Autor Wątek: BB Tour 2014  (Przeczytany 53733 razy)

rdklstr

• Gość
Odp: BB Tour 2014
« 10 Gru 2013, 16:45 »
kiepska lampka

Lampka była dobra. Niefortunnie oparłem rower tak, że się przewrócił i w wyniku czego pękło mocowanie lampki;)

Co do jedzenia.  Nadmiarowa ilość jaką wiozłem - spokojnie wystarczyłaby, by nie zatrzymywać się przez 3-4 (5-6 przy rozsądnych racjach) punktach kontrolnych. Poza uzupełnianiem płynów - tych starczało na przejechanie 2 Pk. 3 przy oszczędnym trybie picia.

Ale też trzeba uczciwie przyznać, że obiektywie oceniając trudniej jest zrobić 450km/24h niż 600km/40h.

Na Brevecie miałem ok. 420 km po 24h ;) Ale do ciągłej jazdy motywował brak stałych, obsadzonych przez organizatora Pk. Pieczątkę biło się na stacji czy gdzieś i dalej w drogę. W Radlinie te punkty w jakiś sposób rozbijały mi ciągłość mimo, że można tam się było pożywić.
Do tego dochodzi różnica terenu. Oba były pagórkowate, ale na Brevecie wszystko było rozciągnięte, sporo płaskich, a w Radlinie różnice wysokości były większe i częstsze.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 10 Gru 2013, 16:50 »
więc zamiast kombinować jak pojechać na krzywy ryj lepiej chyba napisać do orga prośbę o zgodę na zorganizowanie dla chętnych kwalifikacji forumowych na dystansie 500/24.

O forumowych kwalifikacjach rozmawiałem z organizatorem - nie ma żadnego problemu. Po nowym roku można się brać za organizację. Wcześniej nie dam rady.

Offline Kobieta eranis

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 30.01.2013
« 10 Gru 2013, 19:37 »
Zapisałam się na BBTour'a - to ja się na niego "napalam" od roku ponad, a oni jakimiś limitami straszą:( I do tego nie mam jeszcze kwalifikacji, bo w tym roku albo normy były za wysokie jak dla mnie (600/24 w Radlinie - nie ma szans), albo za daleko i nie ten termin, jak Brevet i tak się to ciągnie. Ale jak tak nastraszyli to pieniądze od Mikołaja wpłacam w przyszłym tygodniu jako wpisowe - i z torebki nowej nici:((

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 10.06.2008
« 10 Gru 2013, 19:42 »
Tak się zastanawiam..
Wiele osób robi specjalnie kwalifikację żeby tylko dostać się na BB.
Wiele też jeździ na maratony i tak jakby przy okazji ma po prostu mimochodem kwalifikację.
Jak to się przekłada na wynik/ukończenie BB tour?

Offline Mężczyzna aqu

• Miasto: Świdnik
  • Na forum od: 30.09.2013
« 10 Gru 2013, 20:35 »
Zapisałam się na BBTour'a - to ja się na niego "napalam" od roku ponad, a oni jakimiś limitami straszą:( I do tego nie mam jeszcze kwalifikacji, bo w tym roku albo normy były za wysokie jak dla mnie (600/24 w Radlinie - nie ma szans), albo za daleko i nie ten termin, jak Brevet i tak się to ciągnie. Ale jak tak nastraszyli to pieniądze od Mikołaja wpłacam w przyszłym tygodniu jako wpisowe - i z torebki nowej nici:((

Próbuj tu: http://www.wtrwloclawek.pl/zapisy.html Podobno decydować ma kolejność wpłat :(  Uśmiechnij się do Mikołaja jeszcze raz to może pod choinke przez komin i torebkę dorzuci, a przy odrobinie szczęścia to może nawet logo Brooks'a na niej będzie ;)
Je­dyna wol­ność, to zwy­cięstwo nad sa­mym sobą.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 10 Gru 2013, 20:47 »
albo za daleko i nie ten termin, jak Brevet i tak się to ciągnie. Ale jak tak nastraszyli to pieniądze od Mikołaja wpłacam w przyszłym tygodniu jako wpisowe - i z torebki nowej nici

Eranis, po co Ci torebka! Przejedziesz BBT, to będziesz czuła satysfakcję i radość 100x większą od tej, którą dałaby Ci jakakolwiek torebka ;)

Tak się zastanawiam..
Wiele osób robi specjalnie kwalifikację żeby tylko dostać się na BB.
Wiele też jeździ na maratony i tak jakby przy okazji ma po prostu mimochodem kwalifikację.
Jak to się przekłada na wynik/ukończenie BB tour?
Takie przejechanie się na maratonie, to dobra okazja do treningu. Samemu ciężko się zmotywować żeby mocno cisnąć na długiej trasie. W grupie łatwiej. No i zawsze jest okazja żeby się sprawdzić na tle innych ;) I oczywiście towarzysko zawsze jest fajnie [;
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta eranis

« 10 Gru 2013, 21:08 »
albo za daleko i nie ten termin, jak Brevet i tak się to ciągnie. Ale jak tak nastraszyli to pieniądze od Mikołaja wpłacam w przyszłym tygodniu jako wpisowe - i z torebki nowej nici

Eranis, po co Ci torebka! Przejedziesz BBT, to będziesz czuła satysfakcję i radość 100x większą od tej, którą dałaby Ci jakakolwiek torebka ;)

Przeca wiem:) Torebka to nic w porównaniu z koszulką z moim imieniem i nazwiskiem i czasem przejazdu 69h59m:) To będzie dopiero lans! Szkoda, że tak krótko będę mogła nią się nacieszyć w sezonie 2014, bo to już chłody będą....

Próbuj tu: http://www.wtrwloclawek.pl/zapisy.html Podobno decydować ma kolejność wpłat :(  Uśmiechnij się do Mikołaja jeszcze raz to może pod choinke przez komin i torebkę dorzuci, a przy odrobinie szczęścia to może nawet logo Brooks'a na niej będzie ;)

Masz racje, teraz to się uśmiechnę do Gwiazdki jakiejś.

edycja - olo - poprawiłem cytaty i połączyłem posty ;-)
« Ostatnia zmiana: 10 Gru 2013, 21:25 olo »

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 10 Gru 2013, 22:24 »
Mam nadzieję, że jednak w jakiś sposób rozwiążą ten problem - mam cichą nadzieję na podniesienie limitu miejsc/zaostrzenie kryteriów startu.
Jak widać maraton cieszy się rosnącą popularnością i szkoda byłoby, gdyby udział został (praktycznie) ograniczony tylko dla uczestników poprzednich edycji.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Kobieta eranis

« 11 Gru 2013, 14:17 »

Zrobienie kwalifikacji - to nie jest taki problem, w Twoim wypadku to chyba dużo wygodniejszy będzie Radlin, w tym roku wystarczy 450km/24h, ewentualnie te forumowe kwalifikacje, jeśli dojdą do skutku. Natomiast kwalifikacja nie gwarantuje startu, bo na razie wygląda, że osoby, które już ukończyły wyścig będą miały pierwszeństwo w rejestracji, a tych się może zebrać i ponad 100, więc tych pozostałych miejsc będzie bardzo mało.

Ty mnie nie strasz... Ale doczytałam w regulaminie:
"...W związku z tym , że w 2014 limit startujących wynosi 150 zawodników. O starcie decyduje kolejność dokonania wpłaty..."
Więc mam duże szanse, bo poświęcam Mikołajową torebkę na ten cel:)
« Ostatnia zmiana: 11 Gru 2013, 15:18 Waxmund »

Offline Mężczyzna TomiliDżons

• Miasto: okolice Żyradowa
  • Na forum od: 09.07.2012
« 11 Gru 2013, 14:37 »

Skoro jedna torebka równa się wpisowemu na BBTour, to  bardzo bogaty ten Twój Mikołaj  ;D  Zazdroszczę takiego majętnego Mikołaja  :)

Offline Mężczyzna aqu

« 11 Gru 2013, 14:58 »

Torebka to nic w porównaniu z koszulką z moim imieniem i nazwiskiem i czasem przejazdu 69h59m:)

Taki czas mi tez pasuje, będę tuż za Tobą, jak nie wymięknę gdzieś po drodze ;)

Offline Kobieta eranis

« 11 Gru 2013, 15:46 »

Taki czas mi tez pasuje, będę tuż za Tobą, jak nie wymięknę gdzieś po drodze ;)

Jakby co będę Cię cucić:)

Offline Mężczyzna aqu

« 11 Gru 2013, 16:19 »
He he he, no to jesteśmy umówieni ;)

Offline Kobieta eranis

« 11 Gru 2013, 16:45 »

Skoro jedna torebka równa się wpisowemu na BBTour, to  bardzo bogaty ten Twój Mikołaj  ;D  Zazdroszczę takiego majętnego Mikołaja  :)

Widocznie byłam baaardzo grzeczna:)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum