Autor Wątek: BB Tour 2014  (Przeczytany 53754 razy)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Odp: BB Tour 2014
« 2 Wrz 2014, 17:32 »
Z PDF-a można też wyczytać, że co dwudziesty zawodnik nie ukończył BB Tour... Zaledwie co dwudziesty...  Te relacje też chciałbym przeczytać.
http://www.randonneurspolska.pl/relacje-z-imprez/rel-2014-09-01-bbt-2014-uciekajacy-cel

Jeszcze króciutki wpis WuJkaG, który trudno nazwać relacją:
http://wujekg.bikestats.pl/1211662

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 2 Wrz 2014, 17:33 »
Jak można się było kłaść na parugodzinny sen w Iłży licząc że ostatnie górskie 300km pokona się w 24h, skoro pierwsze 700km zajęło mu aż 41h?

Nie to jest moim zdaniem problemem. Założenie, że zrobi się te 300 km w 24 h nie byłoby złe pod warunkiem, że śpi się w dobrych warunkach i odrzuca się w dalszej części możliwość jakiegokolwiek snu. Tymczasem nie dość, że gość spędzał dużo czasu na postojach, to do tego poszedł spać w Rzeszowie. Ponadto stracił czas na pomyleniu drogi (nie za bardzo wiem jak, od Radomia do Rzeszowa sytuacja była wręcz banalna, cały czas DK9), złapał kapcia, kontuzję, osłabł, morale siadło i kaput.

Ja do Iłzy dojechałem godzinę przed nim, zajęło mi to w sumie 39 godzin. Też się na długo położyłem spać, z tą różnicą, że w wygodnym łóżku i po 6 ruszyłem w drogę. W sytuacji gdy po 11 byłem już w Nowej Dębie i zostało do mety tylko 200 km i 20 godzin czasu to sytuacja była już bardzo komfortowa.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
« 2 Wrz 2014, 18:33 »
Nic nie ściął. Trasa wyścigu jest 2,5 km krótsza od dojazdu DK10, tyle w temacie. Nadłożył, sam mówi nawet 5 km. A ekspresówką nie jechał, więc nie wiem czy są podstawy do kary.

O, to ciekawa kwestia. Jakbym pojechał z Drawska po staremu przez Czaplinek, to co? Albo zrobił 5 km skrót omijając Kalisz kierując się wcześniej na Mirosławiec. W końcu liczy się odbicie punktów i dowolność pomiędzy nimi, taka raczej jest wykładnia, czy trzymamy się ściśle kreski?

« 2 Wrz 2014, 18:52 »
W końcu liczy się odbicie punktów i dowolność pomiędzy nimi, taka raczej jest wykładnia, czy trzymamy się ściśle kreski?

Przecież dobrze wiesz, że trasa jest ściśle określona. Wyjątkiem są przejazdy przez duże miasta - jedynie tu dostaliśmy wolną rękę.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 2 Wrz 2014, 18:58 »
Na ile umowna jest liczba 1008 km w takim razie skoro jedziecie różnymi trasami? Ile pokazują liczniki od startu do mety?
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

« 2 Wrz 2014, 19:02 »
Rózne warianty przejazdu przez miasta niewiele tu zmieniają. Tym bardziej, że w grę wchodziły tak naprawdę chyba tylko trzy - Mszczonów, Radom, Rzeszów. To, ile wyjdzie, zależy głównie od dokładności kalibracji licznika.
Mi wyszło z licznika jakieś 1014 km, ale już ślad z gpsa ma dokładnie 1008 km.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.
« Ostatnia zmiana: 2 Wrz 2014, 19:38 Wilk »

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 2 Wrz 2014, 19:34 »
http://www.randonneurspolska.pl/relacje-z-imprez/rel-2014-09-01-bbt-2014-uciekajacy-cel

Żeby na taką imprezę jak BBT jechać z opcją oszczędzania baterii w GPSie to trzeba być jednak mistrzem! Nigdy w życiu bym na to nie wpadła, co więcej nocą miałam włączone podświetlenie w trybie ciągłym ;). Ja chyba wiem, gdzie on zmylił drogę jadąc z Wałcza do Piły – też tam miałam małą wtopę, ale wykryłam ją po 150-200m i natychmiast zawróciłam. Początkowo spał podobnie jak ja: Włocławek i zaraz potem Gąbin. Tyle tylko, że on jakiś taki strasznie rozmemłany był. Wiecznie się na kogoś oglądał, czekał - trudno powiedzieć na co. Totalne niezdecydowanie! Aż lekko wkurzające. Zero dyscypliny. Na takiej imprezie to jednak trzeba umieć się wziąć w garść, a nie ciągle się nad czymś zastanawiać. Czytałam tę relację (jako jedyną) trzymając swoją książeczkę w dłoni. Na drugim punkcie (Drawsko) był godzinę (bez pięciu minut) przede mną. Mniej więcej do Żyrardowa miał do mnie pół godziny – godzinę straty. Potem ta dziura już tylko się powiększała. Serdecznie mu współczuję walki z sennością i fatalną kontuzją pod koniec trasy.
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

« 2 Wrz 2014, 19:42 »
Żeby na taką imprezę jak BBT jechać z opcją oszczędzania baterii w GPSie to trzeba być jednak mistrzem! Nigdy w życiu bym na to nie wpadła, co więcej nocą miałam włączone podświetlenie w trybie ciągłym ;).

Hmmm, a ja w nocy właśnie też włączam tę opcję (oszczędnościową). :)
Ekran podświetla mi się sam na skrętach, albo podświetlam go, gdy chcę się skontrolować. Na tak łatwiej trasie to w zupełności wystarcza. Zresztą - zawsze tak jeżdżę w nocy. Przeszkadzałaby mi taka lampa pod nosem włączona non stop.

P.S. Kolejna galeria (wielka) - Marecky'ego:
http://www.fotosik.pl/u/marecki73/album/1666253

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 2 Wrz 2014, 19:48 »
Hmmm, a ja w nocy właśnie też włączam tę opcję (oszczędnościową). :)
Ekran podświetla mi się sam na skrętach, albo podświetlam go, gdy chcę się skontrolować. Na tak łatwiej trasie to w zupełności wystarcza. Zresztą - zawsze tak jeżdżę w nocy. Przeszkadzałaby mi taka lampa pod nosem włączona non stop.

Mi nie przeszkadzało, a wprost przeciwnie - dodawało pewności. Gdy jadę sama lubię mieć kontrolę nad trasą cały czas (a w nocy to już szczególnie), nawet jeśli ta trasa to prosta kreska  :)
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

« 2 Wrz 2014, 20:00 »
Teraz doczytałem, że chodziło o porę dzienną - wtedy to rzeczywiście bez sensu (bo podświetlenia i tak nie widać).

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 2 Wrz 2014, 21:07 »
Już z samego opisu treningów widać, że gość trochę nie z tej bajki. Poza tym kłopoty ze zdrowiem, operacja...to też mogło mieć wpływ. Ciekawi mnie, czy rzeczywiście ponowi próbę, czy wyciągnie wnioski z ewidentnych błędów.
Poza tym Fundacja Randoneurs. Kiedyś miałem w planie Paryż-Briest-Paryż i oni dają do tego przepustki. Potem, jak stwierdziłem ze mnie ten wyścig nie interesuje przestałem jeździć z fundacją. Po co mi odpłatny brevet 200 km, kiedy sam mogę zrobić sobie to co niedzielę bez odpłatności, bez kosztów podróży pociągiem, kiedy mogę pojeździć sobie z kimś z "naszych"? :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum