Autor Wątek: Regeneracja  (Przeczytany 5598 razy)

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Regeneracja
« 1 Kwi 2009, 22:10 »
Sam przygotowuję wg  tego opisu: http://www.tactical.pl/forum/index.php/topic,45524.0.html Ja suszę nad kuchenką gazową. Dodaję do zupek w proszku i kuskusa z suszonymi warzywami. Mięso trzeba wrzucić od razu do zimnej jeszcze wody którą się gotuje bo musi się ostro nawodnić.

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
Re: Regeneracja
« 23 Kwi 2009, 21:30 »
Cytat: "Janek"
Hej ho.

Czy macie jakieś patenty na przyspieszenie regeneracji podczas instensywnego wyjazdu?
Czekają mnie dość mocne 2 tygodnie na Bałkanach, a tymczasem po 2 dniach w siodle czuję się nieco wymiętoszony :-(

Najlepszym sposobem jest ... urozmaicenie. Sama jazda non- stop własnie szybko cie "wysysa". Polecam zmiane sposobu podrozowania na ... 1 godzine jedziesz i 1 godz zwiedzasz/odpoczywasz/ jesz/ plywasz/fotografujesz. I tak w ciagu 12 godzinnego dnia bedziesz miec tylko 6 godzin spedzonych w siodle i okolo 120 km na liczniku.

Ja taka taktyke stosowalem w Czechach i po 21 dniach w ogóle nie czulem sie wypompowany.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Regeneracja
« 23 Kwi 2009, 23:49 »
ja wyruszam na wyprawie kolo 7 rano, rozbijam na nocleg kolo 8-9...... jazdy jest srednio 6-8h, czyli odpoczywania/zwiedzania drugie tyle :p ale nie zeby co godzine stawac na godzine odpoczynku..... choc jak akurat sie zwiedzanie trafi to i tak może się zdarzyć :)

eh, coś mi nie idzie pisanie postów z polskimi znakami :D staram się, ale ciągle zapominam żeby alt'a wciskać  :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Quapcio

• Miasto: Laski k/Wwy
  • Na forum od: 09.07.2008
Regeneracja
« 24 Kwi 2009, 00:06 »
Cytat: "Waxmund"
eh, coś mi nie idzie pisanie postów z polskimi znakami :D staram się, ale ciągle zapominam żeby alt'a wciskać :P

czyli Miki jest uratowany - będzie mógł mówić "z ogonkami" ;)

Offline Kobieta Natalia

• Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 27.01.2008
    • http://www.na-azymut.pl
Regeneracja
« 24 Kwi 2009, 00:13 »
3maj się Waxmund, wierzymy w Ciebie ;)
<<Fais de ta vie un rêve et de ce rêve une réalité>> Antoine de Saint-Exupéry

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
Re: Regeneracja
« 25 Kwi 2009, 21:10 »
Cytat: "Michał Wolff"

Niestety mało realne, odpoczywając tyle samo co jadąc tylko się rozleniwiasz, przynajmniej tak jest w moim przypadku.

Podany rytm jest orientacyjny i uśredniony. Przecież czasami robisz przerwe na 10 minut a czasami na 2 godziny.

Ja wolę przejechać to co mam przejechać (oczywiście coś po drodze stając i oglądając, ale nie w takim wymiarze) i porządnie odpocząć.

Dla mnie jest to nierealne bo ja jadę nie z myślą przejechania odcinka lecz w celu zwiedzania.

Gdyby jechać aż 12h - to ruszasz o 7 a jesteś o 19. A do tego trzeba jeszcze doliczyć 2h na śniadanie i zwijanie obozu + przynajmniej 1,5h na rozkładanie obozu i gotowanie kolacji

Dokładnie. Mój rytm dnia to:
6.00 pobudka, śniadanie, zwijanie obozu
8.00 wyruszam w trasę
Godziny na obiad, zwiedzanie etc nie podam bo to jest nieprzewidywalne
20.00 rozbijam obóz, kąpiel, kolacja
22.00 zasypiam

Dzieki takiemu rytmowi nigdy nie jestem zmęczony samą jazdą tylko jestem zmęczony całym dniem.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Regeneracja
« 26 Kwi 2009, 19:10 »
Cytat: "Natalia"
3maj się Waxmund, wierzymy w Ciebie ;)

no i Miki tylko mi na początku stracha narobił.... w pierwszym momencie myślałem, że ma jakąś wadę wymowy.... dobrze, że się uspokoił  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum