. Wybierając rower z takim mostkiem, zakładam, że będziesz dłubał i modyfikował szukając właśnie pozycji. Czy to nie zaprzeczenie twoim słowom?
Rób jak chcesz, ale to oznacza że wolałbyś rower ogólnie gorszy gdyby tylko miał lepszy mostek, a to wydaje mi się nierozsądne. Zresztą to samo można odnieść do opon - wymiana jest droższa i bardziej pracochłonna niż wymiana mostka.
a nie sam proces regulacji, który robi się tylko raz i gotowe.
Mostek nieregulowany też możesz sobie ustawić na wysokości, tylko musisz powiedzieć w sklepie, żeby nie cięli rury.
Chcesz kupić rower bez przymiarki?
Jak na razie nie słuchasz naszych rad
To w sklepach tną rury? Jakie rury? Ja o rowerze piszę przecież. A sklep jest internetowy i nie mam możliwości sprawdzić czy rura - cokolwiek ona znaczy - jest obcięta, czy nie.
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Uwierz chłopakom chcą dobrze i usiądź i przejedź się kawałek zanim kupisz.
Jurku, pisałeś że zauważyłeś dużą różnicę w jeździe na porządnym rowerze, względem wysłużonego Wheelera. Czy pozycja na tych rowerach była podobna?
(...) i ma co potrzebujesz np. bagażnik, błotniki itd. Następnie porównaj jeszcze z innym, bo są różne rowery i różne pozycje na rowerze. Zobacz sobie i koła 26 cali i 28 cali i 29 cali i sam zobaczysz.