Autor Wątek: BB Tour 2014  (Przeczytany 53738 razy)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Odp: BB Tour 2014
« 17 Wrz 2014, 22:05 »
„Nie lubię tego miasta. To nie miasto, to stan umysłu. Po nawierzchni widać, że to Radom, po skrzyżowaniach to widać.”
Hipek
Widzę, że nie tylko ja mam takie zdanie... Dodatkowo poznałem kilka osób z Radomia (z kilkoma pracuję). Pasują do swojego miasta. Po prostu pasują.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 17 Wrz 2014, 22:30 »
Czyżbyś Ty też był na punkcie?
Nie, niestety nie mogłem  :icon_neutral:

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 18 Wrz 2014, 06:47 »
pod koniec trasy jakieś kłótnie w grupie mieli i się całkiem już podzielili
Na prawdę pokłócili się? Nie spodziewałem się, że na BBT takie rzeczy. Ja mam super pozytywne doświadczenia "społeczne" z maratonu. Nie zdarzyło się, żebym stał na poboczu, a wyprzedzający mnie zawodnik nie zapytał, czy nie potrzebuję pomocy.

Tabliczka ‚Ustrzyki Górne 14′ nie robi na mnie już większego wrażenia
Wszyscy piszą o tej tabliczce. A ja jej nawet nie zauważyłem :-)

Marek

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 18 Wrz 2014, 08:32 »
Wax, nie napisałeś, co zjadłeś i wypiłeś! :P
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 18 Wrz 2014, 09:36 »
Szkolny błąd! Już poprawione ;)

Widzę, że nie tylko ja mam takie zdanie... Dodatkowo poznałem kilka osób z Radomia (z kilkoma pracuję). Pasują do swojego miasta. Po prostu pasują.

Z moich rodzimych Starachowic daleko do Radomia nie mamy, przez co trochę go znamy i niestety dużo ludzi ma to samo o nim zdanie ;)
Co widać z kosmosu nad Polską? 3 paski nad Radomiem ;)

Fajna relacja, jakbym wiedział, że w sumie nie tak daleko jesteś przede mną - to może i bym jakąś motywację do szybszej jazdy miał, a tak to z Sochaczewa już spokojnie jechałem, sporo stawałem, po prostu żeby ukończyć trasę.
Wystarczyło kogoś spytać :P Zresztą wiedziałeś, że ledwo jadę bo sam Ci o tym napisałem ;)

A co to za siodełko żeś zakupił? Tak zachwalałeś tego Brooksa - i tak go zdradzić teraz chcesz?  ;)
Jakąś karbonową deskę. Jeszcze mi nie przyszła, więc ciężko coś o niej powiedzieć :P W zwykłe siodło nie zamierzam się bawić, bo oszczędność wagowa nie taka duża, ale jeśli wstawiając karbon zaoszczędzę koło 600g, to już warto to rozważyć ;) A nuż się sprawdzi?

Na prawdę pokłócili się? Nie spodziewałem się, że na BBT takie rzeczy. Ja mam super pozytywne doświadczenia "społeczne" z maratonu. Nie zdarzyło się, żebym stał na poboczu, a wyprzedzający mnie zawodnik nie zapytał, czy nie potrzebuję pomocy.
Tak mi się obiło o uszy, a jak podpytałem jednego z nich to odburknął coś pod nosem, więc chyba coś było na rzeczy ;)
Szoszoni won! :P

Wszyscy piszą o tej tabliczce. A ja jej nawet nie zauważyłem :-)
Nie zauważyłeś, czy patrzyłeś i nie widziałeś? Może to był Twój zwid? :P

Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna szczepan

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.12.2011
« 18 Wrz 2014, 10:30 »
cieszę się, że znalazło się w Twojej relacji miejsce na moje refleksje ;)

jak widzę bbt wygrywa się głównie na odpoczynkach.
Większość z nas spędziłą na siodełku mniej więcej 40-45h, różni nas głównie czas na odpoczynek.
Dobra nauka na przyszłe edycje :D
pesymista to ten, który z dwojga złego wybiera oba...

www.halawojtowicz.pl

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 18 Wrz 2014, 10:49 »
Jasne, że na odpoczynkach. Problem jedynie w tym, że jeden żeby utrzymać to samo tempo jazdy musi odpoczywać, a drugi nie ;)

A refleksje bardzo fajne, to zamiast próbować coś podobnego (a gorszego) samemu spłodzić, to pozwoliłem sobie zacytować.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 18 Wrz 2014, 10:58 »
fajna relacja Wax, nie wiem, czemu Ci tak dogadują, przecież nawet jak trzeba czasami dłużej poczekać, to warto ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 18 Wrz 2014, 11:10 »
Po raz trzeci wziąłem udział w Bałtyk-Bieszczady Tour czyli przejechałem 1008km z Świnoujścia do Ustrzyk Dolnych
Do Górnych nie jechałeś ?? ;)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 18 Wrz 2014, 11:35 »
@ Szczepan

Tylko nie jest powiedziane, że jakbyś na odpoczynku spędził 10 godzin mniej to czas jazdy nadal byłby taki sam :-) Aczkolwiek niewątpliwie bilans byłby i tak korzystny :)

Na pewno jeżeli chce się poprawić czas z 60+ godzin np na 60- to kluczem do sukcesu są postoje, bo wystarczy urwać z nich raptem kilka godzin, co nie powinno znacząco wpłynąć na czas jazdy. Natomiast jeżeli chce się poprawić dużo, dużo więcej to trzeba być też jednak mocniejszym, by mniejszy czas odpoczynku nie odbił się zbyt negatywnie na czasie jazdy.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 18 Wrz 2014, 15:49 »
Wax, bardzo fajna relacja :) Dobrze się czytało. Aż można było na nowo poczuć tamte chwile, gdy obserwowaliśmy non stop Wasze poczynania na trasie maratonu. Szkoda, że kolejny raz zdrowie nie pozwoliło Ci dojechać do mety bez przeszkód i w dobrym czasie.
No i ta kokieteria:
miałem na tym odcinku spore problemy (podjazdy nie są moją najmocniejszą stroną). :P
Myślałby kto, co Cię nie zna 8)
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 18 Wrz 2014, 17:25 »
Nie zauważyłeś, czy patrzyłeś i nie widziałeś? Może to był Twój zwid?
W ogóle nie widziałem, że mam jej wypatrywać.

Marek

mariobiker

• Gość
« 18 Wrz 2014, 20:52 »
Wax bardzo dobrze napisana relacja. Z przyjemnością ją przeczytałem. Na PK w Rzeszowie miałem ten zaszczyt aby z Tobą porozmawiać.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: