Autor Wątek: Pozdrawiam z Jury.  (Przeczytany 465 razy)

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
Pozdrawiam z Jury.
« 2 Paź 2013, 20:55 »
Witam wszystkich.
Staram się jeździć na rowerku cały rok.Lubię też wyskoczyć w Taterki, a zimą na narty i pochodzić z kijkami.Najchętniej na kilka, kilkanaście dni z sakwami gdzieś w Polskę.Chętnie też bez-noclegowe jednodniówki z dwójką trójką z przodu.Kiedyś sporo terenu i fotek,dziś więcej asfaltu.Lubię też wyskoczyć na chwilę i po prostu cieszyć się samą jazdą.To już szósty rok dość intensywnej jazdy i wciąż spora frajda.Mieszkam na jurze i fajnych tras podjazdów ,widoczków nie brakuje.Zaglądam tu gdzieś od roku i w końcu przemogłem się i usiadłem przed kompem.Cenię to forum za fachowość, różnorodność i za spory luz.Ubawiłem się tu czasami po pachy.Kibicowałem mocno i skutecznie chłopakom na MRDP.Słowa uznania i gratulacje.Wiem,że było ciężko ale zazdroszczę wielkiej przygody.Jakby niektórzy  nasi sportowcy mieli trochę Waszych cech to bylibyśmy mistrzami świata.
Ja pomyślałem o błękitnej koszulce gdzieś dwa lata temu.Uważam ,ze warto ją zdobyć.Taki mały wyróżnik w rowerowym światku.Wpadłem tu bo wiem ,że dużo osób z tego forum pojedzie w przyszłym roku i w kwalifikacjach i w supermaratonie.Będą korzystać z porad osób z forum dla których przyszłoroczny start będzie już tylko "sprintem". Chciałbym skorzystać i ja. Szczerze mówiąc miałem sporo pytań, ale po MRDP tak na żywo trochę mi się przejaśniło.
Pozdrawiam Adam.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Pozdrawiam z Jury.
« 2 Paź 2013, 20:57 »
Cześć!

Miło że się przemogłeś i wpadłeś ;) Plany widzę ambitne, fajnie, będzie nas więcej na trasie 1008 ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna voit

• Na forum od: 11.02.2012
« 2 Paź 2013, 21:53 »
Witaj
Czy dobrze zgadłem, Adamas?

jendrzych

• Gość
« 2 Paź 2013, 22:58 »
Jury uznaje powitanie za poprawne :lol:

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 3 Paź 2013, 07:44 »

Cześć!
Nie ma wątpliwości.

:)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna ekokrzychu

• Miasto: Radzionków
  • Na forum od: 27.09.2013
« 3 Paź 2013, 11:47 »
Cześć

Jestem często na Jurze. Piękna kraina  :)

« 3 Paź 2013, 19:06 »
Cześć!

Miło że się przemogłeś i wpadłeś ;) Plany widzę ambitne, fajnie, będzie nas więcej na trasie 1008 ;)
Cieszę się Wax ,że wpadłeś.Ha ha Miałem taką cichą nadzieję.
Taka refleksja mnie naszła po przeczytaniu Twojej relacji na forum i koniecznie muszę to wygarnąć.W końcu będzie ulga.Widzisz jesteś osobą znaną.Już prawie celebrytą  :D.Masz sporo osiągnięć sportowych, masz pasje i wiele fajnych rzeczy.Masz też  talent.Serio nie zalewam.Pięknie piszesz.Wiesz umiesz te wszystkie emocje,zdarzenia wyrazić słowami i to naprawdę jest fajna sprawa.Ha ha i teraz będzie najważniejsze  :D
Jesteś ważną częścią tego forum,gwiazdeczką.I widzisz ja chciałbym,inni może też,żeby tak było zawsze.Czasami trzeba też umieć powiedzieć stop.Nic byś nie stracił.No opis byłby krótszy.Pamiętaj zdrowie najważniejsze.
Jednak w pełni Cię rozumiem.Tez czasami tak mam.

Witaj
Czy dobrze zgadłem, Adamas?
Wydało się. :D
« Ostatnia zmiana: 3 Paź 2013, 19:09 yoshko »
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

mariobiker

• Gość
« 3 Paź 2013, 20:24 »
Witaj Góralu nizinny  ;D

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 4 Paź 2013, 14:12 »
Cieszę się Wax ,że wpadłeś.Ha ha Miałem taką cichą nadzieję.
Taka refleksja mnie naszła po przeczytaniu Twojej relacji na forum i koniecznie muszę to wygarnąć.W końcu będzie ulga.Widzisz jesteś osobą znaną.Już prawie celebrytą  :D

Ee tam, celebrytę póki co na forum mamy tylko jednego ;) 8)

Masz sporo osiągnięć sportowych, masz pasje i wiele fajnych rzeczy. Masz też  talent.Serio nie zalewam.Pięknie piszesz.Wiesz umiesz te wszystkie emocje,zdarzenia wyrazić słowami i to naprawdę jest fajna sprawa.Ha ha i teraz będzie najważniejsze  :D
Dzięki! Miło, że ktoś czyta te moje wypociny i jeszcze mu się podobają ;) W ostatnich latach ilość słów w stosunku do przejechanych kilometrów znacząca wzrosła. Kto wie co z tego będzie ;)

Jesteś ważną częścią tego forum,gwiazdeczką.I widzisz ja chciałbym,inni może też,żeby tak było zawsze.Czasami trzeba też umieć powiedzieć stop.Nic byś nie stracił.No opis byłby krótszy.Pamiętaj zdrowie najważniejsze.
Jednak w pełni Cię rozumiem.Tez czasami tak mam.
Jestem gwiazdeczką  :D ;D  ::)

Spoko, znam swój organizm już naprawdę dobrze, i wiem kiedy już muszę odpuścić. Jechałem na skraju poważnej kontuzji. W tym momencie już mogę prawie że normalnie jeździć, czego efekty widać np tu: http://waxmund.bikestats.pl/1031003,Krakowski-Global-Gutz-mialo-byc-na-spokojnie.html
(średnia życia i to po mieście, a się nie styrałem jakoś specjalnie nawet :P)

Bardziej się załatwiłem na zeszłorocznym BB-Tourze, gdzie wybitną głupotą było jechanie na sporej dawce przeciwbólowych.... Niby tylko 400km, więc w stosunku do ~1400km kontuzjowanych na MRDP to nic, ale regeneracja zajęła mi dobre kilka miesięcy... Ale czasem zbyt głupia i uparta materia w głowie i nic nie uradzisz ;)

Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

« 4 Paź 2013, 20:16 »
Spoko, znam swój organizm już naprawdę dobrze, i wiem kiedy już muszę odpuścić. Jechałem na skraju poważnej kontuzji. W tym momencie już mogę prawie że normalnie jeździć, czego efekty widać np tu: http://waxmund.bikestats.pl/1031003,Krakowski-Global-Gutz-mialo-byc-na-spokojnie.html
(średnia życia i to po mieście, a się nie styrałem jakoś specjalnie nawet :P)

Oczywiście czytałem tą relację.Zapewniam Cię ,że to wcale nie jest normalne jeździć ze średnią 40km/h.Trasa krótka, ale po mieście :D Poświęciłbyś odrobinę czasu na nawigację i spoko 50 byłoby ;D
« Ostatnia zmiana: 4 Paź 2013, 20:25 yoshko »

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 4 Paź 2013, 20:23 »
Górla nizinny - używaj cytowania, proszę!

« 4 Paź 2013, 20:55 »
Górla nizinny - używaj cytowania, proszę!
Dzięki bardzo za pomoc.Uczę się tego forum :)

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 6 Paź 2013, 15:34 »
Oczywiście czytałem tą relację.Zapewniam Cię ,że to wcale nie jest normalne jeździć ze średnią 40km/h.Trasa krótka, ale po mieście :D Poświęciłbyś odrobinę czasu na nawigację i spoko 50 byłoby ;D

:P 50 to bez szans. Ale myślę, że spokojnie szło dokręcić do tej średniej 40-42, a wtedy moglibyśmy wygrać globalnie, bo właśnie średnią równą 42km/h mieli właśnie zwycięzcy z Lozanny ;)

Tak czy inaczej, Kraków na 5 miejscu jako miasto (m.in. przed Paryżem czy Mediolanem), a ja splasowałem się jako 16 ;)
Wyniki:
http://globalgutz2013.wordpress.com/results/

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum