Autor Wątek: Piesze wycieczki podczas wypraw  (Przeczytany 2720 razy)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Odp: Piesze wycieczki podczas wypraw
« 3 Paź 2013, 18:59 »
wziąc po prostu druga parę butów kosztem jakichs pierdołów...Jacek jakieś sobie do chodzenia wziął (w spd jechał)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 3 Paź 2013, 19:03 »
Zauważ w czym jeżdżą podróżnicy spotkani prze wiewiórkę. :)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 3 Paź 2013, 19:26 »
ale oni akurat mieli mnóstwo bagażu. a że klapki do tego...
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 3 Paź 2013, 19:27 »
W sumie jedynymi butami, jakie wzięłam na pierwszą "wyprawę", były sandały... ;)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 3 Paź 2013, 20:21 »
Acha .. są jeszcze buty trekingowe SPD Shimano, ale jakoś mnie przeraża wizja chodzenia z blokami po kamieniach
W tych butach Shimano MT91 są takie specjalne zaślepki, które przykręca się w miejsce bloków: http://www.bike-center.pl/index.php?p5282,shimano-sh-mt91-all-terrain-buty-r-43-45-46 i wówczas mamy normalne buty trekingowe, w których doskonale można chodzić po skałach i kamieniach. Wiem co piszę, bo mam takie buty już od kilku lat i używałem ich na wielu wyprawach. :)
« Ostatnia zmiana: 3 Paź 2013, 21:05 marek.dembowski »
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

rdklstr

• Gość
« 3 Paź 2013, 20:28 »
Przeważnie jeżdżę w trekingowych butach. Nie mam z tym żadnego problemu. W 2008 i 2009 sporo wyjazdów (szczególnie w 2008) jeździłem w glanach  :D

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
« 3 Paź 2013, 20:41 »
Acha .. są jeszcze buty trekingowe SPD Shimano, ale jakoś mnie przeraża wizja chodzenia z blokami po kamieniach
W tych butach Shimano MT91 są takie specjalne zaślepki, które przykręca się w miejsce bloków: http://www.bike-center.pl/index.php?p5282,shimano-sh-mt91-all-terrain-buty-r-43-45-46 i wówczas mamy normalne buty trekingowe, w których doskonale można chodzić po skałach i kamieniach. Wiem co piszę, bo mam takie buty już od kilku lat i używałem je na wielu wyprawach. :)
I wszystko jasne :)
… why so serious ?

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 3 Paź 2013, 20:54 »
Marek, zamieniasz blok/zaślepka w drodze? Ja do dobrego ustawienia bloku w nowych butach dochodzę zawsze z miesiąc. Bałbym się w trakcie wyprawy zdjąć blok, nie wiedząc, czy trafię z nim w to samo miejsce.

Marek

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 3 Paź 2013, 21:00 »
Marek, zamieniasz blok/zaślepka w drodze?
No tak, inaczej się przecież nie da :). Położenie bloków staram się zaznaczyć jak najdokładniej, tak żeby po ponownym przykręceniu były w tym samym miejscu. Czasami jednak trzeba trochę poprawać ::) ale coś za coś.
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 3 Paź 2013, 21:16 »
U mnie bloki są uziemione i już tylko wiertarka pomoże. Takie zaślepki są dodawane chyba do każdych butów.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 4 Paź 2013, 10:43 »
chodzę i jeżdżę w takich butach jak podajecie i jakoś tak strasznie nie przeszkadza ten blok. Uważam ,że jak na SPD to bardzo mało w tym modelu butów przeszkadzają. Nie odkręcam bloków, szkoda czasu. Ale akurat w tych zimowych butach jest lepiej rozwiązane przykręcanie, bo jest prostsze niż w letnich, gdzie nie wtopionego gwintu. Więc wystarczy pisakiem niezmywalnym zaznaczyć gdzie są śruby na regulacji i spokojnie za każdym razem trafimy.

Mam worek 59 litrów ortlieba, czy to oznacza że on może też być plecakiem?

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 4 Paź 2013, 14:39 »
Można odpuścić spd'y po prostu i po problemie. Tydzień jeżdżenia bez max, i się odzwyczaicie ;) Polecam
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 4 Paź 2013, 15:03 »
Rzecz w tym, że ja uwielbiam jeździć w moich butach SPD. Są bardzo wygodne, lekkie, przewiewne, a do tego szybko schną. Wolę już taszczyć w sakwach te buty trekkingowe niż w nich jeździć.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 4 Paź 2013, 15:36 »
A ja widziałam babki na obcasach i facetów w klapkach na szlaku na Świnicę. Można i tak, ale dla mnie bezpieczeństwo w górach jest ważniejsze niż możliwość "pochwalenia się" przejściem Orlej Perci w butach SPD.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 4 Paź 2013, 16:22 »
Zdarzyło mi się chodzić w nich po skałach przy punktach widokowych lub na krótkich odcinkach przez jakieś skałki. Nie wiem, w jakich butach chodziłeś Ty, ale moje (Specialized Comp MTB) mają mega twardą podeszwę o beznadziejnej przyczepności do podłoża. Mając je na nogach właściwie nie czuć, na czym się stoi, więc każdy krok po powierzchni pochyłej grozi glebą, zwłaszcza że podeszwa zupełnie się nie ugina. Raczej nie są to pożądane cechy butów do trekkingu ;) Nawet po wyjęciu bloków za nic nie poszłabym w nich na dłuższą wycieczkę po trudnym szlaku.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum