Autor Wątek: BB Tour 2014  (Przeczytany 53745 razy)

Offline Mężczyzna roolez

• Miasto: Brodnica
  • Na forum od: 16.06.2011
Odp: BB Tour 2014
« 13 Gru 2013, 20:13 »
Właściwie to masz rację! Tylko - mam nadzieję - że dla tych, co się zadekralowali "kozacze słowo nie dym!"

Mimo wszystko - tym co się zapisali życzę, aby pojawili się na starcie i dojechali!

Offline Mężczyzna bodziowaty

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 07.01.2013
« 13 Gru 2013, 20:28 »
Wilku, do BBT zostało 252 dni może trzeba powiedzieć, że tylko 252 dni. Może nie koniecznie w wątku ale podzielisz się z mniej doświadczonymi forumowiczami, uwagami jak przygotować się do tego typu wysiłku, poza tym że trzeba jeździć, jeździć, jeździć, ......

Chętnie posłucham/posłuchamy rad kolegów, którzy uczestniczyli w tej lub tego typu imprezie rowerowej. Oprócz porad jak i co trenować, dobrze byłoby wiedzieć co warto ze sobą na trasę zabrać, bo BBT bez wątpienia różni się od zwykłej długodystansowej wyprawy, a po co wozić zbędne kilogramy.

Taka wiedza może przyczynić się do tego, że akurat przed faktycznym startem ludzie nie będą mieli "pilnych" spraw do załatwienia  ;) i zdecydowana większość osób z zamieszczonej tutaj lisy jednak wystartuje i dojedzie do mety w wyznaczonym czasie.

Offline Mężczyzna roolez

• Miasto: Brodnica
  • Na forum od: 16.06.2011
« 13 Gru 2013, 20:42 »
bodziowaty, wiesz, co jest najbardziej potrzebne na BBT: dwa pełne bidony i serce do walki! Żarcie dostaniesz na PK!

Ale niech lepiej Wilk się wypowie...

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 13 Gru 2013, 21:19 »
Wilku - to nie jest lista uczestników, to jest oczywiste. Ciekawe jest po prostu kto z forum zgłosił się - to wszystko :)

Offline Mężczyzna Tomassac

• Miasto: Jámy (CZ)
  • Na forum od: 17.09.2012
    • na leżato
« 13 Gru 2013, 21:27 »
Ja mogę powiedzieć za siebie, że choć już po ukończeniu BBT 2012 wiedziałem, że chcę wystartować ponownie, to pewnie się jeszcze będe zastanawiał. Bo pewnie będzie i tak, że podczas przygotowań będzie jakiś kryzys: po co jechać, już raz byłem, ledwo się zmieściłem...
Co do jazdy BBT to polecam mieć nawigację GPS, nalepiej garmina, w która należy wgrać darmową mapę UMPpcPL. Ja przygotuję na podstawie śladu od organizatora trasę do wgrania do GPSa, w/g której bedzie można sie kierowć z 98% pewnością. Ważne jest też zapoznać się z odbiornikem, czyli przejechać z nim kilka wycieczek na takim trybie: trasa wyznaczona na kompie (nalepiej samemu) i wgrana do odbiornka. NIe warto brać GPSa jak się nie umie go obsługiwać. Ale jeżeli ktoś ma i umie, albo może pożyczyć i wcześniej obczaić to warto. Pozwala zaoszczędzić błądzeń.     

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 13 Gru 2013, 21:57 »
He, he - ktoś kto sprawnie posługuje się mapą odróżnia dużą skalę od małej :)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna TomiliDżons

• Miasto: okolice Żyradowa
  • Na forum od: 09.07.2012
« 13 Gru 2013, 23:25 »
A przerabiałem już takie akcje jak przejazd połowy Grecji z mapą 1:4mln, Mediolanu i Rzymu bez mapy, czy połowy Turcji po zupełnie innej trasie niż planowana

Czasem fajnie pojechać bez mapy, lub z jej słabą wersją, zawsze pojawi się jakaś niespodzianka, trafimy na coś ciekawego  :D
 Przypomina mi to historię z wyprawy do Rumunii - 3 lata temu, gdzie przeboje z mapą były nie z tej ziemi tzn. zgubiliśmy dwa razy mapę, a ok 500 km zrobiliśmy bez niej, bo nie było gdzie jej kupić. Mapa w Rumuni  to towar deficytowy  :icon_twisted: Sorry za oftop  ;) 

Offline Mężczyzna bodziowaty

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 07.01.2013
« 13 Gru 2013, 23:46 »
.... polecam mieć nawigację GPS, nalepiej garmina, w która należy wgrać darmową mapę UMPpcPL. Ja przygotuję na podstawie śladu od organizatora trasę do wgrania do GPSa, w/g której bedzie można sie kierowć z 98% pewnością. 

Zgadzam się z Tobą, wszystkie, a przynajmniej znaczną większość moich wycieczek planuję na mapie, o której piszesz. Przygotowaną trasę wgrywam do GPS eTrex Vista, który prowadzi mnie jak po sznurku  ;) Jadąc w ubiegłym roku z Cieszyna na Hel, już w domu wiedziałem którymi drogami chcę jechać, co chcę zobaczyć i gdzie się zatrzymać. GPS nie zawiódł mnie ani razu.

Może to jeszcze zbyt wczesne pytanie ale czy trasa podana na stronie BBT faktycznie idealnie pokrywa się z tą, którą trzeba przejechać? Pytam ponieważ, w tym roku rzeczywista trasa w Radlinie nie pokrywała się z tą, którą organizator podał na stronie maratonu (tak przeczytałem w relacjach uczestników tego maratonu)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 13 Gru 2013, 23:49 »
Ach Ci technicy. :D

Jak jechałem to jakoś nie miałem problemu z papierowa mapą a nawet musiałem wracać po ekipę z która jechałem bo nie orientowała się w terenie. ;)

Nie wiem czy będzie sie pokrywać, bo nie będę korzystał na 100% z nawigacji. Oczywiście jak wystartuję, bo jedyne co mnie  blokuje to brak funduszy.

Offline Mężczyzna aqu

• Miasto: Świdnik
  • Na forum od: 30.09.2013
« 14 Gru 2013, 13:21 »

1. Transatlantyk (Marek Piluch)
2. Memorek (Marek Miłoszewski)
3. Tomassac (Tomasz Kazański)
4. waxmund (Piotr Waksmundzki)
5. offensive_tomato (Marcin Adamczyk)
6. 4gotten (Daniel Szkudło)
7. yoshko (Łukasz Tymoszuk)
8. TomiliDżons (Tomasz Bronisz)
9. blondas (Krzysiek Dąbrowski)
10. bodziowaty (Bogusław Damek)
11. Freud (Paweł Sroczyński)                                                                             
12. eranis (Agnieszka Chojczak)
13. aqu (Artur Czerkawski)
Je­dyna wol­ność, to zwy­cięstwo nad sa­mym sobą.

Offline Mężczyzna tytan

• Na forum od: 26.01.2013
    • naszprychowani | blog
« 14 Gru 2013, 13:31 »
14. tytan (Paweł Kurach)

Czyli jeżeli wszystko dobrze pójdzie ~10% startujących będzie forumowiczami? ;]

A jak wygląda sprawa z noclegami? Trzeba brać ze sobą śpiwór i karimatę? I czy jedzenia dostarczonego na PK jest rzeczywiście wystarczająca ilość, żeby nie martwić się o ten aspekt?

A tak w ogóle ktoś ukończył ten wyścig na treku/góralu? Bo zakup szosy jeszcze przede mną...
« Ostatnia zmiana: 14 Gru 2013, 13:38 yoshko »

Offline Mężczyzna krajek

• Miasto: Kiekrz/ Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
    • O moich wyprawach rowerowych
« 14 Gru 2013, 13:42 »
14. tytan (Paweł Kurach)
15.krajek (Mateusz Krajewski)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum