Autor Wątek: BB Tour 2014  (Przeczytany 53770 razy)

Offline Kobieta eranis

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 30.01.2013
Odp: BB Tour 2014
« 31 Sie 2014, 16:41 »
Drogi Marku Memorku chyba nie wierzyles ze z wlasnej nieprzymuszonej woli jadę na koncu?? To przecież zbyt dziwne by było..

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 31 Sie 2014, 17:39 »
Hmm, na jedną z wypraw zabrałam tylko sandały i właśnie na tej wyprawie pokonywałam dziennie największe dystanse :P Sandały 1:1 SPD :)

Offline Mężczyzna michuss

• Na forum od: 28.02.2014
« 31 Sie 2014, 17:40 »
Wąski, co widzę jakieś zdjęcie z Tobą to leżysz albo na chodniku, albo na ulicy. Ty w domu śpisz na materacu czy przygotowujesz się w jakiś sposób do takich ujęć?  :D

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
« 31 Sie 2014, 17:55 »
Wszystko to zdjęcia pozowane ale obiecuję już takich więcej nie robić bo widzę całkowity brak zrozumienia dla artystycznych pomysłów mojego niedotlenionego mózgu.
Nie ma w tym nic dziwnego, widać wyraźny wpływ sandałów na tempo jazdy, mamy tu oczywisty dowód na to, że w sandałach jeździć nie wolno  ;)

Jeśli masz rację to na szczęście Olo jechał w spd i na szosie bo gdyby posadzić go na trekingu i ubrać w sandałki to byłby chłopak na czwartek dojechał :P
Spróbuję za dwa lata na szosie i w sandałkach - zobaczymy czy masz rację i po raz kolejny będę jechał w tempie turystycznym. Teraz inaczej nie mogłem ponieważ jechałem rowerem turystycznym ale na szosie to już nie wypada jechać powyżej 65 godzin. Każdy kto miał czas powyżej 65 godzin (jadąc rowerem szosowym) powinien oddać szosówkę bardziej potrzebującym a Prawo Jazdy do Starostwa Powiatowego czy gdzie tam u niego przyjmują.

"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 31 Sie 2014, 18:01 »
Zapraszam do przeczytania także mojej relacji:)

A już myślałem,  źe z jakąś kontuzją się zmagaliście.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 31 Sie 2014, 19:37 »

Offline Kobieta mmarzenie

• Miasto: Rybnik
  • Na forum od: 19.08.2014
« 31 Sie 2014, 20:18 »
czytam te wszystkie relacje z otwartą gębą.. gratulacje dla wszystkich, szczególnie dla dziewczyn, dla mnie to jakiś kosmos, tak prawie bez snu, w takim czasie, taki dystans, co Wy bierzecie? ;) Kocie, jesteś moją bohaterką!
« Ostatnia zmiana: 31 Sie 2014, 20:33 mmarzenie »

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 31 Sie 2014, 20:35 »
Wilk z wyłączaniem telefonów rozumianym szeroko jako skracanie postojów trafił w sedno. Czas mojej samej jazdy - 45 godzin - nie odbiegał znacząco od czasów koleżanek i kolegów notowanych sporo wyżej. Problem jest tylko taki, że mocnemu łatwiej jest odpoczywać mniej, a z kolei słabszy bez tych odpoczynków nie dałby rady zrobić tego samego czasu jazdy.

Choć oczywiście Wąski i jego zabawy telefonem, włącznie z wysyłaniem fotek z każdego postoju i kilkoma nadprogramowymi pauzami to już lekka przesada, no ale też nikt jakoś nie zdecydował się od naszej grupy odłączyć więc nie mam tu prawa narzekać. :P

Tłumaczenie swojej postawy rowerem trekkingowym przez Wąskiego są z kolei bardzo zabawne, bo wystarczy popatrzeć na następujące zestawienie:

- Góral Nizinny - 48h 13 min - rower trekkingowy
- Keto - 54 h 11 min - rower szosowy, karbon ważący 6,9 kg
- Turysta - 57 h 11 min - rower trekkingowy, do tego jechał z kontuzją ostatnie kilkanaście godzin
- olo 65h 26 min - rower szosowy
- Wąski 67 h 50 min - rower trekkingowy

Po prostu jak ktoś jest mocny to zrobi świetny czas niezależnie od rodzaju roweru, grunt to żeby na tym rowerze czuć się pewnie, wygodnie i żeby był sprawny. Słabszy z kolei wiecznie będzie szukał wymówek ;-) Nie ma co się oszukiwać, tylko odnaleźć swoje miejsce w szeregu, popatrzeć na tych co są z przodu i wyciągać wnioski. Ja się pocieszam, że byłem jednym z najmłodszych w stawce, więc wydaje się, że jakieś tam możliwości progresu są :)
« Ostatnia zmiana: 31 Sie 2014, 20:41 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 31 Sie 2014, 20:41 »
czytam te wszystkie relacje z otwartą gębą.. gratulacje dla wszystkich, szczególnie dla dziewczyn, dla mnie to jakiś kosmos, tak prawie bez snu, w takim czasie, taki dystans, co Wy bierzecie? ;) Kocie, jesteś moją bohaterką!

Dziękuję!
No właśnie snu to ja miałam za dużo i do teraz ciężko to przeżywam ;). I oczywiście "biorę", bo jakże by inaczej! :D Obecnie faszeruję się witaminami i mam nadzieję szybko przywrócić rękę do sprawności. Zdrętwiałe i lekko bolące palce są mocno wkurzające.
Pozdrawiam serdecznie/pigulara.
« Ostatnia zmiana: 31 Sie 2014, 20:53 Kot »
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna memorek

• Na forum od: 12.05.2007
« 31 Sie 2014, 21:27 »
mamy tu oczywisty dowód na to, że w sandałach jeździć nie wolno
Należałoby rozważyć odpowiedni zapis we regulaminie :-)

Drogi Marku Memorku chyba nie wierzyles ze z wlasnej nieprzymuszonej woli jadę na koncu?? To przecież zbyt dziwne by było..
Nie wierzę. W ani jedno słowo.
 ;D

Z tym telefonem to ja w ogóle nie rozumiem. U mnie jest zupełnie odwrotnie. Telefon cały czas wyciszony, żeby nie przeszkadzał. Po drodze chyba tylko dwa razy zmusiłem się, żeby wysłać smsa do żony i rodziców.

Marek

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 31 Sie 2014, 21:31 »
tak prawie bez snu, w takim czasie, taki dystans, co Wy bierzecie
Takie specjalne tabletki są. Zwiększają możliwości, działają przeciwbólowo, przeciwdziałają zakwaszeniu mięśni, odganiają senność na niewiarygodnie długi czas. Efekty uboczne: słyszenie głosów w głowie (bywa, że kobiecych), słonie w ogródkach, smoki na drogach, skrzaty na poboczu.

Telefon cały czas wyciszony, żeby nie przeszkadzał. Po drodze chyba tylko dwa razy zmusiłem się, żeby wysłać smsa do żony i rodziców.
Telefon to ja miałem w sakwie, schowany głęboko, bo on ma służyć mi na wypadek... wypadku, a nie jako okno na świat (czy cokolwiek innego) - na to przyjdzie czas później. Raz wysłałem SMS-a rodzicom - z Włocławka. Potem (za Iłżą) zorientowałem się, że skoro tracking nie działa, to może nie wiedzą czy żyję i zrobiło mi się głupio... na szczęście w międzyczasie śledzenie u Hipci zadziałało i założyli, że skoro ona żyje, to i ja też.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta eranis

• Na forum od: 30.01.2013
« 31 Sie 2014, 21:52 »
Oczywiście wszystkich Was NIE CIERPIE!!!

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
« 31 Sie 2014, 23:06 »
Oczywiście wszystkich Was NIE CIERPIE!!!

Oczywiście Z WZAJEMNOŚCIĄ!!!   ;)
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 31 Sie 2014, 23:14 »
Telefon cały czas wyciszony, żeby nie przeszkadzał.

Telefon to ja miałem w sakwie, schowany głęboko, bo on ma służyć mi na wypadek... wypadku

Gdyby wszyscy byli tacy jak Wy to popularnością nie przebilibyśmy Niniwy. a tak jednak było trochę zainteresowania i na forum coś się działo :P

A na serio: mi akurat smsy, informacje o pogodzie etc. na trasie pomagają, na pewno przemyślenia warte jest wysyłanie informacji w drugą stronę jako czynnik rozpraszający, czy po prostu strata czasu. Chociaż akurat tutaj aktywność była mała, w zasadzie ograniczyła się tylko do wysłania kilka krótkich tweetów co tam u mnie i to tylko podczas postojów, jedzenia. Ale może można było faktycznie ten czas lepiej wykorzystać.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum