Autor Wątek: Dyskusje o DDR i tematach okolicznych  (Przeczytany 19026 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Możesz jechać w kasku. :)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Widziałeś te tablice? Chyba wezmę od dziadka z Wehrmachtu...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Widziałeś te tablice? Chyba wezmę od dziadka z Wehrmachtu...

jeżeli udałoby Ci się zrobić smeiszny filmik, jak kolesiowi z NY...:D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
ha! mógłbym wtedy być prawdziwym chamem i burakiem, a nie tylko takim z nazwy...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna milominder

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 09.03.2014
by paszkwil napisany w gazecie z Konstantynowa

w Kansas City nazwa zobowiązuje- to rowerowy baaardzo dziki zachód :-/
Wybór spory, więc zapytam: co chciałbyś napiętnować tam w pierwszej kolejności?
pozdrawiam,
Paweł

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Coś w tym stylu:

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
No własnie o tym filmiku pisałam.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
I to pomogło?

Pomogło. SM wystawiła mandaty, Zarząd Dróg wystawił słupki.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Możesz jechać w kasku. :)

i w odblasku....
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
w Kansas City nazwa zobowiązuje- to rowerowy baaardzo dziki zachód :-/
Wybór spory, więc zapytam: co chciałbyś napiętnować tam w pierwszej kolejności?
Napisałem tak, żeby osoby z poza województwa miały szansę wiedzieć o co chodzi ;)

W pierwszej kolejności napiętnuję oznakowanie DDRów wzdłuż Zgierskiej po północnej stronie centrum. Mam pisma na to, że przyznali, że jest do d* (była komisja z Łodzi itd.) i obiecali poprawę. Jednak po licznych obietnicach Pana Marka Kopiasa z GDDKiA do tej pory nie rozpisali przetargu, a burdel jest jak jest. I na podstawie pism, które dostałem myślę, że mam prawo bez konsekwencji, zgodnie z prawdą, nazwać Pana Marka kłamcą.

Masz rację, że tam jest kiła i mogiła i w sumie nie wiadomo do czego się przyczepić (bo tak duży jest wybór). Tam trzeba chyba zacząć Masę Krytyczną. Metoda mocno kontrowersyjna, ale chyba jednak odnosząca powoli skutki w innych miastach. Poza tym - MK można zrobić kulturalnie, bez nadmiernego blokowania skrzyżowań itd.

RDK

• Gość
i obiecali poprawę

Najważniejsze, to pytać DO KIEDY zamierzają spełnić obietnice, i czy w trakcie trwania swojej kadencji ;) Bez tego nie możesz nazwać kogoś kłamcą dopóki nie zemrze. Co najwyżej oszustem  ;)

Jak się przyjrzysz, politycy składają obietnice, ale rzadko mówią o konkretnych terminach.

• Wyprawy młodej pary
Terminy były. "W 2014 przy dobrych warunkach pogodowych" uważam za termin niedotrzymany. Nie sądzę też, aby przez cały rok warunki pogodowe nie pozwalały na malowanie. A w kolejnych pismach wyjaśniono mi, że przetargu nie będzie, bo nie mają na to pieniędzy ::) Czaicie, GDDKiA budująca autostrady itd. nie ogarnia hajsu na 2 puszki farby i kilka znaków ::)
« Ostatnia zmiana: 28 Lut 2015, 10:00 wikrap1 »

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Po raz trzeci i ostatni.
Art. 71 KW + "do wiadomości" i farba zaraz się znajdzie.

Offline Mężczyzna milominder

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 09.03.2014

Masz rację, że tam jest kiła i mogiła i w sumie nie wiadomo do czego się przyczepić (bo tak duży jest wybór). Tam trzeba chyba zacząć Masę Krytyczną. Metoda mocno kontrowersyjna, ale chyba jednak odnosząca powoli skutki w innych miastach.

Może i coś w tym jest, bo podstawowym problemem jest chyba w Konstantynowie podejście do tematu wszystkich od góry do dołu.

Władze przy okazji remontów zbudowały baumociągi, pochwaliły się kilometrami i koniec tematu. Usprawnienia ich nie interesują. Za wysokie krawężniki, znikająca miejscami DDR, brak przejazdu rowerowego przez małe skrzyżowanie ze światłami (DDR jest przed i za) to nie ich problem, bo kasę trzeba wydać, a w sprawozdaniu liczy się jedynie propagandowe wybudowano x km dróg rowerowych.

To małe miasteczko i kierowcy lokalni świetnie powinni wiedzieć gdzie są DDR-y. Tłumaczenie że nie wiedzieli, nie widzieli i zarobieni są do mnie nie trafiają; droga wzdłuż Lutomierskiej jest wiecznie zastawiona tymi co nie nauczyli się parkować równolegle, na skrzyżowanie z DDR wzdłuż Łaskiej wiecznie ładuje się ktoś z podporządkowanej i zatrzymuje przed jezdnią dla samochodów blokując przejazd rowerowy itd.

Policja która nie zwraca uwagi na auta zaparkowane na DDR czujnie wykorzystuje inny kłopot:
Wzdłuż Łódzkiej nie ma DDR, ruch o ograniczeniu 50km, więc powinno się jeździć jezdnią. Sęk w tym, że jest tam duży ruch ciężarowy (bliska strefa ekonomiczna), jezdnia wąska i niecierpliwe ciężarówki (i sporo osobówek) wyprzedzając rower dociskają go do wysokiego krawężnika. Rowerzyści "o słabych nerwach" korzystają z biegnącego obok szerokiego chodnika, który ma chyba najmniejsze w Polsce pokrycie pieszego/kilometr kwadratowy. Nie jest wygodny do jazdy rowerem, ponieważ przy każdym dojeździe do posesji obniża się o dobre 20cm i po kilku metrach znowu tyleż w górę, ale zawsze bezpieczniej niż na asfalcie obok. Nikt tam nie jeździ szybko bo się nie da, widywałem tam wyłącznie takich rowerzystów, którzy w dużym ruchu mogliby czuć się mocno niepewnie (babcie z siatami czy dzieciaki itp).
Tutaj policja przypomina sobie o rowerzystach i kilka razy widziałem takie przysłowiowe babcie spisywane za jazdę po chodniku (zazwyczaj w zasięgu wzroku żadnego pieszego na chodniku o długości kilkuset metrów). Kiedyś widziałem policjantów w insignii, do których dopiero po chwili dotarło że właśnie minęli bandytę na rowerze jadącego po chodniku. Wrzucili koguta, zawrócili i pomknęli z orkiestrą, bo jeszcze bym im na tym składaku uciekł.
pozdrawiam,
Paweł

• Wyprawy młodej pary
U cholera. Łódzką często jeździmy. I z opisanych wyżej przyczyn - często po chodniku. Na jezdni czuję się pewnie, dziewczyna również, ale jak nie zalega śnieg, nie spieszymy się itp. to nie będziemy chamami - nie ma sensu utrudniać ruchu..
Polizei kilka razy mijana i nie było żadnej draki.

Co do tego odcinka - zgłaszałem propozycję C16+T22 na tym chodniku, żeby można było po nim legalnie jechać (ale bez przymusu). Dostałem tylko pisma świadczące o tym, że nie wiedzą o czym do nich mówię, argumentowali, że się nie da, podając warunki pod DROGĘ ROWEROWĄ. Na moje wyjaśnienia, że C16+T22 pod to nie podpada stwierdzili, że nie, bo nie, bo bezpieczeństwo - rowerzyści się zahaczą przy mijaniu ;D Tutaj akurat nie ma żadnych podstaw, by ich do tego próbować zmusić..

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum