Autor Wątek: BB Tour 2014  (Przeczytany 53721 razy)

Offline Mężczyzna roolez

• Miasto: Brodnica
  • Na forum od: 16.06.2011
Odp: BB Tour 2014
« 8 Gru 2013, 15:19 »
Nos się ułamał - to widać, ale ten wierzch - doklejałeś coś wcześniej czy poszycie się podarło?

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

rdklstr

• Gość
« 8 Gru 2013, 18:45 »
Nos się ułamał - to widać, ale ten wierzch - doklejałeś coś wcześniej czy poszycie się podarło?
Nic się nie łamało, poza śrubką do sztycy parę lat temu.To siodełko pierwotnie posiadało żel, który "zszedł" po 1-2 latach użytkowania. Widoczna łysinka z przodu, to brak pianki, która też gdzieś odpadła.

Ostatni raz jechałem na tym siodełku na zlot, potem kupiłem nowe, bo brat przejął ten rower.

Mimo strasznego wyglądu, było bardzo wygodne. Usiedziane ;)

Offline Mężczyzna roolez

• Miasto: Brodnica
« 8 Gru 2013, 19:50 »
Najważniejsze, że "usiedziane"! Zjeździłem już wiele siodeł i te drogie nie zawsze były najwygodniejsze. Obecnie ujeżdżam Selle bassano modular - z regulacją szerokości i jest dobrze! BBT przejechałem bez dyskomfortu, jak i wiele innych kilkuset kilometrowych wypadów.
Do dobrego siodła potrzebne są też i dobre spodenki - polecam jakieś Castelli, Campagnolo ale raczej te droższe modele. Ich jakość czuć tak naprawdę dopiero po kilkuset kilometrach przejechanych "na raz".

Ciekawy jestem "siodełkowych" doznań uczestników MRDP.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 8 Gru 2013, 20:04 »
http://www.waxmund.pl/mrdp/

Idealnie sprawdził się też Brooks Flyer. Jestem przekonany, że na żadnym innym siodełku nie dałbym rady tyle usiedzieć w tak spokojnym tempie w trakcie ostatnich 5 dni, nie czując przy tym prawie bólu.

Wilku, powiedziałem że szału nie ma, bo zwiększyła mi się już poprzeczka komfortu odkąd na Flyerze jeżdżę ;) Przyzwyczaiłem się, że po prostu w ogóle nie boli. A przy trybie MRDP czy BBT całkiem bezboleśnie to się chyba nie da :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Tomassac

• Miasto: Jámy (CZ)
  • Na forum od: 17.09.2012
    • na leżato
« 9 Gru 2013, 14:33 »
Pojawił się regulamin:
http://www.1008.pl/#!regulamin/cuud
Ważna zmiana: limit czasu: 70 h
Wpisowe: do 30.3. 560 zł, po 30.3. 660 zł.
"W związku z tym , że w 2014 limit startujących wynosi 150 zawodników. O starcie decyduje kolejność dokonania wpłaty."

Offline Mężczyzna TomiliDżons

• Miasto: okolice Żyradowa
  • Na forum od: 09.07.2012
« 9 Gru 2013, 14:43 »
Sporo kosztuje udział w BBTourze, jeśli brać jeszcze pod uwagę, zrobienie kwalifikacji- to taki start w maratonie Włocławskim ( 480 km/24 h), który kosztuje 65 zł ( limit startujących to 40, a chętnych jest dużo, dużo więcej) to  koszt udziału w imprezie "1008 km przez Polskę"  robi się bardzo duży, przy uwzględnieniu takich dupereli jak: dojazd i powrót z maratony właściwego/kwalifikacyjnego to pewnikiem 900 zł trzeba liczyć...

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 9 Gru 2013, 15:04 »
teoretycznie zostały już tylko 4 miejsca. Widać duże zainteresowanie tą imprezą. Oczywiście, pewnie nie wszyscy co muszą zdobędą kwalifikacje. Zapewne też kilka osób nie wystartuje z innych powodów.
Limit zmniejszony o dwie godziny. Niby to niewiele, ale...
« Ostatnia zmiana: 9 Gru 2013, 15:18 4gotten »
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Tomassac

• Miasto: Jámy (CZ)
  • Na forum od: 17.09.2012
    • na leżato
« 9 Gru 2013, 15:06 »
Wpisowe podrożało bardzo: 390 PLN w 2012 560 PLN w 2014.
Zmiana limitu czasu jest dla mnie zaskoczeniem. Czyżby było za łatwo wiec trzeba dodkręcić śrubę?   

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 9 Gru 2013, 15:09 »
teoretycznie zostały już tylko 4 miejsca.

Cytat: 'Robert Janik"
Martwię się klubowiczami co nie sprawdzają netu. Pod koniec tygodnia obdzwonię chłopaków bo mają pierwszeństwo

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
« 9 Gru 2013, 15:20 »
W sumie jakbyś pojechał na własną rękę i policzysz koszt przejazdu, wsparcie lekarza, oraz wszelkie inne kryteria, to też może Cię to tyle wynieść. To jest całkiem rozsądna kwota. Logistycznie to są 3 dni a nie 1. To nie jest też impreza charytatywna. Trzeba się umieć dzielić radością i pieniędzmi ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 9 Gru 2013, 16:14 »
Trzeba uwzględnić, że w we wpisowym masz świetnej jakości strój, i żarcie na 2-3 dni (zależy ile jedziesz). Wpisowe nie jest wygórowane.
Taki Paryż-Brest-Paryż jest kilkukrotnie droższy...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 9 Gru 2013, 16:42 »
jak dla mnie mogłaby być opcja do wyboru: wpisowe ze strojem lub bez. Nie każdemu być może zależy na stroju. Osobiście mógłbym się obyć bez niego.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna TomiliDżons

• Miasto: okolice Żyradowa
  • Na forum od: 09.07.2012
« 9 Gru 2013, 17:35 »
Trzeba uwzględnić, że w we wpisowym masz świetnej jakości strój, i żarcie na 2-3 dni (zależy ile jedziesz). Wpisowe nie jest wygórowane.
Taki Paryż-Brest-Paryż jest kilkukrotnie droższy...

Masz racje, impreza nie jest charytatywna, ale jak ktoś wyżej zauważył - wpisowe poszło do góry, a tego nie da się ukryć. Nie mam pojęcia ile kosci start w PBP, ale nie dziwię się że dużo, dużo więcej - przecież to  Zachód - a tam wszystko jest droższe  ;D
Kusił mnie start w przyszłym roku, ale chyba nie dam rady zdobyć kwalifikacji, a i miałbym spory problem z kasą, bo na przyszły rok szykuje się całe multum wydatków. Nie mam pojęcia ile kosci start w PBP, ale nie dziwię się że dużo, dużo więcej - przecież to  Zachód - a tam wszystko jest droższe  ;D
A co do stroju, to jest oczywiście fajny, ale chyba nie najważniejszy.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: