Marku w kwestii krótkiego wyjaśnienia, bo naprawdę nie zależy mi na rozwijaniu kolejnego OT. Napisałeś: "przypinasz mu łatkę pijaka". Nieprawda, nic takiego nie napisałem.
Posłużyłem się stereotypem, który jak każdy opiera się na generalizowaniu, a to zawsze jest dla kogoś niesprawiedliwe. Tak czy inaczej skądś się one biorą i nie ma co udawać, że Rosjanie to naród abstynentów, bo statystyki mówią coś zupełnie innego. Tak czy inaczej nie wiem jak trzeba się starać, żeby z moich stwierdzeń o "wietrznej" pogodzie, "zawianych Ruskach" [liczba mnoga!] wyciągnąć wniosek, że jakobym zupełnie poważnie uznawał tego konkretnego podróżnika za pijaka.
Proszę więc, żebyś nie próbował na siłę odczytywać czegoś jako poważne oskarżenie, kiedy jest tylko żartem. Zwłaszcza, że na "buźki" zwracasz uwagę, o czym zaledwie kilkadziesiąt minut później można się było przekonać
To była ironia
Widocznie Wilk nie dostrzegł "buźki" na końcu
Natomiast jeżeli mój komentarz był prostacki i kogoś zniesmaczył czy obraził, to przepraszam. Ja ze swojej strony postaram się być bardziej ostrożny w przerzucaniu na forum niektórych swoich luźnych myśli.
A teraz już przechodzę do lektury.