Autor Wątek: BB Tour 2014  (Przeczytany 53726 razy)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Odp: BB Tour 2014
« 9 Gru 2013, 21:58 »
Zastanawiam się nad tym - gdyby znalazło się kilka takich osób, to mogłoby być całkiem sympatycznie.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
« 9 Gru 2013, 22:27 »
...
« Ostatnia zmiana: 4 Mar 2014, 15:15 Gallicjanin »

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
« 9 Gru 2013, 22:54 »
Freud, ale tu chodzi o to by poczuć ten klimat wyścigu na dużym dystansie, przejechanie kawałka trasy z uczestnikami BBT to nie to samo, a jazda za friko na doczepkę też pewnie się nie uda bo z bufetów wówczas korzystać nie powinieneś a jak zajdziesz do sklepu to zgubisz grupę. Po kosztach można oczywiście pojechać całą trasę; tak jak pisał Michał za 2 stówy w dowolnym terminie, samotnie albo zbierzesz grupę do takiej jazdy, myślę że minimum kilkanaście osób - bo jeśli to ma mieć formę wyścigu to i tak nastąpi naturalny podział względem preferowanego tempa jazdy, ale tu dochodzimy do tego że de facto organizujesz swój prywatny BBtour.

Offline Mężczyzna TomiliDżons

• Miasto: okolice Żyradowa
  • Na forum od: 09.07.2012
« 9 Gru 2013, 23:32 »
ale tu dochodzimy do tego że de facto organizujesz swój prywatny BBtour.

To jeśli tak by się stało, to ja z chęcią się przyłącze w okolicach Żyradowa/Grójca, i jak da radę to pociągnę do samego końca     ;)  Czasu jeszcze trochę jest, więc się zobaczy, czy faktycznie powstanie alternatywny BBTour  :lol:

rdklstr

• Gość
« 9 Gru 2013, 23:39 »
a jak zajdziesz do sklepu to zgubisz grupę.

Jak się zna trasę i ma się orientację lub doświadczenie to jaki problem?

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 9 Gru 2013, 23:43 »
W tym, że w grupie jedzie się szybciej?
Wracam do jeżdżenia.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.
« Ostatnia zmiana: 10 Gru 2013, 00:50 Wilk »

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 10 Gru 2013, 01:01 »
Serio?

Jechałem ostatnio w audaxowej imprezie, w której liczba miejsc była ograniczona do 40 ze względu na pojemność domu organizatora - w planie miała być tam kolacja. Jechało z nami kilka osób które nie załapały się na limit, bez wpisowego, całą długość trasy, korzystając z jedzenia na przystankach i jadąc równo z innymi. Nawet koniec końców zmieściły się na kolacji.

Nikt im złego słowa nie powiedział, absolutnie nikt nie miał pretensji, atmosfera była zupełnie zwyczajna. A że nie dostały medalu, czy nie mogą sobie tego wpisać w audaxowy licznik? Dosyć pomijalna strata.

Offline Mężczyzna Freud

« 10 Gru 2013, 01:02 »
Znaczy ja nie pod kątem kasy. Mnie po prostu nie kręci klasyfikacja. Zastanawiałem się nad innym terminem, ale wtedy nie będzie rywalizacji i jazdy w grupie, co jednak jest dla mnie dodatkową atrakcją.

@Wilk - w zasadzie mam gdzieś jak to będzie postrzegane. Raczej nie chciałbym przeszkadzać regulaminowo :)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 10 Gru 2013, 01:09 »
Ludzie,
Czy zawsze musimy kombinować? Ktoś wpadł na pomysł, zorganizował to po raz pierwszy, drugi kolejny, rozpromował, zbudował markę. I chce zarobić nieco pieniędzy, Jego święte prawo, produkt jak każdy inny - nigdy nie obiecywano, że jest to przedsięwzięcie niekomercyjne.
Jeśli chcemy korzystać z tego, co stworzono to uczciwie jest zapłacić wpisowe. Nie szukajmy kruczków, obejść, nie wiem czego jeszcze, to po prostu niesmaczne, takie niskie.
A przejechać w innym terminie nikt nie broni, trasa jest po drogach publicznych, powszechnie znana.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Freud

« 10 Gru 2013, 01:52 »
Zbyt dalekie wnioski wyciągasz. Nie zapędzaj się Wilk ;)
Ach - zapomniałem, że Ty tak zawsze :D

Wilk, aby jednak uspokoić Twoje nerwy to wyjaśnię Ci co miałem na myśli:
dla mnie samo przejechanie tego dystansu to byłby sukces, bo nie jestem wyjadaczem kilometrów :D O rywalizacji, która da mi jakiekolwiek rozsądne miejsce nie mam w takim kontekście co pomarzyć, a więc i klasyfikacja końcowa nie jest dla mnie istotna. Pierwsze miejsce od końca to zawsze coś ;)
Jadąc bez klasyfikacji na pewno nie chciałbym nikomu zawadzać w zdobywaniu grantów a już na pewno nie rzucałbym się na to, co przygotował organizator. Nie widzę nic złego w takiej formie przejechania całości. Dlatego też nie interesowałoby mnie co ktoś o mnie myśli.

Miałbym do tego więcej takie luźne podejście jak opisuje Alek.

Offline Mężczyzna offensive_tomato

• Miasto: Mszczonów
  • Na forum od: 26.07.2011
« 10 Gru 2013, 08:18 »
Jadąc bez klasyfikacji na pewno nie chciałbym nikomu zawadzać w zdobywaniu grantów a już na pewno nie rzucałbym się na to, co przygotował organizator. Nie widzę nic złego w takiej formie przejechania całości. Dlatego też nie interesowałoby mnie co ktoś o mnie myśli.

Sama obecność na trasie tak jadących osób może wzbudzić mieszane uczucia. Wcale nie musisz nikomu przeszkadzać żeby spotkać się z wrogimi komentarzami i ostrą reakcją co poniektórych osób. Na ostatnim Radlinie była sytuacja trochę podobna do tej, o której mowa. Jakiś gość, chciał przejechać w małej grupce zawodników jedno okrążenie. Sytuacja szybko zrobiła się nieprzyjemna, nie bardzo im się spodobał jego pomysł i kazali mu …………., szybko opuścił go zapał do dalszej jazdy.

Osobiście nic nie mam do takiego przejazdu, ale nie do końca go rozumiem, takie trochę lizanie lodów przez szybkę. Niby jedziesz, kilometry trzaskasz, zmęczenie prawdziwe, ale coś umyka. A kasa którą trzeba wydać na dojazd na start, opłata za nocleg, żarcie którego pochłania człowiek naprawdę dużo na trasie plus koszty związane z powrotem będą wciąż niemałe, nie ma szans żeby wyrobić się ze wszystkim w wspomnianych wcześniej 200 zł.

Nikomu chyba nie pasuje koszt takiej imprezy, ale z biegiem czasu wydatek mniej boli a satysfakcja pozostaje.

Ludzie,
Czy zawsze musimy kombinować? Ktoś wpadł na pomysł, zorganizował to po raz pierwszy, drugi kolejny, rozpromował, zbudował markę. I chce zarobić nieco pieniędzy, Jego święte prawo, produkt jak każdy inny - nigdy nie obiecywano, że jest to przedsięwzięcie niekomercyjne.

Z tego co wiem to organizator na tym nie zarabia ani gorsza.

Offline Mężczyzna Freud

« 10 Gru 2013, 09:24 »
@offensive_tomato dzięki za info. O taką pinię mi chodziło.
W świetle tego co mówisz start poza klasyfikacją faktycznie nie ma sensu.

Sorry Wilk - po prostu Twoje zdanie jest dla mnie niemiarodajne. Odstajesz od standardów w sposobie wyrażania się.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: