Autor Wątek: Dyskusje o DDR i tematach okolicznych  (Przeczytany 19034 razy)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Klepnięcie - nie klepnięcie. Nie twoje - nie tykaj - albo przygotuj się na reakcję. Kolega przygotowany nie był. I to nie ma żadnego związku z moją oceną jazdy czy reakcji pasażera.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Jeśli bić to przede wszystkim drogie samochody :P Widać, że ludzie jeżdżący rzęchami są bardziej agresywni, a taki w lepszym samochodzie boi się, że coś mu się urwie ;) Oczywiście bicie należy stosować jedynie w skrajnych sytuacjach, np. facet z drugiego filmiku sam się prosi.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
Jeżeli był w stanie dotknąć samochód to znaczy, że był bliżej, niż 1 m a prędkość była spora. Kierowca naraził życie rowerzysty, a rowerzysta klepnął w samochód. Nie szkoda róż, gdy płoną lasy.

Kierowcę przykładnie ukarać za spowodowanie zagrożenia w ruchu, a pasażera za napaść i spowodowanie zagrożenia w ruchu - wypchnął rowerzystę na przeciwległy pas ruchu, coś go mogło potrącić..
« Ostatnia zmiana: 23 Cze 2014, 21:24 wikrap1 »

Offline Mężczyzna wallace

• Miasto: okolice otwocka
  • Na forum od: 13.11.2012
Wikrap1 ''nie szkoda róż , gdy płoną lasy ''  :P

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Jeżeli był w stanie dotknąć samochód to znaczy, że był bliżej, niż 1 m a prędkość była spora.

Jeżeli dał radę klepnąć, to prędkość raczej nie mogła być spora.

• Wyprawy młodej pary
Rowerzysta też wolno nie jechał. A samochód duży.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

• Wyprawy młodej pary
Też bym poszedł. Baranów trzeba upubliczniać i piętnować, co by inni nie czuli się tak pewnie ;)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
Mało nam nie zabili naszej gwiazdy telewizyjnej. Bo to gwiazda, prawda? I telewizyjna?

http://www.plotek.pl/plotek/1,111483,16263676,Awanura_na_drodze_z_udzialem_Macieja_Dowbora__Mamy.html#BoxSlotI3img

Jechałem środkiem pasa, mam do tego prawo, jeśli pobocze nie nadaje się do jazdy.
Na tym odcinku drogi nie ma ścieżki rowerowej. Brakuje mi do niej 3 km, te 3 km to jest męka.
Sytuacja jest taka, że człowiek ma tętno 200, chciałem mu uświadomić, co zrobił.
Fakty są takie, ze kierowcy często wyprzedzają rowerzystów, można nogę połamać, można zostać zepchniętym z drogi.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Budowana ścieżka przy ul. Mogilskiej w Krakowie. :icon_smile2:
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna menel

• Na forum od: 25.03.2012

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Niektórzy to mają problemy:
I nie znają przepisów!
Po chodniku rower się prowadzi, jedynym wyjątkiem jest jazda z dzieckiem poniżej 10 roku życia :P
Pan Policjant w odpowiednim miejscu rozwiązuje taki problem przy pomocy kwitków z kwotą 50zł + ew odsetki od %. To dopiero demotywator!
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
I nie znają przepisów!
Po chodniku rower się prowadzi, jedynym wyjątkiem jest jazda z dzieckiem poniżej 10 roku życia :P
Pan Policjant w odpowiednim miejscu rozwiązuje taki problem przy pomocy kwitków z kwotą 50zł + ew odsetki od %. To dopiero demotywator!

Jeszcze można po chodniku rowerem jechać przy "złej" pogodzie.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna menel

• Na forum od: 25.03.2012
I nie znają przepisów!

Jakby się trzymać ściśle przepisów to DDR wcale się nie kończy. A jeżeli przyjmiemy że się kończy to mamy prawo w ogóle na nią nie wjeżdżać tylko jechać jezdnią.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum