Autor Wątek: Rowerzysta sprawcą wypadku  (Przeczytany 1634 razy)

Offline Mężczyzna Cycloman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 09.02.2013

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Odp: Rowerzysta sprawcą wypadku
« 2 Kwi 2014, 13:19 »
Wycieraczki, pasy, lusterka... ;)
No i poduszka powietrzna.

A co do rejestracji: mimo dziwnego brzmienia pomysł jest w pewnym kontekście słuszny. Teraz rowerzysta jest zupełnie bezkarny. Pomijając możliwość łamania przepisów i modnego przejeżdżania na czerwonym, może (jeśli tylko jest w dogodnym miejscu) w każdym samochodzie urwać lusterko, wybić szybę czy przebić oponę, potem wystarczy zjechać na chodnik, podjechać kawałek pod prąd, wjechać między bloki i... szukaj wiatru w polu. Kamery? A kto będzie robił całe dochodzenie szukając pojedynczego rowerzysty, któremu nie było widać twarzy, a który w domu założy inną bluzę, weźmie drugi plecak (lub inną sakwę, którą założy na drugą stronę roweru) i będzie jeździł na wszelki wypadek inną trasą? W samochodzie przynajmniej mogę zapamiętać lub nagrać rejestrację.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 2 Kwi 2014, 13:22 »
Tylko, że znowu trzeba by iść dalej i rejestrować buty ;) Urwie taki lusterko, pobiegnie w krzaki i kto go znajdzie..?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 2 Kwi 2014, 15:15 »
Gdzieś musi być granica. Pieszym chipów z GPS-em nie będziemy wszczepiać. Ale skoro rower to również pojazd, który przemieszcza się po jezdni i wielokrotnie manewruje środkiem pasa, nie tylko jadąc, ale i przepychając się między pojazdami, to szansa na uszkodzenie (nawet nieumyślne) wzrasta.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 2 Kwi 2014, 15:45 »
Pieszym chipów z GPS-em nie będziemy wszczepiać.
Kwestia czasu imho...

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 2 Kwi 2014, 15:46 »
Przecież już i tak prawie każdy ma ze sobą telefon z gpsem :P

Offline Mężczyzna M-kwadrat

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
« 6 Maj 2014, 10:08 »
Rowerzysta potrącił pieszą i uciekł, policja poszukuje świadków

Do wypadku doszło 4 kwietnia. Przy ulicy Górna Wilda rowerzysta potrącił pieszą. Osoby, które były świadkami tego zdarzenia proszone są o kontakt z policją.

Poznańska policja prowadzi dochodzenie w sprawie wypadku, do jakiego doszło 4 kwietnia około godziny 10:15. Przy ul. Górna Wilda 93 doszło do potrącenia pieszej przez rowerzystę, który odjechał z miejsca wypadku – informuje Dawid Marciniak z biura prasowego wielkopolskiej policji.
Taki news pojawił się na lokalnym portalu informacyjnym http://www.epoznan.pl/news-news-49066

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
« 6 Maj 2014, 10:18 »
Miesiąc po potrąceniu poszukują świadków?
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna M-kwadrat

• Na forum od: 31.07.2012
« 6 Maj 2014, 10:34 »
Na epoznan zazwyczaj z takim opóźnieniem ukazują się tego typu apele - zwróciłem na to uwagę odnosząc to do faktu, że czasem muszę się skupić aby przypomnieć sobie wczorajszy dzień. Nie wiem tylko czy to policja tyle zwleka z prośbą o publikację czy też portal jest dalej w kolejce informowanych. Podejrzewam to pierwsze.

Offline Mężczyzna MatKaraś

• Miasto: Kraków - okolice
  • Na forum od: 06.12.2013
« 6 Maj 2014, 14:52 »
t=20
Wiem, że to już dawno, ale dziś widzę dopiero. Moim zdaniem gość jest pod wpływem czegoś. Choć są głupcy, którzy to zrobią i bez. Kiedyś, dawno, jechałem autobusem. Zrobił się korek, pijany arogancko szedł środkiem jezdni, celowo uniemożliwiając przejazd. Wyszedł jeden pasażer, dał mu w ryj. Posadził na chodniku. Wszyscy pojechali.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum