Mam pytanie do doświadczonych BBtourowców.Co bierzecie ze sobą z bagażu? Jakie ciuchy, czy bierzecie śpiwór? Co bierzecie ze sobą, co zostawiacie w bagażu do odbioru na DPK? Znajomy mówił że przy poprzedniej edycji widział swój bagaż tylko raz jak jego bagaż wyjeżdżał z DPK i jechał do kolejnego.Z tego wynika że nie czekają na wszystkich zawodników na DPK aż dojadą i się doszpeją.
@Transatlantyk, oczywiście. Nawet dwie. Potem zapraszam na napoje nawadniające.
Cytat: szczepan w 24 Lip 2014, 11:53Mam pytanie do doświadczonych BBtourowców.Co bierzecie ze sobą z bagażu? Jakie ciuchy, czy bierzecie śpiwór? Co bierzecie ze sobą, co zostawiacie w bagażu do odbioru na DPK? Znajomy mówił że przy poprzedniej edycji widział swój bagaż tylko raz jak jego bagaż wyjeżdżał z DPK i jechał do kolejnego.Z tego wynika że nie czekają na wszystkich zawodników na DPK aż dojadą i się doszpeją.1. Zawsze miałem wszystkie rzeczy przy sobie, żeby uniknąć ew. komplikacji. Nic nie dawałem na DPK.2. Śpiwór - nie3. Noce w sierpniu mogą być chłodne, trzeba mieć jakieś długie spodnie i coś cieplejszego z długim rękawem, jakąś lekką kurtkę od deszczu.4. Cały bagaż mieszczę w torbie podsidłowej. Im mniej tego tym lepiej. Docenisz to na pierwszych pagórkach.
Jak rozwiązujecie kwestię ubrań i higieny ubraniowej? Strój rowerowy w czasie długiej jazdy już po jednym dniu śmierdzi, jest wilgotny od potu itp. Czy (i ile) zabieracie zapasowych kompletów i jak organizujecie kwestie prania?
Ja biorę 4 sakwy i 2 bagażniki tylko na ubranie, bo zmiana stroju na świeżo odprasowany komplet minimum 2 razy dziennie - to podstawa na trasie. Do tego oczywiście garnitur w worze nad sakwami, bo na mecie obowiązkowo trzeba wystąpić pod krawatem (wyjątkiem jest Waxmund, jako zwolennik Janusza Korwina-Mikke będzie miał muszkę)
Radek jechał z dwoma i dał radę. Moje wątpliwości budzi to jaki wpływ na tempo jazdy może mieć sakwa z 2-3kg zawartością, opory powietrza itp...