Autor Wątek: Przesiadka  (Przeczytany 3537 razy)

Elwood

• Gość
Przesiadka
« 26 Mar 2009, 23:22 »
Z powodów ekonomicznych przesiadam się na dwa kółka z czterech :)
Do tej pory bywało tak czasami: http://www.africatwin.com.pl/showthread.php?t=593&page=3
ale teraz chcę powalczyć z dwoma kołami stąd wizyta u Was. No i trochę pomęczę pytaniami.
pzdr
Elwood

Offline Mężczyzna szkodnik

• Miasto: Bełchatów\ Wrocław\ Warszawa
  • Na forum od: 12.05.2007
Przesiadka
« 26 Mar 2009, 23:35 »
Noo.. szacuneczek Panie!  :)

Ja mam taką wizję że jak bede już stary, żonaty i dzieciaty to bede na 4 kołach podróżował  :mrgreen:  Zobaczymy czy dożyję.. :P
"Raz do roku pojedź w miejsce w którym jeszcze nie byłeś.
Bądź dobry dla Matki Ziemi.
Dziel się swoją wiedzą."

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
Przesiadka
« 27 Mar 2009, 00:15 »
Witam szefa :mrgreen:
szkodnik, z tym starym to koledze nie pochlebiłeś, ale ja w sumie tak samo, tylko na dwóch kółkach ale zmotoryzowanych będę za 50 lat pomykał
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Przesiadka
« 27 Mar 2009, 00:40 »
Ale to nie miało sie kolegi tyczyć tylko mojej prywatnej wizji przyszłości  :lol:   jak ktos tak to zinterpretował to bez urazy.. ;)
Dziel się swoją wiedzą."

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Przesiadka
« 27 Mar 2009, 01:39 »
witamy na 2 kółkach [; stary nie stary, dwa kolka nigdy nie powinny odejsc na dalszy plan.... [;
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
Przesiadka
« 27 Mar 2009, 08:19 »
Witaj Elwood, biesowa natura w tobie drzemie? Ciekawe jaką ksywkę na przywitanie nada Ci słynny ardd :D ?

Offline Artur

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 13.02.2009
Przesiadka
« 27 Mar 2009, 08:23 »
A ja chcę do końca mych dni na normalnych dwóch kółkach :). Niedawno parę km jechałem z jakimś dziadkiem na szosówce, potem mnie zostawił :D.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Przesiadka
« 27 Mar 2009, 09:10 »
Witaj na forum.
Jako uczeń technikum odbywałem w 1971 roku praktykę w  Zachodniowarszawskim Przedsiębiorstwie  Elektryfikacji  i  Zaopatrzenia  Rolnictwa  i Wsi  w Wodę "Elwod" w Płochocinie. Nie masz z tym nic wspólnego czasem? :D

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Przesiadka
« 27 Mar 2009, 10:09 »
Witaj na naszym forum. Skorom "wyrwany do tablicy", to muszę coś wymyślić. Wymyślam więc Hiszpański Las, co być może oznacza, że masz bródkę w szpic ;)

Aha i szacunek za twoją decyzję, nawet jeśli jest "wymuszona". Obyś z czasem zrozumiał, że tego właśnie pragnąłeś :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Elwood

• Gość
Przesiadka
« 27 Mar 2009, 10:15 »
Witajcie druzja. Jeżeli macie tu kącik starych tetryków, to ja mogę robić za skarbnika :wink: Kasa będzie pusta, ale będziecie Państwo zadowoleni :mrgreen:
Dobijam powoli co prawda, do granicy ludzkich możliwości, ale jeszcze rano czuję gnaty. Zreszta jak wiecie, ten jest młody, kto się czuje młodo, a u mnie  z tym nienajgorzej :)
Trafiłem do Was dzięki odpowiedzi na forum podróżniczym, zdaje się Waszego Gł. Bereta, za co serdecznie dziękuję i przenosze się do własciwego działu aby ten wątek pociągnąć.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Przesiadka
« 27 Mar 2009, 10:24 »
Kim jest "nasz Gł. Beret"? :lol:

Elwood

• Gość
Przesiadka
« 27 Mar 2009, 10:25 »
Cytat: "aard"
Witaj na naszym forum. Skorom "wyrwany do tablicy", to muszę coś wymyślić. Wymyślam więc Hiszpański Las, co być może oznacza, że masz bródkę w szpic ;)

Hiszpańska bródka kojarzy mi się z Don Kichotem, moim ulubionym bohaterem. W dobie znikomego szumu informacyjnego (w sensie jedynego słusznego), był inspiratorem wielu wycieczek, w tym też rowerowych. Wspominam tu o tych ostatnich, bo mając lat 10 potrafiłem nakręcić Ukrainą latem 500km tygodniowo.

Znaczy się czyms takim, ale w kolorze czarnym.

Także, nowicjuszem tak do końca nie jestem. Z tym kolesiem http://pce.expeditions.pl/szysz/o_mnie.html mamy parę spraw do załatwienia i potem udam się na zasłużoną emeryturę :wink:

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Przesiadka
« 27 Mar 2009, 10:43 »
Nie wiem, jakie masz sprawy z Grzegorzem, ale jakich byś nie miał, toś raczej wymiatacz. Że nie wspomnę o 500 tygodniowo. Jakub Gdula ma od dziś u nas konkurencję! :D

Elwood

• Gość
Przesiadka
« 27 Mar 2009, 16:39 »
Kończąc przywitania (bardzo dziękuję), przemawia przeze mnie stetryczały pragmatyzm. Mój syn studiuje ekonomię, a ja od niego pożyczam kasę, w sytuacjach krytycznych (bo on sobie, mimo młodego wieku,  finansowo całkiem nieźle radzi, znaczy daje radę :) ) Wmawiam mu, że ekonomia to podstawa, i on to bardzo dobrze rozumie. Akceptując moje fanabarie (małżonka w opozycji), chce w to jak najmniej wkładać. Stąd rower...

Przesiadka
« 27 Mar 2009, 17:38 »
Elwood, a jakich nowych rzeczy planujesz sie u nas dowiedzieć?
Chyba tylko rowerowo-sprzęciarskich. Rower w porównaniu z samochodem jest prosty jak konstrukcja cepa..
A czytając relacje z takich wypraw jak Twoja, bardzo dobitnie widze że za przeproszeniem "w dupie byłem i g**no widziałem"..  :shock:
Dziel się swoją wiedzą."

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum