Wielu z Was pewnie spotkało się z dylematem czy DDR po lewej stronie jest obowiązkowa? Takiego obowiązku nie ma!
Jakoś nie wyobrażam sobie by któryś z przepisów dotyczących jazdy samochodem budził tyle niejednoznacznych interpretacji.
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Jazda rowerem w stanie nietrzeźwości nie będzie już przestępstwem, lecz wykroczeniem. Za przestępstwo uznana ma być kradzież przedmiotu o wartości od tysiąca złotych. Obecnie próg ten zaczyna się od 250 zł - zakłada projekt nowelizacji prawa karnego.
Czyli ścieżka idzie prosto, a my także jedziemy prosto, więc jedziemy ścieżką. można jechać jezdnią tylko wtedy gdy ścieżka zaraz skręca [a my jedziemy prosto], lub gdy my skręcamy [a ścieżka prowadzi prosto].Tak ja to widzę, to jest najprostsza i najbardziej logiczna interpretacja prawa.
Jesteś mylnym błędzie.A co w przypadku kiedy nie wiem w jakim kierunku jadę albo zamierzam skręcić?
Dokładnie, już to widzę jak policjant albo sąd łyka takie tłumaczenie
Cytat: menel w 10 Paź 2012, 13:55Jesteś mylnym błędzie.A co w przypadku kiedy nie wiem w jakim kierunku jadę albo zamierzam skręcić?czyli co, mogę jechać sobie po każdej ulicy gdzie jest ścieżka i tłumaczyć się policji, że nie wiem właściwie gdzie chcę jechać? ustawa i konwencja nie wspominają ani o zagubionych, ani o wątpiących, więc obowiązuje ich ścieżka.