Autor Wątek: Dyskusje o DDR i tematach okolicznych  (Przeczytany 19043 razy)

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Będę pewnie kontrowersyjny, ale dla mnie to jest czyste buractwo, ,co ten rowerzysta wyprawia. Specjalnie poczekał aż ludzie wyjdą z kościoła, żeby uzyskać większą oglądalność. Jeszcze lepiej niech pod Stadionem Narodowym po meczu albo koncercie spróbuje na ddr trąbić na ludzi. Dostałby w michę i tyle by skorzystał. Jak mu tam było ciasno, dlaczego nie jechał jezdnią? Jezdnia tam, to normalna ulica, nie trasa szybkiego ruchu z tirami. Nie! On musiał pokazać jakimi kutasami potrafią być rowerzyści. Przez takich buraków mamy złą opinię i u pieszych i u kierowców. Nie potrzeba jeszcze takimi zachowaniami dodatkowo antagonizować pieszych - rowerzystów - kierowców. A autor filmiku dla chwili wątpliwej internetowej sławy napuszcza na siebie dwie grupy ludzi i puszy się z dumy, ile to kliknięć, okejek, lajeczków, łapek w górę i jaka zażarta toczy się dyskusja. Żenada.
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
No cóż, żeby zaistnieć na jutubie, trzeba być przynajmniej kontrowersyjnym, niemniej jednak kultura poruszania się po DDR i chodnikach jest pochodną kultury osobistej, stanu infrastruktury i przyzwyczajenia. Tu brakło wszystkiego po trochu.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
czekaj Yurek, więc żeby nie być burakiem miał
a) nie jeździć tamtędy w czasie, gdy ludzie wychodzą z kościoła,
b) zjechać na jezdnię i wspomóc Skarb Państwa za pomocą dobrowolnego przyjęcia mandatu za jazdę po jezdni w miejscu, gdzie tego mu nie wolno.

Tak to widzisz?

Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
yurek55. Prawdziwym burakiem a znając białołęckich radnych zapewne słoikiem był osioł który tą ścieżkę umieścił na Strumykowej i Ordonówny.
Na odcinku 150 metrów jest tam duże gimnazjum, kościół i biedronka.

Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
O kurcze, umiesz w jednym zdaniu wyrazić tyle pogardy:) (burak, osioł, słoik).
Chociaż zgodzę się, że tu połozenie tej scieżki jest najgłupsze.

A autor filmiku dla chwili wątpliwej internetowej sławy napuszcza na siebie dwie grupy ludzi i puszy się z dumy, ile to kliknięć, okejek, lajeczków, łapek w górę i jaka zażarta toczy się dyskusja. Żenada.

Mniej wiecej też tak to widzę i nie zapałałam sympatią do autora.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna maciek.klenczon

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 25.12.2014
Czegoś chyba nie rozumiem. Przecież po prawej stronie widać chodnik, który jest właśnie dla pieszych. Nie bronię w tym przypadku tego rowerzysty ale przecież od tego jest chodnik aby piesi mogli się nim poruszać. Ten film ( przyp. przy kościele ), niestety utwierdza mnie w przekonaniu, że przy planowaniu DDR należy fizycznie oddzielać rowerzystów od pieszych. W innym przypadku robi się ciąg rowerowo-pieszy. Swego czasu w pasie nadmorskim w Gdańsku droga rowerowa praktycznie nie była oddzielona od ruchu pieszych i nie dość, że wszystko sie mieszało to jeszcze dochodziło do ogromnej ilości zdarzeń drogowych rower-pieszy. Ktoś poszedł po rozum do głowy i obecnie piesi od rowerzystów oddzieleni są szerokim pasem zieleni. Takie rozwiązanie znacznie poprawiło bezpieczeństwo, zarówno rowerzystów jak i niechronionych uczestników ruchu, jakimi są piesi. Niestety u nas, jeśli fizycznie czegoś nie zabronimy, to znakami drogowymi czy też rozmalowaniem na jezdni nic nie jesteśmy w stanie osiągnąć. Dotyczy to pieszych, rowerzystów i kierujących samochodami. Smutna prawda ...

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
O kurcze, umiesz w jednym zdaniu wyrazić tyle pogardy:) (burak, osioł, słoik).

Zgadza się bo o ludziach z mojego ratusza mam jak najgorsze zdanie. A fragment gdzie ludzie  wprost z kościoła wchodzą na ścieżkę jest tylko jednym z wielu. Gdyby Pan rowerzysta włączył kamerkę 20 sekund wcześniej to widać by było jak przejeżdża obok gimnazjum. Więc wesoło na tym odcinku jest przez cały tydzień.
Miało być światowo, dzieci miały mieć ścieżkę prowadzącą do szkoły, ale jak to u nas często bywa zabrakło wyobraźni i wyszło jak wyszło.
Za podpisanie się pod takim projektem powinno się stosować karę chłosty. Publicznie na gołą d.  :)
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Autor filmu swoim zachowaniem nie wzbudził u mnie sympatii, a wręcz niechęć.
Dla mnie prosta sprawa, wybrałbym inną drogę.
« Ostatnia zmiana: 25 Lut 2015, 15:50 Mariusz »
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

RDK

• Gość
Nie znam autora, jego sposobu myślenia, więc nie koloruję go swoimi przemyśleniami  ;)

Offline Mężczyzna Pedro

• Miasto:
  • Na forum od: 19.01.2014
Warto rozważyć:
http://wrower.pl/prawo/taryfikator-mandatow-dla-rowerzystow,2165.html
http://wrower.pl/prawo/pieszy-na-drodze-rowerowej,3183.html
Dodatkowo gdyby rowerzysta jechał tam po jezdni i został potrącony przez samochód z winy kierowcy samochodu, to jego zakład ubezpieczeń uchylałby się od wypłacenia rowerzyście odszkodowania...
« Ostatnia zmiana: 25 Lut 2015, 13:32 Pedro »

• Użytkownik forum
Nie no oczywiście, on musiał tam jechać własnie wtedy, trabić na wiernych i niewiernych rodaków, nagrać i wrzucić, co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości, bo inaczej jasne ze potrąciłby go samochód, zapłaciłby mandat, odeszła by od niego dziewczyna lub chłopak a z pracy/uczelni  by go wyrzucili. :D A tak - wieczna chwała, 1000 lajków i sława zgodnie z przepisami. :D Alleluja i do przodu!

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
zdaje się, że post martwej to był sarkazm...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Napisałem, że będę kontrowersyjny i się sprawdziło. A cham na rowerze, jest po prostu chamem popisującym się klaksonem.
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna JUREK

• Na forum od: 21.11.2011
 Martwa do kogo się uśmiechasz?  :)

• Użytkownik forum
zdaje się, że post martwej to był sarkazm...

Drogi Szerloku! :D

Nie no, oczywiście, dopuszczam wersję, że jest to roznosiciel pizzy, własnie wiózł gdzies pizzę, był w pracy, spieszył się, a tu masz, bydło jakieś; mógł tez oczywiście wieźć na bagażniku ciężarną żonę do szpitala, w takim przypadku oczywiście powinien nagrać, wrzucić i pokazać światu, by świat się słusznie oburzył.
« Ostatnia zmiana: 25 Lut 2015, 22:21 martwawiewiórka »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum