Autor Wątek: BB Tour 2014  (Przeczytany 53778 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: BB Tour 2014
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 28 Lip 2014, 14:03 »
Spoko spoko, nikogo nie chcę wychować :P

Tak jak pisałem, szukałem czegoś więcej, bo skoro od roku i tak bez wąsów byłeś, to wiele to nie zmieni jak kolejne kilka miesięcy będziesz bez nich ;) Ale chyba nic lepszego nie wymyślę i tak :P

Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 28 Lip 2014, 16:24 »
Jeszcze tylko ostatnia propozycja. Dostałem na PW pomysł żebyśmy sobie wybrali 'fryzurę' z poniższych w zakładzie ;)

Muszę przyznać, że podobał byś mi się w 'chin curtain ;)

Edit: coś się obrazek popsuł, ale tu nadal coś widać:
http://www.beards.org/styles.php
« Ostatnia zmiana: 28 Lip 2014, 19:34 Waxmund »
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna szczepan

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.12.2011
« 28 Lip 2014, 17:23 »
przerwę na chwilę te brodzie wynurzenia i zapytam się czy macie już ślad GPS tegorocznego BBtouru?
jak wygląda sprawa spania? czy na innych punktach niż DPK jest możliwość przekimania?
« Ostatnia zmiana: 28 Lip 2014, 17:30 szczepan »
pesymista to ten, który z dwojga złego wybiera oba...

www.halawojtowicz.pl

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 28 Lip 2014, 17:28 »
Fakt spania w innym miejscu zgłaszasz organizatorowi, jeśli to miejsce nie jest tożsame z trasą. Jak będzie cieplo to i w rowie czy na przystanku można pospać a po drugiej nocy to nawet możesz w czasie jazdy zasnąć. ;)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Lip 2014, 17:35 »
Nie sądzę bym dał radę 2 noce zerwać, raczej będę gdzieś potrzebował małego snu, stąd moje rozważania na ten temat. Wiadomo, że sporo będzie też zależeć od innych czynników: formy, niewyspania, pogody i na bieżąco trzeba będzie podejmować decyzję,

Tak się tylko zastanawiam, jaki jest sens spania np po 300 km w Bydgoszczy? Pierwsza noc nie jest przecież jakaś wybitnie ciężka, ot jak to nieprzespana noc. Zakładam, że niektórzy jadą ze strategią dwóch noclegów po 2-3 godziny (drugi raz w Iłży), ale czy wielu jest takich?

Gąbin to kilometr nr 486, wypadnie nad ranem/rano, więc tym bardziej nie powinno być wielu chętnych do spania tutaj.

Zapewne większość jedzie ze strategią zarwania pierwszej nocy, przejechania przez dzień do Iłży i tam jakiegoś noclegu i to wydaje się najbardziej rozsądne. Aczkolwiek jak słusznie zauważył Wilk - mogą pojawić się problemy z miejscem.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 28 Lip 2014, 18:32 »
Ja raczej będę spał w Ostrowcu. Mogę tam przygarnąć jedną osobę, ale jest warunek, że ten ktoś będzie jechał wtedy razem ze mną.
Bardzo trudno się już teraz na coś takiego umówić, trudno to przewidzieć. Dla mnie samego wielką zagadką jest o której będę w Ostrowcu.
Można nocować w dowolnym zajeździe po drodze, ale to już kosztuje.

Offline Kobieta eranis

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 30.01.2013
« 28 Lip 2014, 18:58 »
Kurcze, jak te noclegi kusząco brzmią... Prawie jak urlop jakiś czy co. Ja chyba wszystkie wykorzystam, w końcu zapłacone jest:) Biorę poduszkę i kołderkę, zastanawiam się nad jaśkiem... No i piżamka oczywiście, kapciuszki, ręcznik..
A co do zakładu Wilko-Waxowego - to może Wilk zgoli nogi jak przegra? A Wax hmm sama nie wiem - nie będzie mógł przekraczać średniej z jazdy powyżej 23 km/h? Ciężko będzie?

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 28 Lip 2014, 20:24 »
Ja raczej będę spał w Ostrowcu. Mogę tam przygarnąć jedną osobę, ale jest warunek, że ten ktoś będzie jechał wtedy razem ze mną.
Bardzo trudno się już teraz na coś takiego umówić, trudno to przewidzieć. Dla mnie samego wielką zagadką jest o której będę w Ostrowcu.
Można nocować w dowolnym zajeździe po drodze, ale to już kosztuje.
Chętnie pisałbym się na takie rozwiązanie, dobrze jechało mi się z Tobą na MP, ale jak już napisałeś może być ciężko to zaplanować. Za nocleg mógłbym się zrewanżować np wsparciem dętkowym. Zawsze mam ich kilka przy sobie  ;)
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 28 Lip 2014, 20:50 »
Chętnie pisałbym się na takie rozwiązanie, dobrze jechało mi się z Tobą na MP, ale jak już napisałeś może być ciężko to zaplanować. Za nocleg mógłbym się zrewanżować np wsparciem dętkowym. Zawsze mam ich kilka przy sobie  ;)

Tylko pamiętaj, że będziesz startował pewnie ze 30min za Transatlantykiem, będziesz jechał w słabszej grupie; tak więc to raczej mało prawdopodobne żebyś Marka jadącego tak, żeby swój rekord poprawić miał dogonić.

Jeśli Transatlantyk złapałby szybko ze dwie gumy, czego mu oczywiście nie życzę ;D, to jest jakaś szansa na dorwanie go na trasie  ;)
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 28 Lip 2014, 20:57 »
No, no, no :)  Zero kapci na BBT :) Chyba zmienię jeszcze opony przed startem. Poza tym zastosowałem do dętek mleczko, które podobno ma wulkanizować jakieś dziury w dętkach. Od MP nie miałem jeszcze ani jednego kapcia.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 28 Lip 2014, 20:58 »
Jeśli Transatlantyk złapałby szybko ze dwie gumy

To lepiej niech nie jedzie z Olem i niech Olo nawet o nim nie myśli!  ;D
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Lip 2014, 21:03 »
To lepiej niech nie jedzie z Olem i niech Olo nawet o nim nie myśli!  ;D

tak długo jak na MP Marek jechał ze mną, tak długo żadnego kapcia nie miał. No ale obawiam się, że ciężko mu będzie utrzymać moje tempo (celuję w 69 h 59 minut :D).
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum