Autor Wątek: ratuj się kto może - pełnomocnik rowerowy w ministerstwie  (Przeczytany 1370 razy)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Jeśli minister zaczął nam się przyglądać, to jest to powód do obaw. Najpierw nam "pomogą" i na pewno będzie to nietrafiona "pomoc", a następnie powiedzą, że ta "pomoc" musi kosztować i nas opodatkują kolejny raz jako rowerzystów.

Za dużo ludzi w tym roku przestawiło się na rowery, by można to było zignorować. Oko Saurona już nam się przygląda  ;)
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna A|ex

• #GravelFun
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 23.09.2013
    • Dziennik Rowerowy
Za dużo ludzi w tym roku przestawiło się na rowery, by można to było zignorować. Oko Saurona już nam się przygląda  ;)

Każdy z nas płaci 23% podatku od rowerownia. Od zakupu roweru, za opony, dętki, ubranie. Ze wszystkim co kupujesz wiąże się zapłata podatku VAT. Nie ważne czy pracujesz legalnie czy na czarno VAT płacisz zawsze, więc jako rowerzysta opodatkowany już jesteś.
#Steel is Real

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Ano niestety tak. Złodziejstwo się szerzy...
Są kraje bez vatu? W Europie?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Nie lubię języka niemieckiego, i mam nadzieję, że nigdy w żadnym niemieckojęzycznym (<- kto by pomyślał, że to się razem powinno pisać...) kraju mieszkać nie będę musiał ;)

W USA VATu nima, jedynie Sales Tax, do tego dochodowy od 10% wzwyż... Brzmi nieźle ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
Nie lubię języka niemieckiego,
hehe a Ci Panowie Niemce w przewozie zapatrzeni byli w Twoją koszulkę BBTuru :D

ja tam nigdy w USA nie byłem chociaż planuję od kilku lat - mam tam trochę rodziny i przyjaciół ale jakoś mi nie po drodze - kilku z nich mówiło, że jestem stworzony żeby tam żyć ale póki co dobrze mi w Polsce :)

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
hehe a Ci Panowie Niemce w przewozie zapatrzeni byli w Twoją koszulkę BBTuru :D

Cóż poradzić :P Irytuje mnie niemiecki porządek, nie podoba mi się język itp, a w zeszłym roku pół roku mieszkałem z Niemcem w pokoju :P

Też mam rodziny co nieco w USA, i też mnie korci żeby tam pojechać. Może skończę studia w tym roku, kto wie gdzie mnie rzuci... ;) Choć na stałe, to czuję że chciałbym jednak w Polszy... ;)

www.waxmund.pl

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
czy ten pomocnik czy jak mu tam w ministerstwie, to siedział kiedyś na rowerze?

to dla mnie podstawa. Bo jeśli nawet kolega, znajomy pal licho, ale niech chociaż sam jeździ rowerem, obserwuje i sprawdza.

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Z tego co wiem jeździ na rowerze za to nie jest inżynierem. Wolałbym żeby było odwrotnie.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
AKTUALIZACJA: Jak się dowiedzieliśmy przed chwilą, Łukasz Puchalski nie odchodzi jednak ze stołecznego Ratusza, a bycie Pełnomocnikiem Rządowym będzie łączył ze swoją pracą w Ministerstwie Transportu. To oznacza ogrom pracy. Czy jedna osoba podoła takiemu wyzwaniu?

Ogrom albo nie ogrom. Może przeczytali nasze rozważania i doszli do wniosku, że po pół etatu w każdej instytucji jednak wystarczy.

Skoro już ktoś "doniósł", że Pan Puchalski na rowerze jeździ, to ciekaw jestem czy też dojeżdża na nim również do pracy. Może nawet z Veturilo korzysta? To byłby przynajmniej niezły prognostyk.

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
Ogrom albo nie ogrom. Może przeczytali nasze rozważania i doszli do wniosku, że po pół etatu w każdej instytucji jednak wystarczy.
raczej po etacie w każdej z instytucji :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum