyzna aanndrzej

• Miasto:
  • Na forum od: 20.11.2011
Po co tam jakieś małe ładowarki solarne, montuj coś takiego! https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/q74/s720x720/10173743_820823711265436_4529220728461050326_n.jpg
Po problemie :)

Nikt tu się nie uparł tylko wszyscy starają się przeliterować, że czasami nie wszystko ma sens. Technologia poszła do przodu, ale czasami jest tak zaawansowana, że już staje w miejscu. Przykłady? PROCESORY. Człowiek jest już na skraju możliwości w podrkęcaniu procesorów, bo najzwyczajniej w świecie elektrony nie potrafią się szybciej poruszać.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Cytat: Daniel w Dzisiaj o 19:13
A co do ładowarki - potrafi mi ktoś wskazać jakiś gotową ładowarkę na akumulatorki 18 650? Bo elektronikiem nie jestem i raczej nie mam ambicji nim zostać.
http://www.mhunt.pl/ladowarka-usb-miller-ml102-1x18650-power-bank-gps-pda-gsm
Mam, używam, ładuje smartfona. Mała, w miarę tania.
Też kupiłem w swoim czasie, ale jakoś dziwnie się zachowuje - bardzo się grzeje, pod koniec pojemności ogniwa wyraźnie "brzęczy".
No i ma podejrzanie niską sprawność.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Cytat: Daniel w Dzisiaj o 19:13
A co do ładowarki - potrafi mi ktoś wskazać jakiś gotową ładowarkę na akumulatorki 18 650? Bo elektronikiem nie jestem i raczej nie mam ambicji nim zostać.
http://www.mhunt.pl/ladowarka-usb-miller-ml102-1x18650-power-bank-gps-pda-gsm
Mam, używam, ładuje smartfona. Mała, w miarę tania.
Też kupiłem w swoim czasie, ale jakoś dziwnie się zachowuje - bardzo się grzeje, pod koniec pojemności ogniwa wyraźnie "brzęczy".
No i ma podejrzanie niską sprawność.
Moja się zachowuje całkiem normalnie. Najważniejsze, że daje radę naładować smartfona z 10% do 100% i jeszcze coś tam zostaje.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Sprawdzona ładowarka do 18650 to
http://www.mhunt.pl/ladowarka-li-ion-ultrafire-wf-139
Tylko jak to bywa z chińskimi wyrobami, trzeba kupić odpowiednią, nie wyglądającą tak samo. Wiele dostępnych ladowarka to marne podróbki tych i tak kiepskich malomarkowych wyrobów.
Dotyczy to też tego modelu co podał Wax.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Camellus

• Miasto: Jankowice k/Krakowa
  • Na forum od: 23.10.2012
Największym trollem tego forum to jesteś ty Wilku. Na wszystkim się znasz od Ukrainy po neurony. Wywołujesz wojnę w każdym wątku choćby cię on w ogóle nie dotyczył ani interesował. No i oczywiście znasz gusta każdego możliwości finansowe i potrzeby bo bym zapomniał. Niestety coraz bardziej mnie nie interesujesz co piszesz.
« Ostatnia zmiana: 10 Kwi 2014, 18:46 Camellus »

Offline Mężczyzna patyk

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.12.2012
Co do smartfonów to dla mnie idealnym rozwiązaniem jest mój Pentagram Monster z nawigacją offline OsmAnd i etui
.

Etui jeszcze nie mam ale telefon ostatnio spisywał się miodnie prowadząc mnie przez Lasy Na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Utrudnieniem jest wyciąganie go co chwilę z torby wiszącej na kierownicy.
Powerbank zrobię taki jak jest opisywany na majsterkowo.pl, lubię majsterkować więc będę miał radochę.
Co do samego GPS to jakbym miał naddatek gotówki i dużo jeździł po nieznanym to na pewno bym kupił.

Co do skakania sobie do gardeł to proponuje rumianek  ;)

"Wszystko stoi. Rowerzyści nie"

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Ok, dzięki.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 19:38 PABLO »

Czyli co zaczynamy kolejną wojnę i off top ??

Offline Mateusz

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 13.06.2010
Na Canning Stock Route wydajny panel + powerbank dawał nam pełną niezależność. Ładowaliśmy: akumulatory do lustrzanki, baterie AA/AAA do latarek i GPS, GoPro. Wada? Drogie (oj, bardzo), i ciężkie. Ale niezależność to niezależność  ;)

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
Przy okazji mam małe pytanie lekko off-top. Zamierzam kupić w prezencie powerbanka posiadaczowi iPhona 5s. Czy ten cały ajfon-srajfon ładuje się normalnie z gniazda USB 5V, czy trzeba jakieś przejściówki dodawać?

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Srajfon ładuje sie z gniazda usb za pomocą rzecz jasna własnego kabla z końcówka lightning

Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
Srajfon ładuje sie z gniazda usb za pomocą rzecz jasna własnego kabla z końcówka lightning
Dzięki. EOT.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum