Autor Wątek: Polska lub gdzieś blisko, 8-11 listopada 2013  (Przeczytany 878 razy)

Offline Kobieta camillia

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 28.09.2013
Cześć, dopiero dołączyłam do forum. Jestem tu głównie ze względu na wiedzę jaką mogę od Was zdobić, ale rówież ze względu na temat tego wątku:) Mam 29 lat, na rowerze jeżdżę od 2 lat, ostatnie dwa miesiące zaczęłam na nim trenować i mi się spodobało. W ramach podtrzymania przyjemności z jazdy, pomyślałam o wyprawie rowerowej w listopadzie (jest to jedyny okres, gdy mam w miarę więcej czasu w tym roku i taka 4 dniowa wyprawa jest możliwa:)

Wiem, że listopad to już dosyć późno i może być chłodno, jednak o ile nie spadnie śnieg, to oceniam, że ta wyprawa jest możliwa :) Byłaby to moja pierwsza wyprawa z sakwami, ale jestem dosyć wytrzymała i wysportowana, więc ciężarem na pewno nie będę, chyba że chcesz codziennie tłuc po 200 km po górach? tu może być mały problem... :)

Nie mam zaplanowanej trasy. Istotniejszy jest dla mnie termin i nie za wysoki koszt tej wyprawy. Tak w granicach rozsądku, spanie może być w schroniskach, jedzenie samodzielne lub w miejscowych barach. Jedyne ograniczenie kosztowe to podróż (raczej pociąg niż samolot).

Co do miejsca startu jestem elastyczna.

Planowany średni dystans dzienny - zależy od warunków. Myślę, że mogę jechac około 4-6 h dziennie, ale to jeszcze zweryfikuję i potwierdzę:)

Całkowity planowany dystans wyprawy - jestem elastyczna

Mój priorytet to miłe spędzenie czasu!:)

Jazda w deszczu ok (przeciwdeszczowa kurtka i spodnie są:), choć też wszystko w granicach rozsądku i możliwości przeziębienia. W ostateczności jak trzeba jechać (dojechać) to trzeba:)

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
Propozycja ciekawa :)
Polska lub gdzieś blisko - tak z grubsza co to oznacza :) ?

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
A może jakaś wyprawka forumowa się skleci? Bądź na bieżąco ;)

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
Też pomysł świetny, większa grupa więcej zabawy :) ja jestem mobilny chyba na całą Polskę w razie potrzeby :D

Offline Mężczyzna tranquilo

• Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
A może jakaś wyprawka forumowa się skleci? Bądź na bieżąco ;)

No właśnie, co to się dzieję że już praktycznie październik a nikt nie rzucił tematu kolejnej wyprawki!!

Bo się wkurzę i sam zorganizuje :P

Offline Kobieta camillia

• Na forum od: 28.09.2013
Jak dla mnie super!!! [już się wyedukowałam i wydaje mi się, że wiem co to wyprawka:)]

Co do kierunku - z tego co się zorientowałam dużo ludzi jeździ teraz na Roztocze, m.zd. Puszcza Białowieska też może być fajna. W związku z tym, że jestem totalną nowicjuszką w podróżach rowerowych, nieśmiało proszę o jakieś propozycje? :) Jeśli żadnych nie będzie - coś wyszukam (dobrze, że jeszcze sporo czasu do Święta Niepodległości:)

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
No właśnie, co to się dzieję że już praktycznie październik a nikt nie rzucił tematu kolejnej wyprawki!!

Bo się wkurzę i sam zorganizuje
  Jeżeli by Cię / i innych też/ interesowała wyprawka na Mazury , to ja mogę na parę dni udostępnić za "free" mój mały - ale przytulny - 3/4 osobowy camping nad wodą we wsi Pilec   /prąd, kuchenka i ogrzewanie gazowe, telewizor, łódka wiosłowa -  metrowe szczupaki, ognisko,  200m  sklep /. Gwieżdziście można dojechać rowerkiem do Lidzbarka War.-40 km, Giżycka  /twierdza Boen/ - 60km /po drodze  Kętrzyn z Wilczym Szańcem/, Mrągowo - 25 km, piękny Reszel 10 km itd . Namioty też można rozbić. Dojazd 
 pociągiem do Korsz  lub Kętrzyna. Kontakt na tel.
« Ostatnia zmiana: 30 Wrz 2013, 15:41 Waldemar »
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Mężczyzna aqu

• Miasto: Świdnik
  • Na forum od: 30.09.2013
Też jestem świeżakiem na forum. Już zaczynam sie rozglądac za sakwami. Pomysł z wyruszeniem gdziekolwiek jest w dechę :)
Je­dyna wol­ność, to zwy­cięstwo nad sa­mym sobą.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Poczekajcie w uciekaniem gdziekolwiek, bo może w długi weekend niepodległościowy ktoś zorganizuje Wyprawkę i będziecie mogli poznać jakaś cząstkę forum. :)

• Na rowerowej ścieżce
Ja stwierdziłem, ze w długi weekend i tak gdzieś pojadę, ale zupełnie nie mam głowy żeby cokolwiek organizować (leń parszywy ze mnie). Może by coś na azymut strzelić?

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010

(leń parszywy ze mnie). 

:-\
« Ostatnia zmiana: 1 Paź 2013, 10:19 Waldemar »
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

• Na rowerowej ścieżce
Cytat: tranquilo w Wczoraj o 09:03

Cytat: tranquilo w Wczoraj o 22:57

(leń parszywy ze mnie). 

:-\

Odpowiadam:
http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=10396.new#new

Tagi: