Autor Wątek: BB Tour 2014  (Przeczytany 53729 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: BB Tour 2014
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 28 Wrz 2014, 20:43 »
Problemem jest chyba to, że wymiary spodenek nijak się mają do tabeli podanej na stronie producenta. Gdyby rozmiar L był faktycznie rozmiarem L to nie byłoby sprawy. W moim przypadku wymiary spodenek to mieszanka rozmiaru XS, S i M. Rozmiarem L jest tylko wewnętrzna długość nogawki.
Na moją uwagę odnośnie spodenek na forum BBT Pan Robert raczył odpowiedzieć w swoim stylu.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Keto

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 10.06.2009
« 28 Wrz 2014, 20:56 »
Odnoszę takie samo wrażenie, rozmiarówka wzięta chyba z kosmosu. Moje wymiary L-ki to także mieszanka XS i S. Już wysłałem maila do Roberta Janika i zgodnie z jego sugestią jutro odsyłam do niego spodenki.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 28 Wrz 2014, 20:58 »
Rozmiary przy mierzeniu były w miarę ok. Wygląda na to, że zawalił ktoś na etapie produkcji a może i nawet projektu. :-P

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 29 Wrz 2014, 09:20 »
Cytat: Forum BBT
Acha, przy zamawianiu czegokolwiek w sklepie proszę kierować się wyłącznie ich fabryczną rozmiarówką. Żadnych wniosków w stylu, skoro te co dostałem były za małe, to teraz zamówię o 1 nr większe. Bo może okazać się że ktoś dostanie "gacie" 2 -osobowe - i niestety zgodne z ich tabelą

No dobra, kierować się rozmiarówką... Tylko, gdy się dokładnie pomierzyłem, wyszło mi... 2XL. A przecież nie należę do wysokich i szerokich (173 cm wzrostu).

(TABELA dla przypomnienia)

Pytanie do wyższych kolegów - jaki rozmiar spodenek zamawiacie podczas "kortekty"? (najlepiej w zestawieniu ze wzrostem bym poprosił).

P.S. Ktoś dowiadywał się, czy w grę wchodzi opcja spodenek bez szelek? Skoro i tak będą szyć od nowa...

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 29 Wrz 2014, 10:07 »
Moim zdaniem tabela odnosi się raczej do wymiarów samych spodenek, a nie osobnika, który zamierza je nosić. Stąd pewnie te małe zamieszanie. Inna sprawa, że pomiary moich spodenek wykazały dużą nietolerancję do prawie wszystkich wymiarów z tabeli.
Jak już pisałem wcześniej, gdyby rozmiar L był faktycznie rozmiarem L to dla mnie nie byłoby sprawy. Spodenki na pewno by pasowały.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 12.02.2011
« 29 Wrz 2014, 16:23 »
ja ze spodenkami problemu nie mam. bo nie dostałem :( czas osiągnąłem żenujący to mi się pewnie nie należą :(

za to koszulka spoko. XL, taka w sam raz, z lekką motywacją do schudnięcia ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
« 29 Wrz 2014, 20:29 »
Cytat: Forum BBT
Acha, przy zamawianiu czegokolwiek w sklepie proszę kierować się wyłącznie ich fabryczną rozmiarówką. Żadnych wniosków w stylu, skoro te co dostałem były za małe, to teraz zamówię o 1 nr większe. Bo może okazać się że ktoś dostanie "gacie" 2 -osobowe - i niestety zgodne z ich tabelą

No dobra, kierować się rozmiarówką... Tylko, gdy się dokładnie pomierzyłem, wyszło mi... 2XL. A przecież nie należę do wysokich i szerokich (173 cm wzrostu).

(TABELA dla przypomnienia)

Pytanie do wyższych kolegów - jaki rozmiar spodenek zamawiacie podczas "kortekty"? (najlepiej w zestawieniu ze wzrostem bym poprosił).

Ja mam też 173 cm, koszulka M jest lekko opięta ale to nie wina koszulki  :icon_redface: Spodnie L które posiadam (mają obwód nogawek jak S) wymieniam na rozmiar L  :)
Zgodnie z ww. instrukcją. Trzeba się dokładnie wczytywać w komunikaty BBT. Może nie od razu, ale wszystko jest jasne.

« Ostatnia zmiana: 29 Wrz 2014, 20:34 CRL »

Offline Mężczyzna włóczykij

• Miasto: Ruda Ślaska
  • Na forum od: 20.11.2012
    • Mój Bikeblog
« 29 Wrz 2014, 21:28 »
Dziś dotarła paczka za która jeszcze trzeba było zapłacić...
Jak na szczupłego 75 kg przy 189 cm Koszulka XL ok lekko luźna (szkoda że bez  zamykanej na zamek kieszonki) a spodenki też XL w sam raz :)
+ dodatkowo w kopercie dostałem takie małe COŚ  z czasem przejazdu. Co to jest?

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 29 Wrz 2014, 21:30 »
takie małe COŚ  z czasem przejazdu. Co to jest?

Wlepka na medal. Tylko... gdzie moja? Koperta pusta. Znalazłem. Dobrze, że napisałeś o niej, bo pewnie bym wyrzucił. ;)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 29 Wrz 2014, 21:30 »
Przyklejasz to coś na odwrocie medalu, jest tam puste miejsce zostawione :)

Offline Mężczyzna szczepan

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.12.2011
« 29 Wrz 2014, 21:54 »
co robicie z niepasującymi ciuchami? od razy wysyłacie Robertowi czy czekacie na jego instrukcje?
pesymista to ten, który z dwojga złego wybiera oba...

www.halawojtowicz.pl

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
« 29 Wrz 2014, 22:16 »
Wysyłamy po instrukcjach.

Offline Mężczyzna szczepan

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.12.2011
« 2 Paź 2014, 17:07 »
wysłałem dzisiaj spodenki do zwrotu.
Dostałem też maila od Roberta:
"W SISU poprosili, abym zebrał wszystkie spodenki z uwagami, a następnie podjechał do nich i sprawę załatwił :-)
Może okazać się że część wymienią od razu, część poprawią szycie, a część uszyją nowe
"
pesymista to ten, który z dwojga złego wybiera oba...

www.halawojtowicz.pl

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 23 Paź 2014, 22:10 »
Dostałem spodenki. Wcześniej na skutek pomyłki ich nie dostałem. Chociaż metka jest XL to nie jestem do końca przekonany co do tego, czy to na pewno taki rozmiar. Takich małych spodenek jeszcze nie miałem, raczej zawsze luźniejsze. Chociaż po pół godzinie siedzenia w nich przed kompem jedyne co lekko mi nie pasuje to obwód nogawki, ten ściagacz na końcu jest ciasny. Szelki są ok

I teraz nie wiem czy są już poprawione, czy też to są te za małe, czy ja popełniłem błąd wybierając XL, czy też może nie znam się na spodenkach bo zawsze brałem luźniejsze  ;D

A wy już dostaliście swoje poprawione? :)

edycja: według pomiarów to w oparciu o rozmiarówkę z ich strony przysłano mi coś między S a M.
« Ostatnia zmiana: 23 Paź 2014, 22:33 olo »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum