Autor Wątek: Rama cr-mo  (Przeczytany 2509 razy)

Offline Mężczyzna kamil84

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.09.2013
Odp: Rama cr-mo
« 21 Wrz 2013, 19:12 »
Amortyzator nie szczególnie jest mi potrzebny tylko nie znalazłem konkretnego widelca do tej ramy;(

Może jest jakiś posiadacz tej ramy na twardym widelcu?

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 21 Wrz 2013, 19:26 »
Avid Single Digit 7 + klamki Avid Dial SD7
Nie szkoda kasy? Klamki sd7 fajne są, ale do bb7 ;)
W poprzednim rowerze miałem avidy i nie widziałem różnicy w sile hamowania między zestawem sd7/sd7 a zestawem ze szczękami deore i klamkami tektro mt3 z jeszcze wcześniejszego roweru, na korzyść deore za to napiszę, że im tuleje nie rdzewieją...

« 21 Wrz 2013, 19:31 »
Zestaw Avid kosztuje 300zł więc nie jest chyba tak źle :P Ale jeśli serio nie ma różnicy, to kupię tańsze:)

Co do sztycy to miałem przyjemność jechać na jednym makrokeszu i było twardo. Teraz jeżdżę na rowerze z amortyzowaną sztycą jest o wiele lepiej.

Nie mam porównania do sztywniaka z wyższej półki ale słyszałem że też tłumią, tylko nie wiem w jakim stopniu.

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
« 23 Wrz 2013, 11:35 »
Faktycznie sporo zależy od akceptowalnego poziomu dyskomfortu, moim zdaniem na trasy gdzie się jeździ z sakwami amortyzator nie jest potrzebny. Sam w Giancie XTC na wyprawy zdjąłem amora Fox F100 RLC i mam karbonowy sztywny widelec PRO XCR. Fajnie tłumi, na asfalt i szutry wystarcza mi amortyzacja opon. W drugim rowerze mam sztywny widelec cannondale Lefty  i faktycznie jest strasznie sztywno, nadaje się wyłącznie na szosę i to w miarę równą. Uważaj na widelce typu carbon wrap - to są faktycznie widelce z rdzeniem aluminiowym owinięte karbonem.

« 17 Paź 2013, 18:27 »
Witam, tyle nocy nieprzespanych nad wyborem roweru :o już wybór padł, lecz w ostatniej chwili wydarzył się wypadek w który najbardziej ucierpiała moja stacja robocza, w zaistniałej sytuacji pozostało mi tylko 1450zł  :icon_neutral: na mój wymarzony pomykacz.

Jeśli ktoś z was widział jakąś ciekawą ofertę z takowym rowerem (28' ew 26' rama 20,5-22', w miarę dobry osprzęt itp) będę wdzięczny za podesłanie info właśnie tutaj. Tak może być alu .

Pozdrawiam .

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum