Autor Wątek: Vladislav Ketov - podróżnik rosyjski.  (Przeczytany 927 razy)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Vladislav Ketov - podróżnik rosyjski.
« 16 Wrz 2013, 15:12 »
Napotkany Rosjanin wspomniał mi o swoim rodaku, Ketovie, który podróżował wiele lat wzdłuż wybrzeży świata:) Andriej wspomniał, że podróznik ten jest malarzem i rysownikiem i podczas podróży zarabiał rysowaniem (pewnie nie tylko, ale się nie wgłebiałam w stronę).

Przesyłam jego stronę, link od razu na mapę podrózy:

http://www.ketov.ru/journey/map/

Po angielsku tez co nieco tam można przeczytać.
« Ostatnia zmiana: 16 Wrz 2013, 15:21 martwawiewiórka »
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Facet jeździ prawie samym wybrzeżem. Nieźle mu musi wiać. Chociaż z drugiej strony Ruscy i tak wiecznie zawiani  :)

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Maladiec i gieroj!
… why so serious ?

• Użytkownik forum
laxigen, po pierwsze to on juz DOJECHAŁ, a po drugie, niektórzy Rosjanie akurat nie piją. :)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Chociaż z drugiej strony Ruscy i tak wiecznie zawiani
Szkoda, że zdobyłeś się tylko na taki komentarz w stylu "onetu lub wp" :icon_confused: Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia na temat tego przedsięwzięcia to lepiej nic nie pisz.
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
Ten Rosjanin jechał prawie tyle lat, co ja żyje. Jeżeli przez cały czas był w drodze.
 :)

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
Nieźle mu musi wiać. Chociaż z drugiej strony Ruscy i tak wiecznie zawiani  :)
Ja odebrałam to jako dobry żart językowy i sądząc po "buźce" tak powinno się go odbierać :).

• Użytkownik forum
faktycznie zarabiał rysunkami:

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Nieźle mu musi wiać. Chociaż z drugiej strony Ruscy i tak wiecznie zawiani  :)
Ja odebrałam to jako dobry żart językowy i sądząc po "buźce" tak powinno się go odbierać :).

Dzięki, tak właśnie miało być. Następnym razem chyba wrzucę więcej "buziek" albo taką z jednym przymkniętym okiem, żeby nie było wątpliwości.

laxigen, po pierwsze to on juz DOJECHAŁ

Otwarłem link w pracy i nie miałem czasu się wczytywać, tylko na mapkę zerknąłem, przy okazji również nie zauważając wyskakujących na niej dat. Ale cieszę się, że rzuciłaś namiarem, bo ciężko dla mnie o przyjemniejszy sposób, aby podszlifować mój niedawno reaktywowany rosyjski. Chociaż na pierwszym zdjęciu z podróży cyrylica jakoś wyjątkowo czytelna ;)

http://www.ketov.ru/journey/photo/edem-europe/?big=159&number=1

Przy okazji zaciekawiło mnie dlaczego przy wymienianiu krajów przez które przejechał przed Polską nie wymienił Estonii, Łotwy i Litwy. Dopiero jak dokładnie sprawdziłem daty, to wyszło, że kiedy ogłosiły niepodległość musiał być świeżo po opuszczeniu tamtych rejonów.

a po drugie, niektórzy Rosjanie akurat nie piją. :)

W to nie uwierzę! Podaj wiarygodne źródło, a najlepiej badania niezależnych amerykańskich naukowców :) ;) :D

Szkoda, że zdobyłeś się tylko na taki komentarz w stylu "onetu lub wp" :icon_confused: Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia na temat tego przedsięwzięcia to lepiej nic nie pisz.

Ja co prawda luźno i w żartobliwy sposób, którego nie zauważyłeś/nie chciałeś zauważyć, ale jednak odniosłem się do trasy i bohatera. Ty swoim komentarzem postanowiłeś jedynie mnie za to opierniczyć i zasugerować, żebym zamknął gębę. Tak więc albo nie wymagaj, żeby każdy wpis na tym forum miał wysoką wartość merytoryczną, albo przeczytaj SWOJE ostatnie zdanie i bardzo proszę również się do niego stosuj.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
Tak więc albo nie wymagaj, żeby każdy wpis na tym forum miał wysoką wartość merytoryczną, albo przeczytaj SWOJE ostatnie zdanie i bardzo proszę również się do niego stosuj.
No właśnie my wymagamy :) i zawsze wymagaliśmy. Zwłaszcza jeżeli jest to komentarz dotyczący czyjejś osoby, w dodatku osobiście nam nieznanej i na "poziomie gimnazjum" lub onetu.
Ja akurat przyjąłem, że żartujesz, ale Marek ma rację - nie musiał wiedzieć, że żartujesz i miał prawo zwrócić Ci uwagę. Choćby przez staż na forum.

Wracając natomiast do tematu ... Martwa, super, że coś takiego znalazłaś. Czasem człowiek zapomina, że niemal w każdym kraju jest ktoś rowerowy kto wymiata. Gdyby nie internet, pewnie nigdy byśmy się o nim nie dowiedzieli.

R
… why so serious ?

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
laxigen, komentując post martwejwieriórki informujący o bardzo wyjątkowym przedsięwzięciu pewnego Rosjanina poleciałeś od razu prostym (prostackim) stereotypem i jeszcze się dziwisz, że minie to poruszyło. Nic nie wiesz o tym człowieku oprócz tego, że jest Rosjaninem, a już przypinasz mu łatkę pijaka. Przecież nawet pobieżnie nie przeglądnąłeś jego strony, bo nawet nie wiedziałeś, że już zakończył swoją wieloletnią podróż. Nic nie mam do Ciebie osobiście, więc Ty też nie pouczaj mnie, że nie miałem prawa zwrócić ci uwagi o Twoim, niestosownym wg mnie wpisie. Może następnym razie powstrzymasz się przed zbyt szybkim sięgnięciem do klawiatury. Nie chciałbym, żeby komentarze na forum były równie błyskotliwe i dowcipne jak te z popularnych portali internetowych.
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

• Użytkownik forum
Wracając natomiast do tematu ... Martwa, super, że coś takiego znalazłaś.

;)
Ja tam nic nie znalazłam, to Andriey mi opowiedział :) Potem na moją prośbę przesłał link do strony, sama nie mogłam znaleźć, bo powiedział "Kotov", znalazłam rowerzystę z kotem na plecach, tez ciekawy, ale jednak nie ten...

Wypytam Andrieya, te Rosjany na pewno jeszcze mają niejednego takiego :D

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
Z kotem na plecach? ;)
… why so serious ?

• Użytkownik forum
Tak jest, z kotem na plecach, jesli wierzyć internetom, razem z tym kotem na plecach (no ok, na ramieniu...) przejechał 100km maraton...
Też Rosjanin, tylko Vladimir.

Tu historia:
http://www.velotut.ru/2012/05/12/cat/

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
Przypomniał mi się Pan, którego spotkałem w Londynie :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum