Autor Wątek: Złe doświadczenia  (Przeczytany 8611 razy)

Offline Kobieta Hilde

• Miasto: Erfurt, Niemcy
  • Na forum od: 20.11.2011
    • by train and bus to Iran – A retrospective travelog
Złe doświadczenia
« 10 Lis 2013, 16:08 »
Witam!

Proszę przeczytać moja złe doświadczenia z pijanem w środku nocy i napisać swoją opinię. Co mogłam zrobić lepiej?

http://polskazrowerem.blog.de/2013/11/10/a-bad-experience-16810294/
(niestety po angelsku).

Proszę o odpowiedź po polsku, jestem niemieckim, ale mogę i chciałbym :) to zrozumieć.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Odp: Złe doświadczenia
« 10 Lis 2013, 16:31 »
Współczuję niemiłej przygody :(

Na Twoim miejscu od razu zadzwoniłabym na policję. To, że raz trafiłaś w Polsce na policjantów-idiotów nie znaczy, że wszyscy tacy są...

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 10 Lis 2013, 16:42 »
Myślę, że niewiele więcej mogłaś zrobić.
Bardzo przykro to czytać, ale najważniejsze że ci się nic nie stało.

Offline Kobieta Hilde

« 10 Lis 2013, 20:44 »
Dzięki za empatię !!  :) 

Na Twoim miejscu od razu zadzwoniłabym na policję. To, że raz trafiłaś w Polsce na policjantów-idiotów nie znaczy, że wszyscy tacy są...

Janus,
Ma pani rację, uogólnione zbyt wiele w tej sytuacji. Napad było w 1999 roku . Dziś policja może być lepiej. Ale bałam się, że to zbyt długo, aby uzyskać pomoc jest tam.
Dziś gniewam się. Nazwisko  mężczyzny musi być znany w hotelu. Może napisam e-maila na policję w Dobre Miastowie?!? Ale nic się nie stało,  poza  "zakłócenie ciszy nocnej". Co może policja zrobić? .....

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
« 10 Lis 2013, 20:58 »
To, że raz trafiłaś w Polsce na policjantów-idiotów nie znaczy, że wszyscy tacy są...
Akurat ten policjant nie był idiotą.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna menel

• Na forum od: 25.03.2012
« 10 Lis 2013, 21:24 »
Idiotą nie był,
Cieszę się że znowu się zgadzamy.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 10 Lis 2013, 21:30 »
Idiotą nie był, tylko chamem; bo tekst wobec ofiary napadu, ze powinna wyjść za mąż i podróżować pod opieką męża - tak można zinterpretować
Może to była propozycja. Po co tak ostro?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta Hilde

« 10 Lis 2013, 22:14 »
Idiotą nie był, tylko chamem; bo tekst wobec ofiary napadu, ze powinna wyjść za mąż i podróżować pod opieką męża - tak można zinterpretować

To było w 1999 roku. I ja nie byłam ofiara dobra  ;D ;D . Tych policjantów były bardzo zabawne  :lol: :lol:  :lol:. Tak jak w komedii. Na przykład: Jeden z nich wygolił na posterunek policji. Był ranny. Przycisnął ręcznik przed jej policzek i cierpiał demonstracyjny. Później był zachwycony, gdy fotografowałam go. etc etc.  Ale to było w 1999 roku.
« Ostatnia zmiana: 10 Lis 2013, 22:24 Hilde »

Offline Kobieta Hilde

« 10 Lis 2013, 23:46 »

Policjant na komendzie nie siedzi, żeby wstawiać głupie żarty - tylko pracować. Takie "złote myśli" wobec zdenerwowanych ofiar przestępstw są całkowicie nie na miejscu. Taki przypadek jak ten opisany - to małe piwo, dużo gorsze są zachowania wobec ofiar gwałtów; wyjątkowo chamskie sugestie, że ofiara kogoś sprowokowała wyglądem, że powinna być pod czyjąś opieką itd.; nawet jak sobie coś takiego pomyśli - to ma buźkę na kłódkę zamknąć, bo takie uwagi nie wchodzą w zakres jego pracy, a inne osoby bardzo ranią. To się powoli zmienia, z tego co wiem obecnie takie ofiary przesłuchują już głównie policjantki; niemniej z 10 lat temu sporo było takich przypadków.

Hey, to nie był gwałt, ale "tylko" napad: Trzech mężczyzn na przystanekautobusowy  dalekobieżny i jedna rowerzystka.

Ale najpierw pytanie policjanta: "Dlaczego pani podróżuje sam?"

Mój odpowiedź: "Dlaczego nie?!!! Jestem wolną osobą w wolnym kraju!!"

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 11 Lis 2013, 18:41 »

A po co Twój durny komentarz, worku?

Przykro, że coś takiego Cię spotkało, Hilde. Myslę, że jednak powinnaś od razu dzwonić na policję, nieważne czy byliby to znowu kretyni, czy nie. Może trafiłabyś na kogoś odpowiedzialnego.
« Ostatnia zmiana: 11 Lis 2013, 21:54 martwawiewiórka »
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 12 Lis 2013, 00:15 »
Co tu ma do tego feminizm?
Taki komentarz jak worka po prostu określa problem niekompetentnych i w dodatku chamskich policjantów jako nieistniejący, śmieszny, zabawny. To niebezpieczne podejście, moim zdaniem - to takie zezwolenie na takie podejście panów w mundurach, głupie mrugnięcie oczkiem. Jeżeli by tak zachowali się policjanci, gdyby np. jakiejś kobiecie z worka rodziny wyrwano torebkę lub np. pobito - bo pojawiłaby się w złym miejscu o złym czasie - to prawdopodobnie nie zostało by to tak skwitowane.

Komentarz dalej jest durny, nawet jeżeli kogoś miał ożywiać.  ::) I jeżeli to tak trudno zauwazyć - niegrzeczny w stosunku do Hilde, którą spotkała wątpliwa przyjemność bycia napadniętą i jeżeli dobrze zrozumiałam, okradzioną (chodzi mi rzecz jasna o ten wypadek na Mazurach), potem niefajnie potraktowaną przez policjantów, a teraz jeszcze niefajnie komentuje to worek.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Kobieta Hilde

« 12 Lis 2013, 00:57 »
Proszę nie spierać.
To było ponad 10 lat temu. To było istotne tylko w tej sytuacji. Musiałam podjąć decyzję szybko.

Ale kiedy policjant mówi to wskazówka tylko na kobiety, a nie na człowiek, to jest seksistowskie.
Tez pijany by nie zapukał do drzwi człowieka, prawda? Dlaczego piszę tutaj: "O kobietach".

Ale policja (10 lat temu) inaczej było bardzo zabawne. Jeden poszedł do szafu, wyjął pistolet i powiedział zarozumiały: "trzeba mieć". - bzdury! (Pistolet na granicy niemiecko-polskiej?!? - Hahaha!! I nie mogę strzelać, i nie chcę strzelać! I strzelać na rowerze? może w cyrku!)
Byli bardzo zabawne ale niezamierzony.

P.S. To była jedna(!) złe doświadczenia - i lubię Polskę!

Dobranoc!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum