Autor Wątek: Dyskusje o DDR i tematach okolicznych  (Przeczytany 19029 razy)

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
Samorządowiec zrobił przetarg, dostał komplet znaków i gdzieś je musiał postawić, żeby nie było niegospodarności  ;D

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
Na ogół ludzie zajmujący się projektowaniem oznakowania oraz akceptacją tychże ostatni raz na rowerze jeździli tuż po "komunii" :)
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
można by ich na tę ścieżkę puszczać bez kasku ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
Wiesz Elizium, że to nic nie da ale zdradzę Ci jeszcze jedną tajemnicę branżową - są jeszcze w naszym kraju projektanci bez prawa jazdy :D - pomyśl jak oni muszą błądzić we mgle :D Tylko teoria - zero empatii uczestnika ruchu :D

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
Tak jak asfaltowy szeroki DDR ciągnący się przez wiele km, pozwalający bezstresowo śmigać przez pół miasta, to wspaniała sprawa, tak wszystko da się spier*. A czasami ważniejsze jest ile km dróg jest na papierze, niż czy to ma jakikolwiek sens.

Np. na mojej wsi wymalowali na odcinku 2km kilka przejść dla pieszych w poprzek głównej drogi. Powoduje to, że z większości uliczek nie można legalnie wyjść i od razu przejść na chodnik, bo w promieniu 100m są pasy i po nich prawy obywatel powinien przechodzić. Dodam, że była to szopka przedwyborcza. Ktoś chciał pokazać chyba, że troszczy się o mieszkańców, a tak na prawdę zrobił im pod górkę (tylko może większość nie wie, bo nie zna przepisów).

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Powoduje to, że z większości uliczek nie można legalnie wyjść i od razu przejść na chodnik, bo w promieniu 100m są pasy i po nich prawy obywatel powinien przechodzić.

Jeśli uliczki, o których piszesz, tworzą skrzyżowanie, to wcale nie trzeba drałować do przejścia.

2. Przechodzenie przez jezdnię poza przejściem dla pieszych jest dozwolone, gdy odległość od przejścia przekracza 100 m. Jeżeli jednak skrzyżowanie znajduje się w odległości mniejszej niż 100 m od wyznaczonego przejścia, przechodzenie jest dozwolone również na tym skrzyżowaniu.

• Wyprawy młodej pary
Znałem ten przepis, ale droga gruntowa z drogą główną asfaltową z tego co wiem nie tworzy skrzyżowania, więc ten kruczek niestety nie działa.

Offline Mężczyzna barz

• Miasto: Beskid Niski/Kraków
  • Na forum od: 12.06.2013

Nie wiem czy w dobrym temacie (może raczej humor....? :-) ), ale pamiętam że kiedyś się pojawiła taka propozycja na forum
« Ostatnia zmiana: 17 Lut 2015, 20:44 barz »

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
Mi taki sprzęt  by się przydał na spacerowiczów na ścieżkach w tym straż wieśniacką D:

• Wyprawy młodej pary

Stolica Polski, skaranie boskie. Samochody blokują chodniki, a piesza masa lezie po czym popadnie. Internauci na YT tłumaczą, że przecież na chodniku by się nie zmieścili i by się poobijali ;D

Obawiam się, że niedługo kierowcy zaczną się nie mieścić na ulicach i z powodu korków wyjadą na chodniki i drogi rowerowe. Pierwsze przypadki w Łodzi już widziałem. Strach się bać co to będzie, jak się ludzie przestaną mieścić.. Przeludnienie!!

RDK

• Gość
Obawiam się, że niedługo kierowcy zaczną się nie mieścić na ulicach i z powodu korków wyjadą na chodniki i drogi rowerowe.

Co prawda niezbyt często, ale napotykam się na takie sytuacje, odkąd ruszyłem na pierwsze wyprawy ;)

Offline Mężczyzna tomek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
Dobre  ;D górników ani rolników nie trzeba
czym tak trąbisz ?

• Wyprawy młodej pary
To nie mój film na szczęście :P Ale miałem podobną sytuację gdzieś przed Kołobrzegiem. Tylko tam musiałem karnie toczyć 2 koła, bo był to ciąg pieszo-rowerowy z pierwszeństwem pieszych.. Chyba przez Sudety się szybciej przebiliśmy, niż przez te ciągi ;D

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Na wielu odcinkach jako pieszy ogóle bym nie wiedział, że to coś po czym jedzie autor filmu to jest DDR.

• Wyprawy młodej pary
Nawet przy słabym oznakowaniu - jako miejscowy człowiek, chodzący co tydzień do tego samego kościoła, można się zorientować, że tam jest DDR  ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum