Autor Wątek: Rowerowe imprezy na orientację  (Przeczytany 93095 razy)

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Odp: Rowerowe imprezy na orientację
« 27 Wrz 2017, 21:52 »
Spójrz na oficjalne parametry  trasy prawie 4000 m przewyższeń. Punkty przy asfaltach na pewno nie będą staly. Org zaleca górala
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
« 10 Paź 2017, 10:44 »
Jesienny Tułacz w naszym wykonaniu tu. Było morko, ślisko, ciemno i wietrznie.

« 26 Paź 2017, 15:22 »
A tu Harpagan. Nie wiało :).

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
« 28 Paź 2017, 00:12 »
Wieść niesie, że mocno przetrzebiło trasy piesze. Czołówka praktycznie się nie stawiła, osoby z 3 dziesiątki wylądowały na pudle, a tytuł uzyskało kilkanaście osób (co akurat jest pozytywną informacją). Od dłuższego czasu mówi się, że "popularyzacja" Harpagana odbije się czkawką. Nie można latami wyrabianej renomy rozmienić na drobne i oczekiwać niezmiennego rezultatu. Przypadek identyczny jak produkty Witchena w Biedronce. Szkoda o tyle, że zaczęto kłaść nacisk na orientację. Jak to podsumował kolega, który medali Harpagana ma już niezłą kolekcję: "w tym roku postanowiłem sam ponawigować i w połowie drugiej pętli musiałem siąść kolesiowi przede mną na ogon, bo bym do mety nie doszedł" ;)

Z innej beczki, za 18 godzin startuje Sukkub. Niestety, impreza wyłącznie piesza. Trasa rowerowa zebrała masę krytyki za mocno dokręconą śrubę i nie znaleziono śmiałka, który podjąłby się jej ułożenia w kolejnych edycjach. Niestety, to ponoć ostatni Sukkub. Po przeniesieniu Tułacza bliżej klimatów letnich, z nocnych imprez jesienno-zimowych pozostał już tylko Darżlub.

Offline Mężczyzna Turysta

• Na forum od: 15.06.2011
« 28 Paź 2017, 09:16 »
Z innej beczki, za 18 godzin startuje Sukkub. Niestety, impreza wyłącznie piesza.

Piesze też są fajne. Idziemy z olem na trasę "Wrota Piekieł".

« 28 Paź 2017, 12:05 »
Już oczekuję na miejsce rozgrywania Nocnej Masakry i zamykamy rok. Szybko minął.

Offline Mężczyzna MEC

• Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 17.12.2016
« 28 Paź 2017, 15:14 »
jest/był ktoś w moim NT, dopiero teraz się zorientowałem, bo osobiście nie uczestniczę?
https://www.facebook.com/events/1668951820070580/?ti=cl

Offline Mężczyzna marszy

• Na forum od: 23.07.2013
« 29 Paź 2017, 21:25 »
Z innej beczki, za 18 godzin startuje Sukkub. Niestety, impreza wyłącznie piesza.
Piesze też są fajne. Idziemy z olem na trasę "Wrota Piekieł".

Jak wrażenia? Z uwagi na długą przerwę wybraliśmy trasę trudną, budowaną przez Dymitra i z jednej strony był oczekiwany wpierdol, z drugiej jednak wszystkie punkty w zasięgu. Brak koncentracji był bezlitośnie punktowany. Zaliczyliśmy chyba wszystkie bagna i połowę rzek w okolicy. Buty od rana schną i nadal są mokre :wink:

Widzę, że BT miała dodatkowe atrakcje na mapie, chociaż uczestnicy WT2017 nie powinni być zaskoczeni. Nawet kilka lokalizacji punktów się pokryło.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 29 Paź 2017, 21:36 »
Było generalnie fajnie, udana impreza, aczkolwiek ja jednak wolę gdy mapa jest klasyczna i gdy długość trasy skorelowana z limtem daje szansę większej liczbie uczestników na zaliczenie wszystkich PK (niekoniecznie prawidłowo, ale jednak wszystkich). Nie zmienia to faktu, że było dobrze i nawet błoto i deszcz tego nie zepsuły.
« Ostatnia zmiana: 29 Paź 2017, 21:45 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

« 29 Paź 2017, 21:59 »
Tak, było spoko, choć końcówka z parasolem w dłoni. ;)
Ja generalnie lubię mapy niemodyfikowane, ale ten sześcian mi akurat nie przeszkadzał.
Jest pewien niedosyt, bo mogliśmy to rozegrać trochę lepiej (bardziej pilnować kierunku poruszania się i trochę rozważniej łapać stowarzysze).

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 30 Paź 2017, 07:06 »
Ja generalnie lubię mapy niemodyfikowane, ale ten sześcian mi akurat nie przeszkadzał.

Ja też szybko się przyzwyczaiłem do sześcianu w kontekście nawigowania. Niewygodnie mi się to tylko niosło, mapę mogę na jakiś czas przyczepić za pazuchą, na linkę, przytroczyć do paska, etc. A to trzeba było cały czas trzymać a jak były potrzebne dwie ręcę to nie pozostało nic innego jak pizgnąć go na glebę ;-)

Inna sprawa, że ja fizycznie trochę zostawałem z tyłu, więc całe moje nawigowanie to było kontrolowanie czy idziemy dobrze, a PK znalazłem jeden (i to chyba stowarzysza :P)
« Ostatnia zmiana: 30 Paź 2017, 07:19 olo »

« 30 Paź 2017, 08:04 »
Inna sprawa, że ja fizycznie trochę zostawałem z tyłu, więc całe moje nawigowanie to było kontrolowanie czy idziemy dobrze, a PK znalazłem jeden (i to chyba stowarzysza )

Już tak swojego wkładu nie umniejszaj. Fizycznego odstawania nie zauważyłem, a kontrolowanie było bardzo istotne. A że ja miałem kartę, to podbijałem. ;)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 30 Paź 2017, 08:56 »
Fizycznego odstawania nie zauważyłem

Dobrze się maskowałem :D

Offline Mężczyzna Vir

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 18.01.2017
« 30 Paź 2017, 13:10 »
Już oczekuję na miejsce rozgrywania Nocnej Masakry i zamykamy rok. Szybko minął.
Ja też nie mogę się doczekać... imprezy noc wcześniej :D
Z tego co słyszałem ma się odbyć w lubuskim, gdzieś bliższo-dalszej okolicy Gorzowa Wlkp.

jest/był ktoś w moim NT, dopiero teraz się zorientowałem, bo osobiście nie uczestniczę?
https://www.facebook.com/events/1668951820070580/?ti=cl
Jestem i byłem, w zeszłym roku i w tym roku.
Mapy genialne - dla rowerówki 2/3 map mające podkład niemiecki z uzupełnionym poszyciem w wersji do bno, część ścieżek oczywiście się nie zgadzała (od 1899 r. coś mogło się pozmieniać), ale i tak znakomicie się jeździło. Trzecia mapa w wersji oryginalnej.
Było sporo PK, bo na rowerówce aż 64 (wschodnia część z dłuższymi przelotami) i jeszcze trochę stowarzyszy.
Na pieszej Michał J. rozwalił ideę rogainingu i zrobił komplet.

« 30 Paź 2017, 14:14 »
Cytat: vir
Na pieszej Michał J. rozwalił ideę rogainingu i zrobił komplet.

Powinien zostać zdyskwalifikowany :).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum